петак, 7. фебруар 2014.

Filozofija šoljice


(Sve fotografije su moje (iako nemaju logo) i zadržavam prava na njih. )

-Možda je nekima teško da razumeju kada su drugi probirljivi kada je reč o priboru za jelo. Često ih shvate kao prohtevne osobe koji pažnju posvećuju nečemu nebitnom, kao tanjiru npr. Bitnije im je ono na tanjiru nego sam tanjir. Da, svrha obroka je obrok, ne posuđe, ali zar jednostavno nije ukusnije kada jedete iz omiljenog tanjira ili pijete iz omiljene šoljice?

-Da li to ima neke veze sa psihologijom, nekim segmentom podsvesti koji nas uvek  tera da posegnemo  za omiljenim priborom? Više nije ni bitno, odavno je poznata činjenica da kafa , ili drugi napitak, kada se piju iz omiljene šoljice, još u kombinaciji sa dragim ljudima i prijatnim ambijentom, ima daleko bolji ukus nego kada je ispijate na ulici, s nogu, iz papirne čaše tzv "za poneti" varijanta.

-Poenta "filozofije" šoljice, nije u tome da budete ekspert koji savršeno zna koja vrsta napitka ide u koju vrstu šolje. Ne, poenta je da sebi napravite ugođaj. Prijatne boje, zanimljiv dezen + prateća oprema u vidu tacnica koje ne moraju nužno da budu iz istog seta, i keramičkih ili metalnih kašičica, čajnika, džezvi i poslužavnika. 

-Čak iako pijete sami, dekorišite amijent zanimljivim svećnjakom, pustite omiljeni kanal ili muziku, privucite neku sočnu jabuku, keks ili poslasticu, i uživajte, barem petnaest minuta. 




- Čaj u pet ? Čaj u bilo koje doba, nije potrebno da se pravite Englez. Postavite sto, iznesite čajni pribor i posluženje, spremite dobru priču, pozovite prijatelja i ispričajte se uz omiljeni ukus zdravog napitka a  šoljice  pustite da odrade svoje. Umesto klasičnih, i već pomalo dosadnih čajnih kolutića potražite keks sa cimetom, provereno ide uz veliki broj čajeva. Samo pazite, ne otržu se samo žurke kontroli, već i čajanke, što vam je sigurno poznato ako ste čitali Alisu u zemlji čuda.




- Kod nas se usiljeno koristi izraz " turska kafa ", ali jasno je da ona , danas, u moru moki i kapućina, predstavlja sinonim za običnu kafu ,uprženu i samlevenu od celih zrna kafe i skuvanu sa vodom, bez mleka, pavlake ili šlaga, ili dodatka čokolade ili kakoa. Pretvorite naizgled običnu stvar i rutinu u trenutak za sebe. Ne ispijajte onu prvu, jutarnju dozu kofeina u trku. Sedite, poslužite i popijte je kao da je čaj , srk po srk.A da jutra ne bi bila crna i obeležena teškim ustajanjem, koristite šoljice sa tufnastim ili cvetnim dezenom. Obojite jutra u ružičasto!





-Kreirajte čajanku i ugoćaj po svom !-






11 коментара:

  1. Jako mi se svideo post u celini. Fotografije, tekst, sve. Svaka čast! Jedva čekam naredni. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post, dopala mi se ova tvoja filozofija o šoljicama :)

    ОдговориИзбриши
  3. Presladak post:)
    http://fashionovertheainbow.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. -Post je odlican :)
    -Inace, slike su ti odliicne. Pa me zanima ako je u pitanju foto-aparat, koji je, ili ako je 'pak slikas sa telefonom koliko mega pixela ima kamera? :)
    -Pozz :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je slikano iznajmljenim aparatom, Canon je u pitanju, ali ne znam koji model. A kad slikam telefom, kamera ima 5MPx.

      Избриши
  5. Super :)
    kako si iznajmila aparat?
    http://becoolbepositivebeyou.blogspot.com/ Posetite

    ОдговориИзбриши
  6. Posetite http://kreativneidejee.blogspot.com/
    Inace super blog, redovno ga pratim

    ОдговориИзбриши
  7. http://becoolbepositivebeyou.blogspot.com/ Super :)

    ОдговориИзбриши