среда, 29. јун 2016.

Srećan srećan blogorođ!


Ma o čemu ja to pišem gore?

Šta se desi kad zanemarite ono što najviše volite? Pa, dete bi vas npr. vuklo za suknju da mu pružite pažnju, ili bi vas jednostavno trglo prodornim plačem. Kućni ljubimac bi vas liznuo, možda kaznio neredom. Partner ili prijatelj, porodica, pa recimo da svako ima svoj način da vas podseti da postoji kad se sakrijete od sveta.
A šta se desi kada zapostavite ono što radite od kako znate za sebe i što se vodi pod  - nasušno. Ne, ne pričam o jelu i piću ili snu. Meni gorivo treba, ja ništa ne preskačem, kafu i doručak - nikako. 

Pisanje i čitanje! Ali ne stručne literature, već po svom izboru. Znate ono kad preturate po knjigama u biblioteci, po časopisima na trafici, pa punih ruku sve to sručite na krevet. Onda tanki flomaster i hemijska (nerazdvojni par), uvek različita sveska. Onda kuckanje i istraživanje - maksimalna posvećenost. Prebiranje po već zapisanim idejama, markiranje onih wow! E! To kad zanemarite, onda vas naravno zapljusne. Nagomilani bes i stres se manifestuju tako što se razbolite ili loše osećate, a nagomilane ideje kad su zapostavljene odluče da vas zapljusnu. Poplava. Nema koncentracije, nema sna. Zašto ne pišeš? Šta, sad ćeš opet da me ćušneš pod tepih? Pa nećeš. Vidi me, pusti to što radiš, vidi me. Sad me zapiši, pa podvuci kao nekad. Hajde! 

I onda bih satima mogla da sedim isped kuće sa olovkom od 0.4mm i sveskom na kvadratiće. Da, ja sam od onih što pišu zbijeno, ne preskačući redove. Ja se snalazim, to je dovoljno. Tada se kockice sklapaju, kao prelom (tada baš nisam znala da se to tako zove) mini magazina čiji broj planiram do tančina. Šta napisati u sektoru o modi, kakav predlog za žurku (to je kao današnji Lifestyle odeljak), koji su trendovi što se tiče lepote... Sakupljanje sitnog novca u lažnom Prada novčaniku, kojim sam svojevremeno bila opsednuta kao da se radi o autentičnom komadu od meke crvene kože. Svaka urednica ima neki dizajnerski komad, zar ne? (Sad ga čuvam kao neki artefakt.)


Vidite, ja to radim veoma dugo. Postajem veteran iako nemam iskustva sa radom u pravoj redakciji (onoj gde je sve savršeno ali haotično). Ali, imam u ovoj svojoj redakciji. Četiri godine na uredničkom mestu nije malo. Moji vitruelni kvadratni centimetri prostora gde ste svi dobrodošli. Uživajte danas u onome što zaista volite i nikada ne zapostavljajte svoje potrebe. Makar to bilo i deset minuta svaki dan. Kad ste bili deca niste zapostavljali igru koja vas je činila bezgranično srećnim, zašto biste to sad radili? Ja sam ovo sebi pribeležila, da me podseti kad se olenjim i kad se ušaltam u rutinu pa volan malo poludi a kočnice prestanu da rade kako treba. Blog i sveska kao proširenje pokraj puta. Drugi neka šibaju u jednom ili drugom smeru ja stajem da napravim predah. Možda bi bilo opasno da pop-nem šampanjac pokraj puta, ali može da se popije ledeni Somersby ili Schweeps i gricne integralni keks. Opustite se, ne vozim, samo slavim rođendan svog čeda!

 Još jednom, vaša 

5 коментара:

  1. Анониман29. јун 2016. 15:32

    Happy the fourth b-day of this beautiful blog! I can't believe, is there someone who has and writes a blog more than four years, I don't know. Sofija, I wish you all the best and to never stop writing! Kisses! <3 <3 <3 <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thanks a lot for you comments here. Oh, there are bloggers who write more years than I do, but still - thank you for your lovely words. :Ds

      Избриши
  2. Srecan, Sofijaaa! Zelim ti da nam jos puno, puno godina pises, i da nas jos dugo odusevljavas postovima! Ljub ��

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Minjka najlepsee! Drago mi je da jos uvek odusevljavam hi hi hi. Poljubac i sa ove strane.

      Избриши
  3. Анониман30. јун 2016. 16:25

    Srecan blogorođendan, Sofija. Želim da tvoj blog ostane uz nas još mnogo, mnogo godina. Želim i da proslaviš još mnogo blogorođendana.

    blogfromdreamgirl.blogspot.com

    ОдговориИзбриши