четвртак, 23. октобар 2014.

Sa šoljicom kod Sophie : S vetrom prohujite zanimljivim internet adresama!


-U proteklim postovima sam lamentirala nad krajem leta i žalila se na jesen, a onda je druga Sofija preuzela stvar u svoje ruke i odlučila da, pa da bude vesela. Druga Sofija odbija da gleda svet sa ružne strane i uvek, ali uvek okreće stranu sa štampom u boji. Te tako od jeseni uzimam samo ono najbolje, požutelo lišće slažem po nijansama, i mali nalet hladnog vetra uzimam kao povod za topao napitak, a pljusak kao poziv na pauzu. Neka vam današnji post bude nalet hladnog vetra, sipajte nešto da se puši, zabodite šipku vanile ili cimeta i spremite se da s vetrom prohujite zanimljivim internet adresama.

BLOGOVI I SAJTOVI

THAT COFFEE HOUSE
http://thatcoffeehouse.tumblr.com

-Tumblr blog posvećen svim vrstama kafe dnevno štancuje izazovne fotke šoljica punih ovog slasnog energetskog napitka. Kapućino, moka, jaka crna ili latte, sve to i još u paru sa kroasanima, slatkim pecivima i dezertima. Ljubitelji kafe, ovo je za vas!

MR. KATE
http://www.mrkate.com


-Mr. Kate je simpatičan nadimak Kate Albrecht, i naziv njenog sajta na kom se bavi modom, lepotom, kuvanjem i uradi sam projektima - idejama za inspirativan životni stil. Kate je po struci dizajner i stilista, a svoj talenat i oko za lepo deli sa svojom online publikom. Vodi i You Tube kanal čiji snimci po zanimljivoj sadržini ne zaostaju za postovima na sajtu. Od uradi sam ideja, preko uređenja doma do vlogova, Mr. Kate zna šta radi!

THE EVERY GIRL
http://theeverygirl.com

-Ako i vi zalazite, ili ste već u godinama, kada itekako razmišljate o  karijeri, onda nikako ne smete preskočiti adresu sajta The Every Girl. Kako da se ponašate i šta da ponesete na sastanak? Šta da obučete na intervju za posao? Kako da pokrenete sopstveni biznis? Odgovor na ova i razna druga pitanja potražite u kutku "za svaku devojku". Osim praktičnih saveta za karijeru i posao pronaćićete i mnoštvo drugih vezanih za ishranu ili uređenje kancelarije ili stana. 

CARLY CHRISTMAN
http://carlycristman.com
-Modni blogovi niču iz dana u dan, i dobro je videti nova i sveža lica koja daju svoj doprinos svetu mode. Carly Christman je modna blogerka i Youtuberka koja na svom blogu i kanalu priča o modi, karijeri i urbanom životnom stilu. Pokupite koji savet od stilistkinje, dizajnerke, modela i promoterke.

TONE IT UP
http://toneitup.com
-Danas je više nego ikad potrebno da vodimo zdrav način života kako nas kiosci sa brzom hranom vrebaju iza svakog ćoška, a GMO hrana uredno stoji na policama i rafovima super marketa. No, dobro je poznato da je osim ishrane ključna i fizička aktivnost. Karena i Katrina su vaši lični treneri preko Okeana, devojke koje svojim zategnutim telima motivišu žene širom sveta da se posvete zdravom načinu života i počnu da vežbaju. Pronađite zdrave recepte i programe vežbi na sajtu ili You Tube kanalu Tone it up i pokušajte da unesete neke izmene u svoj režim ishrane ili raspored vežbanja.

INFOSTUD
http://prijemni.infostud.com

-Adresa koju u poslednje vreme posećujem gotovo svaki dan je Infostud. Online pripreme za prijemni, saveti za studente, upisne kvote...Svi oni koji razmišljaju o daljem školovanju savete mogu potražiti baš ovde! Inace, Infostud je grupa korisnih sajtova koja vas vodi kroz prijemni, zaposlenje, oglase i kurseve.


INSTAGRAM

DO IT IN PARIS
http://instagram.com/doitinparis

-Verovatno ste nebrojeno puta čuli rečenicu -Paris is always a good idea! To je zato što je to u istinu tako. Šta posetiti, gde jesti, gde izaći u provod? Odgovore potražite na profilu @doitinparis, a dodatne informacije na istoimenom sajtu.

JOVANA TOMAŠEVIĆ
http://instagram.com/jovana_tomasevic

-Ako pratite blog Branas Divine World, i pitate se ko tako dobro fotografiše Branislavu Antović odgovor dobijate odmah - Jovana Tomašević. Ako nekim slučajem još uvek niste čuli za ovu fenomenalnu devojku obavezno kliknite na link ispod slike i uverite se u Jovanin neosporan talenat za dobru fotografiju.

WHAT FOR BREAKFAST
http://instagram.com/whatforbreakfast

-Još jedna učestala a neizbežna rečenica - Doručak je najvažniji obrok u toku dana. Ukoliko vam je dosadilo da se svako jutro gurate za svoj kroasan, đevrek ili baget u pekari, ili bi ste jednostavno da promenite jutarnji obrok onda posetite Instagram profil whatforbreakfast  koji vas obasipa fotografijama ukusne hrane koju možete prirpemiti za doručak. Poželećete da je doručak ne samo najvažniji već i jedini obrok koji konzumirate najmanje tri puta na dan!

JAZZ BAŠTA
http://instagram.com/jazzbasta
-Ako živite u Beogradu mala je verovatnoća da niste čuli za lokal Jazz bašta u Karađorđevoj. Moram da priznam da nisam imala prilike da posetim Baštu kako ne živim u Beogradu, ali je definitivno na vrhu liste "za obavezno posetiti". Dok to konačno ne uradim sladim se fotkama sa Instagrama kako ušuškani kutak divnog enterijera i eksterijera ima i svoj Instagram nalog na kom možete pratiti aktuelnosti iz baštice. Ljubitelji Jazza obavezno kliknite na Follow! 


ANDROID APLIKACIJE

DAILY YOGA
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dailyyoga.inc

-Ako niste pobornik intezivnog vežbanja u teretani ili na časovima zumbe i pilatesa, onda je za vas joga. Opuštanje tela i duha i oslobađanje od stresa uz toniranje mišića ćete postići uz pomoć Android aplikacije Daily Yoga. Kupite podlogu za yogu u nekoj vedroj boji i makar pola sata posvetite vreme vežbanju!

PHOTO WONDER
-Selfie je sve samo ne nešto inovativno kako cela planeta redovno izbacuje svoje fotke na sve društvene mreže. Pomerite slikanje selfija za jedan korak i uz pomoć Photo Wonder aplikacije primenite filtere i dodajte clipart ili tekst na vašu fotku. Ova aplikacija vam nudi i mogućnost kreiranja animacije od fotografije vašeg lica. Zabava pod "zagarantovano!".

IZBOR- TUMBLR I PINTEREST


- Nebrojeno puta je rečeno da je jesen doba toplih napitaka, aromatizovanih čajeva i začinjenih kafa i toplih čokolada, pa ne vidim razlog da tako ne ostane. Ipak, šlag i čokolada, čak i šećerne mrvice samo dodaju kalorije i skroz opovrgavaju priču od Yogi i zdravom životu od malopre. Ograničite sebe na jednu do dve pitke poslastice nedeljno, a dodatno se zasladite i zadovoljite hedonisu u sebi ukucavanjem #hotdrinks na Tumblru ili Pinterestu. Na istim mrežama sam tagovima kao što su #homeoffice i #homestyling tražila inspiraciju za uređenje vlastitog prostora.







22 коментара:

  1. Moze bar jedan da bude na srpskom ? -.-'

    ОдговориИзбриши
  2. Po svemu ovome sam shvatila da ti stvarno volis kafu. xD Salim se. :) Post je fenomenalan..Obozavam ovakve postove.

    ОдговориИзбриши
  3. Kako si upisana na tumblr ? I ako mozes molim te daj mi neka imena da pratim nekog na tumblr-u. :D Super post inace. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :-) Tumblr profil mi je privatan, a ne pratim mnogo ljudi, uglavnon kucam tagove.

      Избриши
  4. Kako si na blogu ubacilaovo 'pratite me na: ... ' i 'uclanite se ovde... ' ???

    ОдговориИзбриши
  5. Super post! <3
    izmoguglabyteodora.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Kako si postavila da ti pozadina bude u jednom delu a ne onako u kockcama?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam sigurna na sta mislis, meni je pozadina bila ovakva oduvek, pokusaj sa raznim opcijama u dizajneru sablona, ili potrazi tutorijale na internetu jer je stvarno tesko objasniti preko komentara bilo kakve opcije za uredjenje izgleda.

      Избриши
    2. Ali nikako ne mogu da nadjem takav izgled bloga :(
      Gde si ga ti nasla?

      Избриши
  7. Savrseno kao uvijek a preporucujem ti da posjetis Tijana's diary,savrseen blog

    ОдговориИзбриши
  8. Je l' imas profil na We Heart It? :)
    Ako da, koji ti je username? (:

    ОдговориИзбриши
  9. Što se joge tiče predlažem ti YT kanal 'Yoga with Adriene'. Ima jako dobrih videa i mislim da će ti se dopasti. :)

    ОдговориИзбриши
  10. Blog ti je fantastican, samo tako nastavi! :)

    http://tinejdzerskikuta.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  11. Gde si kupila tu savrsenu hemijsku olovku na tufne? Mnogo mi se svidjaaa :)

    ОдговориИзбриши