уторак, 22. септембар 2015.

Sa šoljicom kod Sophie: Družimo se online, a vi nastavite offline!


Upozoravam jesen da sam naoružana teškom artiljerijom. Korak nazad. Rekla sam korak nazad! Moje oružje su zapravo šarene internet adrese koje mi pomažu da zaboravim na činjenicu da mi leto polako izmiče iz prstiju. Možda ću morati da nabacim mantil, svežem ešarpu i uzmem kišobran (oprostite trenutno sam u Šerlok Holms fazonu) ali od leta na internetu ne odustajem. Tema današnjeg druženja uz topli napitak (sa više punomasnog mleka nego što bi trebalo) i ogromni makarun s pistaćem (koji bi zapravo trebao da bude onaj mali, znate, veličine palca) jesu inspirativne adrese koje podstiču  druženje, pisanu prepisku i dobru zabavu. 


Jedna od stranica koje okupiraju moj bookmark je Glitter Guide, sajt koji sam sa vama podelila davno, u nekom od prvih postova ovog tipa. Međutim, bez namere da se ponavljam,  donosim vam novosti sa jednog od omiljenih sajtova. Naime, tim koji stoji iza sajta udružio je snage sa kompanijom Timblepress, koja se inače bavi proizvodnjom čestitiki, pozivnica i sitnih stvari za pokućstvo, i još krajem prošle godine kreirao liniju koja se sastoji od čestitki, balona, cegera i ostalog "zabavnog" sadržaja, drangulija. Iako je proteklo skoro godinu dana od kada je linija lansirana dostupna je još uvek, a svi znamo kako slične saradnje obično rezultiraju limitiranom linijom koja se brzo rasproda, što ovde nije slucaj. Ako ste zaboravili na slanje čestitki za vreme praznika samo jedan pogled na ponudu će vas zagrejati za pisanje i slanje kartica, pozivnica i čestitki. Pisano, ne kucano, dopisivanje na dobro izdizajniranom, glatkom i kvalitetnom papiru? Da! Zlatna štampa i šampanjac? Da! Inspirišite se zabavnim čestitkama sa divnim ilustracijama i zanimljivom tipografijom i pokušajte da sami napravite nešto slično. Vaši prijatelji će se obradovati poruci ispisanoj vašim rukopisom na sjajnom papiu. Pokušajte!


Ne udaljavamo se previše od prethodne adrese, samo svraćamo u komšiluk. Urednica lepote pomenutog portala Glitter Guide, Erin, vodi PR agenciju koja se bavi planiranjem događaja i, logično, PR-om. Sparkle.net je njen sajt na kome piše istoimeni blog koji je izvor odlične fotografije i inspiracije, a ljupka Erin će vas brzo zaraziti svojim pisanjem. Svoj tim na Instagramu predstavlja kao eksperte u domenu mode, lepote i hrane, i ja im u potpunosti verujem. Ako ništa, barem su im fotografije ubedljive.  Još šampanjca i "paperjastih" postova i fotografija!




Šerlok pozivnica me je kupila.


Ako ste mi imalo slični onda vam je potrebno u proseku pola sata da odaberete odgovarajuću rođendansku čestitku za prijatelja. Nekada i duže. Ako vam se čini da knjižare jednostavno nemaju ono što vi tražite onda je sledeća adresa za vas. Nas. Paperless Post ima fenomenalan koncept kreiranja čestitki i pozivnica po vašoj želji, u online ili papirnoj veziji. Kompaniju su osnovali  James and Alexa Hirschfeld još 2009. a neka od dizajnerskih imena sa kojima su sarađivali su  Kate Spade, Jonathan Adler (čitali ste moj tekst o ovom dizajneru), Oscar de la Renta... Bilo da tražite originalnu čestitku za prijatelja, pozivnicu za sopstvenu zabavu, bilo koje vrste, ili zanimljivu karticu zahvalnosti sigurno ćete je pronaći na ovoj adresi, a čak i ukoliko Paperless Post ponuda ne zadovolji vaš apetit, uvek postoji mogućnost da aploudujete sopstveni dizajn ili izmenite već postojeći, svojim tekstom i paletom boja. Kliknite SEND i neko od vaših prijatelja će dobiti šarenu čestiku direktno u sanduče mejla! Obavezno zavirite u FREE sekciju, a prijavom na sajt dobijate 25 novčića koje možete potrošiti na online ponudu.






Pošto ostavimo pozivnice po strani prelazimo na drugu stavku iz kluba zabava-modu. U trenutcima kada otkrijem neki modni blog za koji veći deo planete već zna ostanem otvorenih usta. Da li sam ja slepa? Dobro, priznajem da sam čitavu ovu godinu provela na sajtovima posvećenim dizajnu i da sam malo zapostavila modne blogove, ali stvarno ne znam kako mi je promakao blog Meric Kucuk. Turska blogerka odličnog stila, više puta publikovana u vodećim modnim časopisima, osnivač Maritsa modnog portala i koosnivač TV portala Apartment 11, Meric nosi tako jednostavne  i svedene kombinacije ali tako, da čak i farmerke dubokog struka i crna majca sparene uz papuče deluju posebno i ženstveno. Na ovoj adresi svi modni sladokusci mogu pronaći i inspirativne kolaže i ideje za modne kombinacije za bilo koju priliku. Modni favorit meseca.




I modeli su stigli  na You Tube! Kraljice Instagrama i Tumblera sada pohode i ovu mrežu, a najnovije pojačanje You Tube univerzumu je Karlie Kloss čiji kanal nosi veoma simpatičan naziv - Klossy. Razlog otvaranja kanala Karlie je objasnila krajnje jednostavno - bolja interakcija sa fanovima, a nama ostaje jedino da se nadamo da će na tome ostati, i da neće početi da snima tutorijale za šminkanje, ma koliko joj šminka bila besprekorna. Snimci iz bekstejdža (u kojima se, pored ostalih, pojavljuju Michael Kors i svi Viktorijini anđeli), Q&A, čak i snimci sa putovanja i snimanja u formi vloga. Videćemo... Za sada pratim Karlie.



Možda Amerikanke ne mogu da pariraju Evropljankama kada je reč o stilu, ali daleko od toga da ne sastavljaju fenomenalne modne kombinacije, pogotovo za vreme  Nedelje mode u Njujorku. Lindsey Albanese je stilista, saradnik E! portala i lice iza bloga i You Tube kanala koji nose njeno ime. Svratite do njenog Instagram naloga po brzu modnu inspiraciju, dok ćete na njenom kanalu pronaći pregršt stilskih saveta. Lindsey je, barem na ekranu, veoma pozitivna osoba, iako za sebe kaže da je glasna i nepodnošljiva, sigurna sam da će vas oraspoložiti za vreme gledanja njenih snimaka koji su kratki, ali upakovani sa sasvim dovoljno informacija i ideja.


Gray Malin


Ako bih trebala da izaberem samo jedan profil koji ću pratiti na Instagramu čitave godine onda bi to nesumnjivo bio profil umetnika Graya Malina. Gray je neverovatan fototgraf čija je trenutna glavna lokacija Los Anđeles, ali fotografiše svuda po svetu, neretko i  iz aviona. Bilo da fotografiše crnu i belu lamu koje stoje jedna do druge  okićene balonima u istim bojama, peščanu plažu iz ptičije perspektive ili bazen preplavljen šlaufima, Malin svojim fotografijama ostavlja bez daha. Ne čudi što su  zvezde poludele za njegovim radom pa se  njegove uramljene fotografije mogu videti kao deo kućnih kancelarija i dnevnih soba poznatih. Gray, kao što sam već pomenula, putuje svuda po svetu, a na blogu često deli fotografije "iza scene" i prenosi utiske sa snimanja sa različitih destinacija. Neću se žaliti ako sledeće godine za rođendan dobijem fotografiju plaže sa potpisom GM. Skromna sam.



TUMBLR IZBOR

Telo na sunce pogled u daljinu!
Tamniji  ten, svetlija kosa i lubenica. Definicija leta.
Sličnu čestitku možete i sami da nacrtate.
Od jutra do večeri.
Čim  se na jesenji dan iskrade sunce, iskoristite vreme za piknik.
Sportske aktivnosti van zidova teretane, bez patika i viška sportske garderobe.

19 коментара:

  1. Divan post uzivala sam dok sam ga citala zelis li da napravimo collab pls?

    ОдговориИзбриши
  2. Super post, divno pises :)


    http://only-for-girls-fashion.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Divno pises, divna tema uz topli napitak. Predivan je post :) <3

    ОдговориИзбриши
  4. Jao imamo iste sveske ♥ (ova sa početne slike). Inače divan post, prelepe slike ♥ :)!

    ОдговориИзбриши
  5. Odličan post Sofija! Slike su prelepe a pogotovo četvrta. :)

    http://saveti81.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  6. Ovako kad bacim prvi pogled na sav ovaj šareniši imam želju da ga zgrabim ili samo pročitam, ali blog i hemija i ne idu baš zajedno pa tako jedva čekam vikend da sednem i sve ovo natenane pročitam i zabeležim. Ja sam u Šerlok Holms stilu tokom cele godine!!! Hahaha. Nadam se da ćeš se oporaviti i prihvatiti činjenicu da je leto gotovo. Ja jesam i onda veruj da svi mogu. Hahahhaah. Prva slika je prelepa!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Tamara sto saosecas, ali leto iz moje glave ne moze da ispari. Ja u kaputicu i kapi po cici zimi zamisljam plazu. Ako volis Serloka preporucujem ti BBCjevu seriju Sherlok, fenomenalna je! ;D

      Избриши
    2. Odgledala! Hahahahhah. Zaluđenik za sve vrste detektivskih priča

      Избриши
  7. Divan post. Uvek kod tebe na blogu pronađem neke interesantne internet stranice za koje ranije nisam znala. Mnogo mi se dopada Maritsa blog, stvarno je odličan! Odoh da gledam još neke njene kombinacije☺

    Girly world

    ОдговориИзбриши
  8. Prvo što sam pobislila bilo je: "Ooo pa ona baš voli papir!" :)
    Uživala sam od prvog do poslednjeg slova. Dobar izbor net kutaka. Za neke sam već znala, a neke si mi upravo otkrila. Hvala za to.

    ОдговориИзбриши