петак, 10. јануар 2014.

Brunch Party !


-Savršeno vreme da se bar jedan dan provede kod kuće , sa porodicom ili prijateljima. Vreme za žensko-muške priče, tračarenje uz kafu i neku poslasticu. Doručak li je, ručak li je ? Ni jedno ni drugo, negde između. Brunch je reč engleskog porekla nastala spajanjem reči breakfast - doručak i lunch  - ručak. Možete ga organizovati u restoranu ili omiljenoj piceriji ili kod kuće, u ležernijoj atmosferi. Ako planirate organizovanje trač partije uz brunch, evo par ideja !
Savet plus : nedelja je kao stvoren dan za brunch !

1. Pozivnice

-Kakva god da je žurka ili okupljanje u pitanju, dobro je da se najpre ugovori vreme, mesto i dress code. Možete goste pozvati telefonom ili preko socijanih mreža. Štampane pozivnice su previše ako ne zovete više od masimum deset ljudi. U suprotnom, ako je brunch malo veći, možete napraviti krativne pozivnice za isti. Kakav god da je brunch u pitanju, dress code je - ležeran.


2. Sto sa posuženjem


-Poželjnije je da napravite mali, švedski sto kako bi gosti mogli da se posluže sami, nego da iznesete jedno, eventualno dva jela. Dezert je obavezan ! Na kraj stola postavite piće. Voda je neophodna, a u hladnim zimskim mesecima topli napitci  svakako nisu na odmet. Predlog je da u omanju korpicu stavite kesice različitih čajeva kao i ukuse Nes ili neke druge kafe ili čak kakaoa ili kapućina. Kada gosti odaberu napitak, dospijte vrelu vodu ili mleko i Volila !

- Ostatak stola bi trebalo da zauzme posluženje. Odmah da naglasim da što raznovrsnije, to bolje. Najbolje je da na postolje za tortu iseckate meze, dodate dve, tri vrste sira, koju maslinku i slane krekere. Pored stavite posudice sa umakom. Mogu to biti klasični majonez, senf , kečap ili tartar sos ili budite kreativni pa napravite humus ili neki ukusan umak po želji. Ako ipak želite da se malo potrudite napravite bruskete. Svež baget isecite na kolutove, i zapecite u mikrotalasnoj ili rerni. Ne mnogo, ne malo, nego taman da se krcka. Premažite ga krem sirom, dodajte pršutu, kolutiće čeri paradajza i pospite origanom ili kimom. No, ako niste vični pripremanju hrane, onda jednostavno poranite, i u pekati kupite sveža mini peciva i kroasane.


-Dezet kao nezaobilazna stavka zaokružuje posluženje. Ne treba da mesite tortu na tri sprata, nešto jednostavno je sasvim dovoljno. Na jedan veći tanjir iseckajte voće, a pored iskomadajte čokoladu na kockice. Kupite više vrsta, jer ukusi se razlikuju i uvek ima neko ko više voli crnu nego mlečnu ili belu. Kao opcija dolaze i mali voćni tartovi , sitni kolači poput Rafaela ili slatki kroasani. Zimski period je stvoren i za domaće kesiće sa mrvicama čokolade, suvim groždjem, medom i cimetom a kako su veoma popularne kod nas, možete poslužiti i sveže palačinke.


Recept za bruskete :



Potrebno je :

-francuski hleb
-šunka
-pavlaka
-kiseli krastavčići
-origano
-kim
-susam
-Francuski hleb isecite na kolutove i zapecite u rerni. Kada budu gotovi, poređajte ih na dasku za sečenje i tople premažite pavlakom, u debljem sloju. Sa strane isecite šunku na tanku parčad i izrezbarite na tračice, ali ne do kraja već tako da izgleda kao suknja sa resicama. Od šunke formirajte ružicu, a između latica dodajte kolutiće krastavčića. Pospite kimom, origanom i susamom i poslužite !


3. Aktivnosti


-Brunch nije obična žurka, već zajednički obrok sa prijateljima i zato neke specijalne aktivnosti, osim razgovora nisu zastupljene Ako pak želite da ubacite malo više zabave od deljenja kockice čokolade i poslednjeg trača, onda naznačite gostima da ponesu svoje gadžete pa zajedno možete uživati na Instagramu ili Twitteru, razmenjujući mišljenja.
Uživajte !

#INSPIRACIJA









11 коментара:

  1. divno! super ideja i dobar opis! svaka čast! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlicna ideja :)
    http://fashionovertheainbow.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. sjjna ideja u ovu nedelju to jes sutra pravim sve je vec dogoreno............. mnogo hvala

    ОдговориИзбриши
  4. Blog ti je sjajan!Uskoro cu i ja da napravim,pa cu ti poslati link. Dunja <3

    ОдговориИзбриши
  5. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. tvoj blog je bas super i imas odlicne ideje. Ja takodje imam blog na slicnu temu. mozda vam se svidi

    ОдговориИзбриши