петак, 30. август 2013.

Belina strana sveta : Miris zaposlene devojke je miris Šanela petice !

-Pre nego što pređemo na Belu i njenu stranu priče, dugujem vam izvinjenje što ste ovako dugo čekali na nastavak. Neću da se pravdam ali ideje su se stvarno gomilale i nekako je Bela otišla u drugi plan. Ali evo je! Pročitajte predthodna dva posta o Beli, ako već niste OVDE i OVDE

-Kada bi me neko posmatrao izdaleka rekao bi da izgledam savršeno! Nosim svoje uske, Legend farmerke, belu majicu, kožnu, bordo jaknu i Steve Madden kožne čizmice na paltformu , do članka i  Stella MCCartney torbicu koju sam kupila na rasprodaji u Italiji. Izgledam fenomenalno ali sam rastrzana. Pijem običnu, tursku kafu, i grickam kornifleks koji sam pronašla u kuhinji. Nemam novca za Costinu kafu sa mlekom ni onaj ukusni baget sa semenkama preko puta mog stana! Švorc sam!

-Ne mogu da zovem tatu i tražim još novca, poslao mi je sasvim dovoljno za ceo mesec. Šta bih mu rekla da sam sve spiskala na kožni rokovnik,set metalnih hemijskih, preskup abažur za lampu sa tufnicama i flašu šampanjca! Kada sam se vratila sa prokletog intevijua za posao nisam mogla oka da sklopim, ni da učim , kamoli da idem na predavanja. Presvukla sam se, zgrabila buđavi kornifleks, Accessorize torbicu za sitniš i istrčala napolje. Mislim da sam šetala oko dva sata i razmišljala! Bilo bi dobro da sam razmišljala nešto korisno tipa, kako da preživim bez novca, ili kako bi konačno trebalo da štedim, ne ja sam buljila u izloge i slagala kombinacije u glavi. Razmišljala sam o novoj torbi i paru cipela! Ja sam izgubljeni slučaj! 

-Ušla sam u ovu kafanicu pre pola sata. Služe jeftinu tursku kafu, koja je toliko odvratna da mi je pozlilo, što je dobro jer nemam ništa za jelo osim ovog kornifleksa i dve- tri maslinke u fružideru! Šetnja od dva sata na prazan stomak i nije neka ideja! 

-Konačno sam se dovukla kući. Bacila sam se na krevet i zagledala u plafon! Šta da radim? Bolje da sačuvam maslinke za večeras! Bela fokusiraj se, pusti maslinke! Šta da radim? Misli mi prekida grčevit zvuk stomaka! Prokletstvo, moram da pojedem nešto!

-Na putu do kuhinje me je prekinulo zvono na vratima. Lenjo sam se dovukla i otvorila ih. Poštar koji, moram da priznam ima još smoreniju facu od mene mi je dodao fasicklu da potpišem i tutnuo mi omanji paket u ruke!

-Buljim u zlatnu kutiju već petnaest minuta! Mora da sam obnevidela od gladi. Ovo je fatamorgana ili neka vrsta priviđenja uglavnom! Stigla mi je pošiljka iz Glem časopisa! Nije greška, moje ime stoji na kutiji. Polako otvaram kutiju, razvijam srebrni papir a ruke počinju da mi drhte! Nije od gladi! Na dnu kutije stoji bočica Šanela petice , kraj nje purpurna koverta i sveščicica na na kojoj piše : Glem ! Čežljivo uzimam bočicu, mazim je par minuta a onda je polako otvaram, prsnem jednom, a onda mahnitno počem da se prskam svuda! Otvaram kovertu , oči mi preleću preko sitnog teksta pisanog u Italicu. Primljena sam, primljena sam!!! Ne mogu da verujem! Dok vraćam pisamce unutra, napipavam još nešto u koveti. To je paketić uvijen u ljubičasti pair. Odmotavam ga a ispred očiju mi sevnu novčanice. Mili mi je poslala novac da sebi kupim nešto pristojno za sutrašnji sastanak koji je zakazala, na kom treba da je pratim zajedno sa njenom sekretaricom Tijanom  kao i parfem da bih ostavila dobar utisak! Dodala je da je petica osnova! 

-Iako sam  veoma srećna malo me boli što mi je napisala da kupim nešto pristojno. Izgledala sam baš dobro na razgovoru ! 

-Ma, nije me briga. Iskopaću nešto u ormaru a ovaj novac moram da štedim. Moram da štedim do svoje prve plate! Uključila sam laptop i počela da surfujem intrenetom, da tražim ideje i savete za buduće modne novinare! Skoknula sam do pekare prekoputa na onaj baget i zaspala uz šolju kakaa i miris Šanela!



7 коментара:

  1. Zasto jednostavno ne objavis knjigu ili odes i das ovakav predlog .. ne mogu sve da pohvatam ali procitala sam dva ovakva posta .. ideja je savrsena.. ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na lepum recima, ali jos uvek je rano za izdavanje knjige, treba meni jos iskustva u pisanju. Zasada sam zadovoljna ovim na blogu, a i izdavanje kosta i jos je potrebna izdavacka kuca. U svakom slucaju hvala. :)

      Избриши
    2. Hvala na lepum recima, ali jos uvek je rano za izdavanje knjige, treba meni jos iskustva u pisanju. Zasada sam zadovoljna ovim na blogu, a i izdavanje kosta i jos je potrebna izdavacka kuca. U svakom slucaju hvala. :)

      Избриши
  2. objavi nastavak obavezno ovo i jeste za knjigu

    ОдговориИзбриши