среда, 13. новембар 2013.

These shoes are made for walking !



-"Dajte mi cipele sa visokim štiklama i na njima ću osvojitii svet .", rekla je Merlin Monro, a poznata je i ona urabana izreka : "Ako cipele odgovaraju kupite ih u svakoj boji !" Neminovno je da cipele igraju važnu ulogu u životu devojčica, devojki i žena .


-Kada smo bile male i kada je obuću birala mama u podsvesti su uvek stajale neke druge cipelice sa šljokicama , cirkonima i mašnicama, lakovane i na sićušnu potpeticu. Kroz osnovnu školu smo iskakali i uskakali u razne modele patika kao najpraktičnijih za školske dane i trčanje. Vremenom, ukus se promeni i postane istančaniji i biranje cipela zahteva više vremena, jer kako se odlučiti za samo jedan par ?



-Lepe, praktične i udobne. Ne, ne može sve u jedne cipele, pa se često vodimo onom mantrom da lepota boli. One su statusni simbol, umetničko delo i vrhunac u svetu visokih potpetica, žene ih masovno kupuju i nose. Da, govorim o Christian Louboutin Pigalle cipeleama.  Međuitim one su najneudobnije cipele i to će potvrditi malopre navedene žene koje ih nose.

- Sigurno vam je poznata ova situacija iz prodavnice obuće: Uzimate par predivhih, kožnih čizama, pod rukom osećate meku kožu a potom vam nozdrve ispunjava njen miris, lagano okrećete i vidite da su u vašoem broju. Izvlačite etiketu i srce vam brže lupa. Preskupe su! Izraz lica vam idalje ostaje zanesen i pravite se da vam je cena razumna , a onda prokomentarišete drugarici nešto vako: " Nisu skupe, samo šteta što nije svetlija koža, baš mi ne idu uz kaput." Vraćate ih na postolje hladnokrvnog izraza dok vam se vrti u glavi i puls ubrzano kuca.Prosto ne želite da ih neko drugi ima. Verujte mi znam kako vam je, sve sam osetila i preživela.


-Mokasine, štikle, starke, martinke,starke, baletanke, kanađanke, oksfordice, japanke, sandale, salonke , čak i kućne papuče, bitno je da vudu po meri, a ako će novčanik da strada uvek imatjte opravdanje u rukavu da ste uložili u njih i da vam više cipela ne treba ili da nigde nećete pronaći taj model po tako jeftinoj ceni. Samo nemojte da vam pređe u naviku , računi se ne plaćaju cipelama niti ih možete podgrejati za ručak !







6 коментара: