понедељак, 11. јул 2016.

Uradi sam: Torbica za blog sitnice


Blog sveska ovde, blog sveska onde, u jednoj i u drugoj torbi. Svuda. Već smo zaključili da se sveske strateški postavljaju na mesta gde će biti dostupne kada doleti ideja. Boje reći - odjednom sine. Ipak, kako sam malkice perfekcionista ne mogu baš potpuno sve da prepustim haosu. A ideje su, jelte, veoma haotične nekad. Zato sam sebi napravila torbicu da u nju potrpam blog sitnice za poneti. Još bolja stvar je što nalikuje na fasciklu, pa lako može da se stavi u ranac ili veću torbu. Da blogerske potrebštine odvojim od ostalih. 

Huh, odavno nismo imali neki uradi sam post ovde, tek sad primećujem. Istina, ali to ne znači da sam odustala od njih, nikako! Spremni da napravimo nešto sjajno u svakom smislu?

Biće vam potrebno:

-pena sa šljokicama (kineska radnja, za deset komada u pakovanju plaćeno 300 din)
-kesa za vakum pakovanje hrane (potražite u radnjama koje prodaju stvari za kuću)
-makaze
-isečak iz časopisa ili odštampana ilustracija, po želji
-široka providna lepljiva traka
-washi ili ukrasna traka (moja kupljena u običnoj knjižari, nećete verovati, za samo 50 din)
-klip spajalica za papir
- permanenti marker



U vakum kesu ubacite dva, prethodno isečena po meri, komada pene sa šljokicama, a potom i odabrani isečak, na kojem možete nešto napisati ili ne, ja sam jednostavno nažvrljala BLOG. Nije potrebno da isečak lepite, jer svakako neće ispasti. Zatvorite kesu lepljivom trakom, zatvarajući otvor tako da nalikuje na kesicu nekog proizvoda iz koje je istisnut vazduh. Ivice ukrasite washi trakom, ja sam odabrala ovu srebrnu, sa zlatnim tufnama i priznaćete da je savršeno legla. Pošto dobijete šljokičasti pravougaonik presavijte ga na pola, tačno na dodiru dva komada pene. Strane spojite providnom lepljivom trakom ponavljajući postupak od malopre. I bum - imate nešto što nalikuje na folder! 

A šta je folderu potrebno? Klip spajalica da se postara da iz njega ništa ne ispadne. Onda prostim računom - folder  + spajalica = torbica - dobijate šik radnu torbu za sve one neophodne sitnice za blogovanje. 



Iznenadićete se koliko toga može da stane u torbicu koja mi je oduzela čitavih sat vremena sa fotografisanjem. Obimnija beležnica, pisaći pribor, telefon, slušalice...

 Šššš... za dodatni efekat utaknite urolani magazin unutra koji će ležerno da viri. Da, imaju blogeri taj, ljudi sa strane će reći trip, ali recimo - fazon, da svuda vuku kamere i časopise, cveće... Pa šta? Hoćete nekom advokatu da kažete da ne nosi aktovku, ili majstoru da mu alat ne viri iz džepa. Tako sam i mislila  - ne. Šalim se, naravno, ali je to sve stvar blogerske konvencije, i nema svrhe protivi ti se. Luckasto, ali zabavno! 

17 коментара:

  1. Predobar post,ovo je nešto što mi treba,jer mi i sve razbacano po stolu 😊!Divno,nadam se da ce biti jos diy projekata ☺!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман12. јул 2016. 09:06

    Joj,zaista prelepa torbica!Odlican post! :)


    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  3. Obozavam tvoj stil pisanja, jako mi odgovara, bas si nadarena ;-)
    Ova torbica je preslatka i sigurna sam da cu uraditi ovaj DIY, jako je prakticno ;-)
    janaxxbhdreamers-coul.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман12. јул 2016. 19:22

    Ovo je preslatko! Pokusacu da napravim ovo za moj study planner-imam previse washi traka i papira kojih cuvam, a ova torbica je super za materijal. Hvala na divnoj ideji!

    nightlyvibes.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. POST JE SAVRSEN !!!!♥♥♥
    JEL MOŽE POST O SPREMANJU ZA SKOLUU????♥♥♥♥

    ОдговориИзбриши
  6. Ajmee!!! Torbica je presavršena!! Učlanila sam se u tvoj blog, pa ako ti nebi bio problem, učlani se i ti u moj :D --> petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман14. јул 2016. 14:20

    Sofi sjecam se da si u jednom postu pisala o kupovini sa Etsy sajta pa da te pitam da li si ista kupovala i kako to sve funkcionise( da li je sigurno,...) ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nazalost, nisam, tako da ne mogu da ti dam povratnu informaciju. Verujem da mozes da iguglas iskustva na nekom forumu. :)Inace, ja u tom postu bas pitam ljude za njihova iskustva sa Etsyjem.

      Избриши
  8. DIY mi se veoma dopada. ❤❤ Ideja je pre svega jako kreativna i originalna. ☺ Iskreno imam 6 bloger svesaka (jedna sveska se zagubi, pa drugu ne mogu da pronađem, treća mi je stara itd :D..) tako da ću ovo sigurno napraviti. ❤❤
    <3333333333333333333333333333333333

    💝, eslyisworldview.blogspot.rs 💝

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se dopada Nadja, i hvala. Ja sam trenutno na tri blog beleznice, ali koristim i one od prethodnih godina, tako da te u potpunosti razumem.

      Избриши
  9. Aa koliko kreativno,ne bih primetila da si sama napravila da nisi rekla hahahah
    <3 <3 i jako korisno

    http://janasworldd.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши