недеља, 1. септембар 2013.

Svi smo mi viđeni za Ivanjicu! Nušićijada 2013.



- Četiri dana kada čaršiski duh zaživi,. Ulice su pune od jutra do sutra, fajronta nema i sve vrvi od kostimiranih gospođica i gospodina. Na sve strane su šeširi, čipka, karneri, čakšire i haljine do poda, rukavice, lepeze, lažni ili pravi brkovi! Dobro došli u Ivanjicu! Dobrodošli na veliku kulturnu manifestaciju u slavu Branislava Nušića!

- Zar nije divno barem ta četiri dana, koliko - toliko osetiti duh davnina? Cela Ivanjica se za Nušićijadu probudi, i staro i mlado, niko ne propušta ništa! Morala sam da se promuvam tamo i ovamo, da uhvatim koju fotografiju i vama koji niste bili u prilici da dođete poklonim bar vizuelni utisak!

-Širom grada su postavljene dekoracije, bine, putokazi, mini izložbe...





-Prvo veče, 29.08. nas je svojom svirkom počastila grupa Van Gogh koja je posle sedamnaest godina ponovo gostovala u Ivanjici! Mnogi se još sećaju njihovog nastupa na trgu pre tih sedamnaest godina, i tako se Ivanjica vrađa godine unazad. Bilo je fenomenalno, savršena mešavina dobre muzike i atmosfere, mirisa kokica i piva, starih i mladih! Bravo za Van Gogh!A drugo veče je koncert održao  Moon Dance sa Sergej om Trifunovićem  uz  pratnju Novosadskog Big Benda!



-Sutradan je "čaršija " zvanično oživela svečanim otvaranjem, nastupom gradskog hora i velikom paradom, a potom su usledili preslišavanje glumca Petra Božovića i komedija Vlast za koju nažalost nisam pronašla kartu! :( Usledili su i predstava Ivanjičkog Amaterskog pozorišta i koncert narodne muzike posvećen Tomi Zdravkoviću! Širom čaršije su se odigravale razne aktivnosti od utakmica do igara za mališane i večernjih žurki!









-Danas je poslednji dan ove predivne manifestacije i svečano zatvaranje!
-Sledeće godine dođite i vi, jer ste "viđeni za Ivanjicu". Šalim se! Uglavnom vas očekuje dobar provod , zabava i  druženje po čaršiji!

4 коментара:

  1. Kako zanimljivo zvuci. Bas je lepo vratiti se u neko vreme koje je toliko vazno za nas narod. I, da se ne lazemo, koje je toliko zanimljivo da bih ga bas rado barem na delic dozivela. I znaci, to se kaze "vidjeni smo za Ivanjicu"? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dodji sledece godine i uverices se da je fenomenalno. :D Inace to : vidjeni ste za Ivanjicu je iz jednog Nusicesevog dela!

      Избриши
  2. Volela bih da sam prisustvovala, deluje jako interesantno! Inace koju kameru oristis, posto pravis jako lepe slike?

    Pozdrav!

    http://thegreyscaleofchaos.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши