четвртак, 16. октобар 2014.

Uradi sam : Let's go green!


-Mama dizajner, brat student ekologije. Da li vam ovo nešto govori osim da imam te kreativne  LET'S GO GREEN momente! Ovoga puta bez šale-zaštita životne sredine je veoma bitna, jer ne samo da čuva planetu već je i stvar osnovne kulture. Zato danas nećemo pričati o "prijateljima" koji lepe žvaku gde stignu ili bacaju papire pored kante, danas se bavimo reciklažom! Recikliramo stare kutije i nagomilane magazine iz ko zna koje godine koji leže ispod kreveta, na polici, ispod police ili  iza vrata! Koristimo preostali papir iz neispisanih sveski i  bavimo se korisnim kreativnim radom!

-Korice za svesku ili album-

Potrebno je :
-kartonska kutija
-stari magazini
-makaze
-lepak ili traka
-dekorativni materijal po izboru
-permanenti marker

-Od kartona kutije isecite dva pravougaona komada. Presavijte ih na pola kako bi nalikovala koricama sveske. Prelepite ih papirom iz časopisa sa dizajnom i štampom po izboru, a potom permanetnim markerom napišite ime budućeg sadržaja sveske (recepti, uspomene, putovanja, pesme, misli, ideje...) Pošto napravite korice za njih možete zalepiti papir iz prazne sveske ili štamparski papir koje ćete pre toga iseći u razmeri korica. Iz nagomilanih časopisa isecite recepte, zanimljive fototgrafije ili putopise i zalepite ih u novu sveščicu, u koju možete lepiti i lične fotografije ili pisati nešto.




-Poklon kesice-

Potrebno je
-iscepljena stranica magazina (najbolje naslovna kako je najčvršća)
-ukrasna vrbca ili nešto deblji kanap
-traka
- uska kutija npr. od parfema ili keksa


-Na sto postavite kutiju koja će vam poslužiti kao "kalup" za poklon kesicu. Počnite da uvijate kutiju u iscepljenu stranicu časopisa kao što bi ste ukrasnim papirom uvijali poklon, samo što ćete saviti i zalepiti samo jednu stranu (savijate tako da dno podseća na kovertu). Na vrhu obe strane kesice probušite po dve rupice kroz koje ćete provući ukrasnu vrbcu. Možete iseći komad kartona i zalepiti na unutrašnje dno kesice kako bi ste ga dodatno učvrstili. Ukoliko vam ne polazi za rukom da sa kutijom kao kalupom napravite kesicu, onda odvijte neku pokon kesu koju sigurno imate negde u kući i po tom modelu savite vašu. Isto možete uraditi i sa ukrasnim papirom ili scrapbook kartonom umesto stranice časopisa.

-
-Naoružajte se reciklažnim materijalom, izguglajte što se izguglati može i pronađite još projekata!-
Još jednom GO GREEN!

12 коментара:

  1. Super post,kao i uvek. Veoma si kreativna imas super ideje,samo tako nastavi ! :D

    ОдговориИзбриши
  2. Super pooost,obožavam te!

    ОдговориИзбриши
  3. Jako mi se sviđa! Baš sam mislila baciti jednu kartonsku kutiju ali sad znam kako da je upotrijebim. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Svaka čast! Imaš super blog i ja ti iskreno zavidim na tome! Samo tako nastavii!!

    ОдговориИзбриши