понедељак, 27. мај 2013.

URADI SAM : Ukrašavanje obične sveske + Organizacija planera / agende


-Za ovaj post sam odlučila da vam dam nekoliko ideja za ukrašavanje običnih sveski koje možete iskoristiti za : pisanje recepata, dnevnika, pesama , kao planere / agende, beležnice, sveske za crtanje i sl. i kako sam ja ukrasila svoj mali notes! 




- Običnom notesu koji sam našla u lokalnoj knjižari sam dala lični pečat. U osnovi je lep, ali mi se ne dopada kada na sveske štampaju " notebook " i sl. To sam prelepila ukrasnim papirom, plavim i roze, na tufne! Dodala sam tri dugmeta u gornji, levi ugao i mali stiker sa jagodicom u donjem desnom.


- Na prelasku iz plavog papira na crnu površinu sveske vidite da je papir posebno isečen. Isekla sam ga svojim novim makazama koje seku krivudave linije!



-Moji dobri prijatelji Kinezi su mi prodali ovu olovku za 30 din !

-Evo ideja za dizajn sveske koje sam osmislila i kreirala i kojima sam se vodila kada sam ukrašavala svoj notes :





-Ovo je poslednja sveska koju sam ukrasila, i koja mi se najviše dopada. Isecite komad platna po želji, i po svesci izlepite raznobojnu dugmad. Na centar dodajte malo washi-ja i napišite što god vam padne na pamet.






-Neće vam biti teško da isečete parče ukrasnog tj. papira za uvijanje, zalepite ga na korice a potom preko izlepite stikere i isečke iz novina!




















-Novinski papir je čest i lep motiv na sveskama. Možete iseći bilo kakav članak, neki neobavezan ili omiljeni, nije važno. Preko nalepite lepe slike iz novina. Ja sam se odlučila za sliku klovna i Wonder Women, no izbor je na vama. I naravno malo washi-ja da začinim celu stvar.
-Ukoliko nemate Washi traku može da posluži i kolaž papir ili papirna traka!




-Što se tiče organizacije agende / planera obavezno je imati lepljive papiriće u raznim bojama kao i blokčiće za cepkanje koji će vam služiti kao liste za kupovinu i spisak stvari koje treba da uradite. Ja koristim obične, zelene, lepljive, četvrtaste papiriće i jedan uzak, ali dugačak blokčić za liste. Volela bih da mogu da pronađem ovaj sa danima ili  sa OMG! , ali nisam  naletela ni na šta slično.



- Bez markera, highlighter-a, obeleživača stranica, hemijskih u boji i gel olovki ja ništa ne bih uspela da naučim ili isplaniram. Ukoliko nešto nije podvučeno i označeno jednom bojom a drugom ispisano po marginama kao podsetnik, kao da nije naučeno! Isto važi i za liste i planiranje, moram da unesem malo žarenila da me motiviše da odradim isplanirano, mada za kupovinu sam uvek inspirisana, nema potrebe za dodatnom motivacijom, boje su tu čisto radi estetike!

-Iskreno se nadam da će vam neka od ideja poslužiti, a kad ukrasite jedno svesku, ukrasićete još jednu, pa ćete da se zakačite na seckanje članaka i slika iz novina i to je to zaraženi ste ! Do sledećeg puta XO.

15 коментара:

  1. Svaka cast.. :) predivnooo :)
    Hvala ti punooo..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu imenajkinjo xixixi :),prati Sofijin Kutak,planiram još dosta toga!

      Избриши
  2. DIVNO JE SOFIJA OBOZAVAM TVOJ BLOG MOZES LI PRATITI MOJ http://nadjagrbic.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala Nadja, prvom prilikom cu da proverim tvoj blog, cim se dohvatim kompjutera. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Gde kupujes washi traku?

    ОдговориИзбриши
  5. Preeedivno je, izgleda da baš zapisuješ obaveze i to, kao i ja. E sad znam da to zapisivanje obaveza ipak ima nekakvog smisla!

    ОдговориИзбриши
  6. Gde da nabavim washi traku?

    ОдговориИзбриши
  7. Pored stranice srecno dugmence da li jos negde moze da se nabavi washi traka?
    P.S. Mnogo volim tvoj blog i super si :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :) Iskreno, ja ne znam ni jednu radnju koja kod nas prodaje washi osim Dugmenceta.

      Избриши
    2. Hvala :) Iskreno, ja ne znam ni jednu radnju koja kod nas prodaje washi osim Dugmenceta.

      Избриши