петак, 31. јануар 2014.

PLACES to eat and drink in Čačak.


-Čudno je kako vreme brzo prolazi kad ti je lepo.Na nekoliko  dana sam uzela odušak, ne mnogo recimo kilogram , gore - dole koji gram, ali odušak. Ostavila sam blog, školu, sve u svakom slučaju i napravila pauzu i vreme posvećeno Sophie. Ahhh, trebalo mi je. Bila sam u Čačku, i potrudila sam se da prošvrljam svuda i maksimalno se opustim. No, nepopravljiva JA je mahnitno hvatala mesto koje podrazumeva dobar enterijer, kafu, hranu i naravno WiFi.

-Kako nigde ne idem bez svoje beležnice, zapisala sam i ufotkala neka od mesta koja treba da posetite ako se zadesite u Čačku, food&drink verzija.

-Mesto broj jedan je cafe&club VELVET. Malo je reći da sam oduševljena njihovom ponudom, pri čemu ne mislim samo na hranu. Enterijer je prosečan,ali privlačan, a osoblje i više nego ljubazno i izlazi u susret u svim prohtevima, čak i slikanju. Oduševio me je asortiman salata koje nude, a moja preporuka je klasična Cezar koju dobijate na izvrsnom i hrskavom pizza testu premazanom  tomato sosom, i lagana Tunjevina sa svežim povrćem,dimljenim biljnim sirom, maslinama, prepečenim tostom, sve preliveno maslinovim uljem .







 - Nedelju odmora sam proglasila i nedeljom kafe, moki i slatkiša. Sav taj šećer i kofein su uticali na moju već prisutnu hiperaktivnost, a glavni krivci su poslastičarnica Galija, kafe Kraljica i Kuća Kafe.

-Kuća kafe odiše onom mirnom atmosfverom i pravo je mesto za odušak posle napornog dana ili šopinga, u mom slučaju. Preporuka leti na moku sa crnom čokoladom, a nećete pogrešiti ni ako naručite i neki od frapea, ili kafa iz raznolike ponude.



-Ako ste u potrazi za dobrim kolačem i slatkim zalogajem , uputite se u poslastičarnicu Galija u centru grada.  Nemojte se iznenaditi ako ne pronađete slobodan sto, jer je ovo mesto od jutra puno ljubitelja slatkih zalogaja i prijatne, porodične atmosfere. Svratite sa prijateljem ili članom porodice na slatki odušak i trač partiju. Moja preporuka je da naručite čizkejk. Neodoljivi ukus tankog biskvita sa lešnikom, mlečnog fila i kiselog šumskog voća za lagan dezert posle večere, ili jutarnju doza šećera.


- Ako vam je pak, enterijer umnogome bitan onda je za vas kafe & poslastičarnica Kraljica. Možete zauzeti mesto u stakleniku sa fontanom u centru, ili se smestiti unutar kafića, na prvom ili drugom spratu. Sam naziv kaže šta je bio uzor za enterijer. Crvena, bela i crna, zelena, i efektna srebrna. Kraljevski. Od poslastica sam isprobala mus privlačnog naziva - French kiss, koji ima samo jednu manu, a to je bela čokolada koju ja ne volim, ali tu su i maline i preliv od grejpfruta, taman da ubiju slatkoću. Pored musa, okusila sam i klasično žito sa šlagom kao posnu zamenu za popdnevni dezert. Odlično je, i preporučujem da poručite , ako volite dosta oraha i tradicionalan ukus.






- Ne preporučujem da mesta posećujete u istom danu. Šećer i kofein nisu dobra kombinacija. :D-


11 коментара:

  1. Obožavam tvoj blog, posjeti i moj:
    linasnewblog.wordpress.com

    ОдговориИзбриши
  2. Sve je super! Moraću da posetim sve ove kafiće! :3
    Prelepa tašnica na poslednjoj slici, gde si je kupila? :)

    ОдговориИзбриши
  3. S obzirom da stvarno volim tvoj blog, nominovala sam te za Liebster nagradu. Nadam se da ti ne smeta. :)
    http://nemamimeimamkomentar.blogspot.com/2014/01/moja-prva-nominacija.html
    P.S. Ako se ikada zateknem u Čačku, ovaj čizkejk sigurno neću propustiti. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na nominaciji, no vec sam ucestvovala, imas post negde na blogu! Hvala puno u svakom slucaju.

      Избриши
  4. Sad mi se pije nes kafa, ali kako mi kofein u zadnje vreme ni malo ne prija mogu samo da gledam ovu tvoju fotku ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Hey Sofija!
    Ja takodje imam blog i jako bi mi znacilo ako ga posetis i ako ti se svidi uclanis se. :D
    Takodje i svima kojima nije tesko mogu da se uclane, jer meni mnogo znaci a vama je to minut posla!
    Hvala unapred svima :)
    Evo i linka http://fashionandyou94.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман3. март 2014. 15:52

    Kako si napravila ovo ime posta?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo sam promenila font u dizajneru sablona. Imas opciju na bloggeru, pod izgled ili sablon (nisam sigurna odgovaram ti sa telefona) :-)

      Избриши