среда, 23. јануар 2013.

Belina strana sveta : Vreme je da Bela nađe posao!

-Ko je Bela?Devojka koja je zauzeta svim i svačim.Pored predavanja i učenja za fakultet,mora da radi jer očito da novčanik njenih roditelja ne može da pretrpi sve "neophodne" stvari koje su joj potrebne! Čitaj dalje i upoznaj Belinu stranu sveta! 

Vreme je da Bela nađe posao!

-Dobro,dobro,aha,ma ne razumem ja...razumem tata,uredu je,skratiću troškove,mogu ja to!Uf,ovo je bilo iscrpljujuće.
-Tata me je zivkao celo jutro,a kad je posle desetog odbijenog poziva ukapirao da sam na predavanju poslao mi je poruku sa tri reči: Moramo da razgovaramo.Znala sam da te tri reči ne znače ništa dobro,to mi je rekao neposredno pred dugačak razgovor o tome kako moj mačak Nes grebe svaki komad nameštaja u kući posle čega ga je dao u prihvatilište za životinje,ili onda kada je račun za fiksni bio "veličine Ajfelovog tornja",baš preteruje! A danas?Ovoga puta se žalio kako mnogo trošim,da mi je fakultet već ionako dovoljno skup i da moram da počnem da štedim!
-Mogu ja to,mislim,koliko može da bude teško uštedeti par dinara!Uzela sam svoju kožnu agendu u koju zapisujem sve što treba da obavim,kupim itd.Vreme je da napravim listu potrebština koje ću se držati!Ovako:
1.Hrana,to je Ok!Mislim,rekao je da ne štedim kad je hrana i zdravlje u pitanju!
2.Mesečna pretplata na ELLE i Kosmo + tri mesečnika koja kupujem, i to je OK,u svim tim časopisima ima dosta o zdravlju,a i moram da budem informisana ukoliko želim da budem dobar novinar!
3.Kozmetičar,pa predpostavljam da bih mogla da sređujem obrve sama!Ne,i to ostaje!
4.Garderoba,a ne,garderober mi je ionako prazan,ma šta on hoće od mene,da stegnem kaiš do minimuma,a ne,naćiću posao!
-Jedna devojka sa faksa radi u kafiću i stiže na predavanja a pričala mi je kakve je čizme kupila od prve plate!Da vidimo,u novom broju Oglasa mora da ima nešto!Frizerka,ne baš,dobro umem da feniram ali ni to nije sigurno,tetki sam sagorela ceo pramen,skroz njena greška!Čistačica,sledeća strana,butik,kafić,dopisnik za Glem časopis,školska kuvarica,STANI! Dopisnik za Glem časopis!To je to,dopisnik,sviđa mi se,tako ću vežbati pisanje i steći potrebno novinarsko iskustvo!Samo,nikada nisam čula za taj Glem časopis,Pa dobro,verovatno je novi na tržištu,aha,evo broja telefona.
-Zvoni...Dobar dan,moje ime je Bela zovem povodom oglasa za dopisnika u vašem časopisu,da,imama devetnaest godina,studiram novinarstvo,ne nisam imala iskustva pre,ukoliko se ne računa školski list?Sutra?Naravno,hvala! Ovo je super prošlo,suta idem na intervju za posao,nije u pitanu samo dopisništvo,već radni sati u pravoj novinarskoj redakciji!O Bože,Bela diši!
-Ovo je najbolji dan!Postaću najbolaj novinarka,primaću platu i neću morati da štedim!Nego,moram da kupim par stvari koje svaka novinarka mora da ima,sutra moram da se pokažem u najboljem svetlu!

Nastaviće se...

Sophie


Нема коментара:

Постави коментар