уторак, 30. април 2013.

Uradi Sam : Ukrašavanje jaja 1 !

-Na stranu to što je Vaskrs ove godine u maju a sa njim i prolećni raspust (O.o), ovo je veoma lep period godine, kao i za vreme svakog praznika uostalom. Kao što je poznato na Veliki petak se farbaju i ukrašavaju jaja, a poslednjih godina novine su preplavljene novim idejama za ukrašavanje istih. 
Međutim, sajt Pinterest ( Klikni na dugne sa strane i prati me na Pinterestu) je moja tabla za inspiraciju, pa sam na njemu pronašla nekoliko zanimljivih ideja! 

1. Lažne tetovaže 

-Lažne tetovaže možete pronaći u kineskim radnjama za 50 do 100 dinara. Pošto obojite jaje omiljenom bojom "istetovirajte" ga zanimljivim dezenom. Ideja je mnogo bolja od lepljenja nalepnica za jaja,jer one ne prijanjaju za ljusku jajeta najbolje!











2.Permanentni marker


  Umesto tetovaže, iscrtajte dizajn po želji na vašem jajetu koristeći  permanentni iliti CD marker / flomaster.Ideja je zanimljiva , veoma kreativna i jednostavna!














3. Dekupaž tehnika


-Pronađite salvete sa interesantnom šarom. Isecite željeni    oblik, i razlistajte salvetu na slojeve, tako da vam ostane samo prvi sloj na kom je šara. Zalepite na jaje koristeći belance ili lepak za drvo.Dekupaž se radi sa lepkom ili lakom, ali belancetom je mnogo zdravije, a lepak za drvo nije mnogo jak i neće da nagrize ljusku, pošto ćete to jaje ipak jesti.











4.Gumice za tegle

-Pre nego što jaje ubacite u boju, obavite ga gumicama za tegle u neprevilnom rasporedu. Kada posle bojenja skinete gumice imaćete prelep linijski dizajn na jajetu!














5.Vosak ili Kolaž papir

-Istopite sveću i u dobijeni vosak umačite čačkalicu ili neki štapić i nanosite ga na jaje u nepravilnim oblicima ili koristeći vrh olovke sa gumicom pravite tačkice, potom jaje ubacite u boju, a nakon toga skinite vosak!
-Umesto voska možete seći razne oblike od kolaž papira ili papirne trake, lepiti ih po jajima, ubaciti jaja u boju a potom skinuti nalepnice!












-Nadam se da vam se dopao ovaj post i da ćete isprobati neku od ideja. Uskoro još jedan post sa istom temom!

Sophie

Нема коментара:

Постави коментар