среда, 01. мај 2013.

Uradi sam : Ukrašavanje jaja 2 !


-Ideja nikad dosta.Zato sam za vas pripremila još jedan post, kao što sam obećala, za dekoraciju uskršnjih jaja. Iskreno se nadam da će vam ovaj post biti od koristi! Ukoliko već niste, pogledajte predhodni post ovde.

1. Izmešane boje na jajima pomoću ulja-Potrebno je:

-Voda
-Ulje
-Sirće
-Nekoliko posuda
-Boje za jaja
-Ubrusi ili maramice
-Viljuška


-U posudu pomešajte proključalu vodu , malo boje za jaja i dve kašike sirćeta.Prethodno skuvano jaje umočite u boju i ostavite ga dok ne dobije nijansu po želji.Prva nijansa treba da bude nešto svetlija. U drugu posudu pomešajte proključalu vodu, boju, ovoga puta stavite više kako bi bila intenzivnija, i kašiku ulja. Kada se jaje iz prve činije osuši, uzmite viljušku i razmrdajte mešavinu u drugoj činiji kako bi se na površini pojavilo ulje. Jaje umačite u mešavinu kako bi primilo ulje, potom izvadite i lagano istapkajte maramicom. Ostavite da se osuši! Savet: Koristite različite boje za lepši i šareniji efekat! Moja preporuka je crvena i plava ili narandžasta i zelena!

2. Voštane bojice


-Još uvek vruće (ne previše vruće) jaje iscrtajte voštanim bojicama i ostavite da se osuši. Pri dodiru sa jajetom vosak se topi, a kada se ohladi ostavlja vašu šaru lepo prilepljenu za jaje!


3.Šljokice
Potrebno je:

-Šljokice
-Tutkalo- lepak za drvo
-Četkica
-Platične čaše

-U plastičnu čašu sipajte lepak a potom mu dodajte šljokice. Sve dobro izmešajte drvenim štapićem a potom smesu nanosite na prethodno skuvano jaje.Ostavite da se osuši. ,Lepak će se osušiti a na jajetu će ostati šljokice!  Savet: Jaje možete obojiti a potom nanositi šljokice u tanjem ili debljem sloju, sve po želji!
Sophie

Нема коментара:

Постави коментар