среда, 8. јануар 2014.

Filofax manija !



-Možda nisam najbolja osoba da piše o pomahnitalim sakupljačima stikera, papirića , markera i beležnica, pošto sam i sama u nekoj meri, (samo u nekoj) takva. No, šta je tu je.

-Kada sam prvi put saznala za filofax , provela sam sate pregledajući sajtove, You Tube snimke i blogove o njima. Moram da priznam da sam bila iznenađena kako žene od četrdeset + godina sakupljaju stikere, lepljive, washi tračice , pečate itd. Ali sam shvatila poentu.

-Filofax je vrsta planera u kožnim koricama, koji ima  dva ili tri prstena u vidu registar fascikle, u koji dodajete stranice. Izdeljen je na odeljke koji sadrže sve, od kalendara preko dnevnog i mecečnog planera do recepata i spiskova za kupovinu. Svaka stranica je brižljivo dekorisana, svaka boja namenjena različitoj obavezi. Unutar odeljaka, ove žene i devojke organizuju svoj život do, gotovo, perfekcije.

-Dovoljno je da na Pinterestu ukucate Filofax i pronaćićete pregršt sajtova posvećenih ovom hobiju, gde žene širom sveta razmenjuju savete o uspešnoj organizaciji, dekorisanju , kvalitetnom priboru i olovkama, washi trakama i markerima...

-Da li vam se dopada ova vrsta hobija ? Jeste li vec upali u Filofax maniju ?








28 коментара:

  1. Znala sam za ovo i ranije, ali sam u ovom postu pročitala i nešto što mi je sasvim novo. Oduševljena sam ovim hobijem, nešto slično tome imam i ja, samo što nije kožno i nije sve isplanirano do detalja. U mojoj sveščici svaštari (kako ja volim da je zovem) se nalazi dugačka lista filmova koje ću morati da odgledam jedanput, wishlista, adresar, top liste itd..
    Odličan post :)
    http://girlyworlandfashion.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Zaluđena sam ovim sveščicama,ali i svim ostalim! Počinjem da idem na odvikavanje! :$

    ОдговориИзбриши
  3. Znači predivnooooo!! Ja imam sveščica na milione,ali ne znam šta da u njih pišem :/ Može neki savjet? :))

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam upravo pre neki dan kupila u jednoj radnji takav mali samo sto nije tako saren :) Treba da se ukrasi :) Inace opcinejna sam stikerima, markerima, urkasnim hemiskama :)
    http://fashionovertheainbow.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Moram da nabavim taj filofax, jel se tako zove? Godinama, a imam ih mnogo, imam sveščice u koje beležim sve i svašta, a iz torbe, tašne, "damske", stalno vadim dve koje me prate, ne bi li mi torba bila lakša :(

    ОдговориИзбриши
  6. E pa hvala, sad znam kako se ova manija zove :)
    Kad sam bila mladja, ukrasavala sam skoro svaku stranu dnevnika, ali daleko od toga da je bilo stvari kao sto ima danas, pa sam se snalazila samo sa nekim retkim casopisima.
    Dosta pisanja, odoh na Pinterest :)

    ОдговориИзбриши
  7. Jaoo, pregledala sam, odgledala i neke klipove na Pinterest-u i totalno odusevljena. :)))))
    Mozda je malo glupo pitanje, ali da li Filofax ima da se kupi i u Srbiji? Pozz:))))

    ОдговориИзбриши
  8. Nisam sigurna, potrazicu . Mozes da pogledas da Moleskine ne prave filofax. :-)

    ОдговориИзбриши
  9. Ovo mi se toliko dopada da moram izguglati detaljnije, ali odmah... :)

    ОдговориИзбриши
  10. Predivno znacii!! Ja sam odusevljena :) Nikad prije nisam cula za ovo .. savrseno!! U mom gradu se ovo sigurno nema kupiti.. :( pokusacu sama da napravim nekako. Hvala Sofii :)

    ОдговориИзбриши
  11. Ja pojma nisam imala da ovo postoji, a pravim ga već 3, 4 godine, samo što su kod mene još dodati i "izveštaji" sa putovanja i utisci sa neobičnih događaja, pa sve to skupa zovem "Knjiga avantura" :)

    ОдговориИзбриши
  12. Wow,ima li to negde kod nas da se nadje,pokusavam tako nesto u svojij agedni,ali nije to to..

    Posetite
    http://becoolbepositivebeyou.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  13. Imam pitanje... ja isto imam neki blog i ne znam kako si uspela ovako kul da ga uredis. savet?

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман22. март 2014. 10:39

    Gde sikupila filofax!!!!!Odgovorimolimte!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije moj filofax, moje fotke imaju logo. Kod nas nazalot nigde nisam videla da imaju da se kupe. Mozda u nekoj dobro opremljenoj knjizari, ali ja ne znam ni za jednu u kojoj potencijalno ima.

      Избриши
  15. Анониман29. март 2014. 18:35

    A mozes li mi pokazati od prilike sta da pisem u njemu? Molim te!! :D Prelepa stv@r!!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Filofax je planer, a u njega mozes da pises sta god. Recepte, soping liste, stvari koje treba da obavis, beleske, ideje. Sta god. :D

      Избриши
  16. i ja isto volim da pravim razne ideje za sveske,,,gde ima da se kupi filofax...tvoj kutak je najbolji i neka ostane takav

    ОдговориИзбриши
  17. Ja trazim isto da kupim Filofaksov planer ako je neko nasao u Srbiji gde ima neka javi! ako ste u tom fazonu vec i znate da koristite neki program za dizajn mozete i zaraditi neke parice prodavajuci stikere ili inserte za planere...jedno od popularnijih mesta za nabavku dekoracija za planer je Etsy...ima prodavaca i iz Srbije! a ima i po netu raznih besplatnih za skidanje -samo ih odstampate na samolepljivom papiru i isecete makazama ili kupite Silhouette Cameo i razvalite od kraftovanja :D :D :D

    ОдговориИзбриши