понедељак, 4. јул 2016.

Becky Kemp Kokeshi


Nastavljamo priču o vrednim kolekcionarskim primercima. Posle raskošne Vogue bojanke jedna zanimljiva Etsy radnja. Slažem se da na ovom internet buvljaku zaista možemo da nađemo svašta tako da nije teško pogubiti se među milion artikala. Ipak, oni vredni svetla pozornice lako isplivaju na površinu, te zato - kokeshi lutkice Becky Kemp, umetnice iza Etsy shopa Sketch.inc.


Nisam puno znala o drvenim japanskim lutkicama dok nisam počela da pišem za Plezir. Prvi put sam ih videla u verziji nekog Oriflame parfema kada sam bila osnovna škola ali ni tada nisam znala da se radi o tradicionalnim lutkama koje se prave u Japanu. Urednica Plezira, Teodora, ih obožava tako da smo u jednom od brojeva imali priču o njima. Ukoliko volite babuške, onda nema nikakve šanse da ne volite kokeshi. Ako niste za konvencionalnu veziju u japanskoj nošnji kako vam se dopada Chanel odelo?


Verzija Becky Kemp je luckasta i drugačija, kako ste, verovatno već naslutili iz uvoda. Coco, Karl, Iris Apfel, Anna Wintour kao reprezenti modnog sveta, Bowie, Prince, Freddie Mercury iz muzičkog tima, Frida Kahlo, Van Gogh, Dali iz umetničkog tabora, Marilyn Monroe i Chaplin kao ponosni predstavnici filma. I to su samo neka od imena. Becky lutkice radi po narudžbini, tako da su među radovima i Batman i Harry Potter npr. Prema podacima iz kanadskog Harpers Bazaara na drvenu mini verziju Iris Apfel je otišlo 289 poteza četkicom i nešto više od sat i po. Vredelo je, modna veteranka izgleda sjajno u pink perjanom ogrtaču.


Koga biste vi voleli da vidite u kokeshi verziji? Ja razmišljam o Malom Princu.



2 коментара:

  1. Super je post!
    Prvi put cujem za ovo ;-)
    Novi post na mom blogu --->
    janaxxbhdreamers-coul.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo me je stvarno oduševilo.☺ ❤
    Svaka čast autorki, ove lutkice su neverovatne. ❤ Čaplin i Merlin mi se najviše sviđaju. ❤❤ Hmm.. pa za sledeću lutkicu volela bih da vidim, paa, recimo Madonu. ☺❤
    <3333333333333333333333333333333333

    💝 eslyisworldview.blogspot.rs 💝

    ОдговориИзбриши