петак, 18. септембар 2015.

Šta možete raditi ovog vikenda (ako uopšte možete da dišete od obaveza) #1


Nema izgovora, makar jedan dan vikenda u čitavih mesec dana možete posvetiti-sebi! Dajem vam nekoliko krajnje jednostavnih i nimalo originalnih ideja kako da provedete vikend jer, budimo realni, zaslužili ste. Previše obaveza, premalo vremena? Zbog jednog dana lenstvovanja neće vam izmaći tlo pod nogama, samo ćete napuniti baterije i pokrenuti vaše kreativne sokove. Energija i inspiracija. Obožavam te dve stvari! Sve ono na šta klikćete reblog na Tumblru ili pin na Pinterestu možete raditi  i uživo u svom domu. Još jedna fotografija šoljice kafe ili doručka u krevetu? O da! A čime to možete utrošiti vreme predstojećeg vikenda? Jednostavnim stvarima na koje ste potpuno zaboravili zbog tone stavki o kojima svakodnevno  razmišljate i brinete. Prebacite se na sporiju verziju sebe i 

1. isključite telefon i provedite jutro u krevetu. Da, treba da isključite i laptop. Bez elektronskih uređaja molim!




2. počnite sa pisanjem dnevnika. Simpatična sveska koja će vas samo jednim pogledom na nju naterati da uzmete olovku i zapišete sve uzbudljive trenutke proteklog dana je apsolutno neophodna.


3. popijte šolju dobre kafe. Kada se izmigoljite iz kreveta, udesite se da izgledate društveno prihvatljivo. Biće dovoljno da navučete farmerke i bodi na pruge, okačite torbicu o rame i napravite neurednu punđu. Kafa u kafeu na ćošku ne zahteva posebno spremanje, ali se nikad ne zna na koga možete da naletite. U poslednjoj rečenici samo fali da dodam "možda naletite na agenta modne agencije koji će biti oduševljen da radi sa vama". Ne, to se neće desiti ili je malo verovatno da hoće.


4. napravite tablu za inspiraciju. Tabla od plute, pena sa šljokicama, stiropor ili najobićniji papir, nije bitno, važno je samo da vas pogled na "tablu" za inspiraciju nadahne i oraspoloži. Makaze, čiode ili traka, gomila magazina kojih ionako treba da se otarasite (evo još jedne ideje za vikend aktivnost) i imate sve što vam je potrebno da teleportujete Pinterest u stvarni život.

30 коментара:

  1. Predivan post, sjajne ideje :)! Ja već imam svoju tablu za inspiraciju koju sam napravila pre par meseci i sada je u fazi rekonstrukcije, tako da su mi sati zabave zagarantovani :).

    ОдговориИзбриши
  2. Super post, gde si nabavila svesku?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U obicnoj knjizari, ovih Santoro svescica ima svuda, pogledaj u Vulkanu ili Laguni. ;) Hvala!

      Избриши
    2. Hvala ti, ima svuda Santoro sveskica, ali nema mala vestica na zalost.

      Избриши
  3. Naslov je toliko duhovit , a zapravo je i ironično sa obzirom da savšeno opisuje moju trenutnu situaciju , jer obaveze u školi već polako ali sigurno počinju da se nakupljaju. Sve ideje su sjajne , pogotovo zadnja , već duže vreme imam nameru da napravim nešto slično - predivno izgleda !

    http://janacornerfashion.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam ja te skolske muke vrlo dobro, ali samo dobro organizujes vreme i imace ga dovoljno za sve, barem da se napravi tabla. Hvala Jano. :)

      Избриши
  4. Da da. Bas mi je ovo bilo potrebno. Ideje su odlične i posebno ova za tablu koju nameravam da napravim od trenutka kada sam je videla na tvom instagramu. Prelepa. Slike su savršene kao i ovaj sladak i kratak tekst koji neizmerno inspiriše.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zahvaljujem Tamara, drago mi je da ti se dopada, poenta posta, a i bloga uostalom, je upravo da inspirise. Makazice u ruke! :)

      Избриши
  5. Odlične ideje, zaista. Nakon naporne škole ovaj vikend mi zaista ide u korist. Lijepo si sve napisala. No, problem što ja nijedan dan ne mogu spavati koliko hoću jer imam aktivnosti...

    justbewhoyouwantbe.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Predivan post Sofija. Sve ideje su sjajne! :)

    http://sarahmakeupp.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  7. Odlicni saveti, mada ne znam bas da li cu imati vremena da disem od obaveza haha :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo pokako, post je tu, a ti kad ugrabis slobodnog vremena znas sta ti je ciniti. :)

      Избриши
  8. Prepredivan post,odlicne ideje <3!Obozavam nacin na koji pises i inspiraciju preneses na citaoce <3!Prosto obozavam tvoj blog <3!

    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Super post, Sofija! Tvoje slike su uvek preslatke, tako i sad. Moj vikend je rezervisan: Subota učenje, ali apsolutno sve, uveče rodjendan drugov, a nedelja u fazonu 'opušteno'. Možda se poslužim, kao što si ti rekla, dobrom kafom, a tu negde proguram i neverovatnu knjigu "Igre gladi"! :)

    Novi post > milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Da znas da cu te poslusati :D Ovaj fax je naporan, glava me boli od sveta, sutra spavam duze i pijem kafu u krevetu B)

    http://only-for-girls-fashion.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  11. Sjajan post,odlicni savti definitivo,ali ja bih celom spisku dodala i neku dooobru knjigu :D

    http://dizinsvet.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Knjiga se podrazumeva, to ne moram ni da navodim. Veliki i nezasiceni zaljubljenik u knjige! Ta sam! Na mom Instagram nalogu ces sigurno videti pregrst knjiga, te ako ti treba ideja za citanje.... ;)

      Избриши
  12. Nisi svesna koliku moć inspiracije poseduju tvoji postovi, a i sam blog! :)

    Novi post je na blogu --> shineperfection.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan post Sofija! Ja po ceo vikend učim jedva sam malo izdvojila vremena za blog. :)

    http://saveti81.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Marija, ti se malo strpi, bice vremena da i ti odmoris malo, mozda bas kad mi lenjivci budemo imali gomilu obaveza, :)

      Избриши
  14. Super predlozi Sofi :) Prvi i treci cu primeniti koliko ujutru :)

    ОдговориИзбриши
  15. Odlične ideje ! :) Toliko sam se unela u ovaj deo o kafi da već imam u glavi jedan fin kafić gde bih tu ideju sprovela u delo ! :D A i sveščica je sjajna, prvom prilikom idem da potražim nešto slično.Hvala na inspiraciji ! :)

    ОдговориИзбриши