уторак, 18. јун 2013.

Letnji recepti sa , čik pogodite, da - Pinteresta !

-Osim uobičajenih razloga, tipa lepog vremena i odmora , zbog kojih volim leto tu su svakako i letnji specijaliteti. Zbog obilja svežeg voća i povrća u mogućnosti smo da kombinujemo isto u milion varijanti, bilo u vidu salate, priloga uz drugo jelo ili meso, u zamrznutoj formi, u torti ili kolaču. U jednom od ranijih postova sam pomenula da baš nisam profi kuvar ili gastronom, ali sam izdvojila nekoliko recepata i ideja za ukusne obroke i užine sa Pinteresta koje bih mogla da pripremim. Na početku jedno malo objašnjenje:

-Ja ne posedujem fotografije recepata i sve su preuzete sa Pinteresta zajedno sa linkom do stranice sa koje potiču. Prevela sam recept tj. način pripreme, dodala neki svoj savet i recept prilagodila nama, a ispod svake slike je i link originalne stranice!

Lubenica na štapiću

http://www.watermelon.org/Recipes/Watermelon-Slice-Popsicles-208.aspx
-Potrebno je :
-Komadi lubenice isečeni na trouglove
-štapići za sladoled

-Priprema :

Zabijite štapiće za slatoled u koru lubenice, a potom ostavite da se ohladi. Moj savet je da ne ostavljate dugo u frižideru ili zamrživaču jer lubenica pušta sok.


"Frozen"  jogurt sa jagodom

http://tutti-dolci.com/2013/04/strawberry-frozen-yogurt/
-Potrebno je :

- 1 1/2 šolja grčkog ili malo gušćeg jogurta ili kiselo mleko.
- 3 šolje opranih i očišćenih jagoda
- 1/2 šolje meda
- 1 kašika limunovog soka
- Neka vrsta likera ( po želji) 
- prstohvat soli

-Priprema :

Jogurt ili kiselo mleko sipajte u dužu posutu, tipa one u kojo kupujete porodični sladoled ili neku od platičnih za skladištenje hrane u zamrzivaču, da bi se ravnomerno zamrzao. Ostavite posudu u fržider / zamrzivač da se ohladi najmanje 4 sata.
Ubacite jagode u blender ili u posudu pa ispasirajte, dodajte limunov sok, med i so, a potom i jogurt iz frižidera. Sve to bledirajte dok ne dobijete pire. Ponovo stavite u posudu da se zamrzne.
Servirajte sa svežim jagodama.


Male voćne pizze
http://jujugoodnews.com/mini-fruit-pizzas/

-Potrebno je :

-Pakovanje keksa (možete izabrati bilo koji, moj omiljeni je Wellness sa suvim grožđem ili čokoladnim mrvicama)
-Pakovanje krem sira
-slatka pavlaka ili šlag (umesto marshmallow crem-a iz originalnog recepta, jer ga nema kod nas)
-Voće : maline,jagode, borovnice, kivi ili koje god da volite!

-Priprema:

Keks stavite u frižider da se ohladi. U posudu umešajte slatku pavlaku / šlag sa krem sirom, dobro umutite. Nanesite smesu na rashladjeni keks, da bi se bolje steglo, i pospite omiljenim voćem preko!


Vazdušaste medene palačinke
-1 veliko jaje i jedno belance
- 1/4 šolje toplog mleka
- 1/4 šolje brašna
- malo soli
- 2 kašike meda i dodatni med za preliv
-1 kašika putera
-malo ekstrakta vanile
- voće poizboru

-Priprema:

U jednu posudu umućkajte belance, a u drugu, celo jaje, brašno, so, med, ekstrakt vanile i sve to pomešajte sa toplim mlekom. Dodajte belance u zamućeno testo.Istopite kašiku putera u tiganju. Razlijte testo u tiganju , kao kad pravite obične palačinke i pospite voćem pre nego što se zapeče. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Prelijte  medom.

PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар