недеља, 13. јануар 2013.

SPA:Tretman kod kuće+Uradi sam:Maske za lice!


-Ako ne jedan u nedelji,onda bar jedan dan u mesecu bi trebao da bude samo vaš dan!Onda kada ćete opustiti svoje telo,slušati muziku i priuštiti sebi mali ugođaj!Čitaj dalje i pogledaj kako da napraviš nekoliko maski i sredstava za čišćenje lica!Lako,brzo i mnogo jeftinije nego kod kozmetičara!


-Za ovaj put sam izabrala da sa vama podelim nekoliko saveta koje sam pronala na internetu,a koji su vezani za tretiranje vašeg lica!

Svaki tretman bi trebao da počne čišćenjem!Kako citrusno voće poput limuna,pomorandže i grejpfruta,ali i kivi sadrže kiseline,najbolje je da lice očistite sa njima.Možete ih kombinovati ili izabrati omiljeno,svejedno je!Sve što treba da uradite je da izgnječite odabrano voće,nanesete ga na lice,sačekate 2-3 minuta i isperete!-Umesto ovoga možete napraviti i ovaj piling od grejpfruta:
Potebno je: pola grejpfruta(bez kore),malo mleka,malo šećera.
Kada sjedinite navedene sastojke sadržaj malo zagrejte,ali ne mnogo da se šećer ne istopi!Nežno utrljavajte u lice par minuta i isperite!
-Ako želite da se dodatno opustite,stavite kesice skuvanog čaja na oči.Najbolje koristite one od kamilice ili nane,ali ukoliko više volite voćne,uredu je!
-Sledeći korak je maska za meku,lepu i negovanu kožu,odabrala sam ovu masku od jogurta:
Potrebno je: šoljica jogurta,kašičica meda i limun(po izboru).
Pomešane sastojke nanesite na lice i ostavite da deluju do 15 minuta!Potom isperite.
Med i mleko su najbolji za kožu,ali za ovu masku je bolje koristiti jogurt jer je gušći,ako se odlučite za mleko,još bolje!

-Svi znaju da je krastavac najbolji za lice,ali i da ga sad ne možemo naći u prodavnicama! Umesto ove koristi masku od voća! Iseci kivi i bananu na kolutove i ostavi da deluje nekoliko minuta!Za čistu i mekanu kožu!

                                       

-Nadam se da su vam se saveti dopali i da će vam biti korisni!

Sophie

1 коментар: