петак, 5. август 2016.

Šta raditi ovog vikenda? Pokrivam vas!

Lele Chan Designs

Moguće je da će neko od vas nezainteresovano preskrolovati ovaj post, bez čitanja jer  - zašto nam pobogu trebaju ideje šta da radimo leti? Pa toliko je toga. Da, to je istina, ne osporavam, ali desi se da svi udarimo u tačku - šta sad? Tu smo bili i to smo radili. Ponekad je čak dosadno tražiti dobar film. Ocena na IMDbu, trailer, komentari... Hmm... Neću vam poverovati da vam je baš uvek zabavno da izađete sa prijateljima. Čak i ako jeste, savetujem vam da probate opciju "ja sam sa sobom i ludo se provodim". Sad kad sam vam, moguće, malo privukla pažnju i zainteresovala vas, u nastavku posta (za sve one koji zaista ne znaju šta bi radili) sledi nekoliko predloga vikend aktivnosti. Kao i u ranijim postovima ovog tipa, ništa preterano kreativno, samo malo podsećanje na neke stvari koje sam sigurna da ste smetnuli s uma. Opet neko odmahuje glavom, dobro, de, ne sve, neke ste sigurno smetnuli. A vi što nemate više karata u rukavu, pokrivam vas, u potpunosti.


 1. Pogledajte film, ili dva 

Under the tuscan sun 

Radnja smeštena u Toskani, kako i sam naslov kaže, jedna razvedena i tužna Amerikanka (povucite paralelu sa Jedi Moli Voli), tri građevinska radnika iz Poljske, jedna oronula kuća koja vapi za renoviranjem, jedna tipična i ogromna italijanska porodica sa sve starijom gospođom na čelu koja ima ljubavnika na internetu, tri romanse (Italijan koji slama srce, tinejdž ljubav koja se završava brakom, i naravno - hepi end spoj)... Rekla bih da sam vas već ubedila da pogledate film, ali ako vam treba još malo nagovaranja nema problema, nastavljam s nabrajanjem. Italijaska hrana, idilični pejzaži (i selo i more), jedna ekscentrična plavuša, bivša glumica koja obožava šešire i sladoled... Još?
Inače, film je snimljen po knjizi Frances Mayes i vredan je gledanja.

Gods of Egypt

Za sve ljubitelje blokbastera i specijalnih efekata u spoju sa istorijom i mitologijom (ta sam, i ne stidim se toga). Gerard Butler kao glavni negativac, Nicolaj Coster Waldau kao protagonista, egipatska mitologija i borba bogova koji se iz ljudskog oblika transformišu u svoje životinjske parnjake (šablon iz Transformersa). Čas istorije pun prštećih efekata. Obožavam istoriju i bez svetlećih lasera i metalnih mitskih bića, ali mi ne smeta ovakav obrt u filmskoj verziji. Nipošto. Osim sjajnih efekata spakovanih u dva sata zabave, moram da pohvalim kostime. Ne brinite romantici, i ovde imate ljubavnu priču, mada bih rekla da nije u fokusu, iako je pokretač svega. Kako bog Horas ostaje bez vida i kako uči da gledanje očima nije ceo posao? Pa, pogledajte film.

2. Popijte čašu rozea, sami. Keri B momenat




Verujem da mnogima vikend predstavlja sinonim za odmor ali i zabavu sa prijateljima. Subota veče i te stvari. Ali zašto ne biste napravili malu žurku/sedeljku, sami samciti. Dobro, ne baš pravu žurku. Prazna kuća, puna čaša rozea i bezbroj mogućnosti. Drastična promena u odnosu na uobičajeno subotnje veče. Da, bez prijatelja, sa nešto muzike, ili bez. Nema gužve. Vi i vaše misli. Ja zaista volim da ponekad sedim sama i uživam. Nimalo sebično, samo volim da se družim sa sobom ponekad. Olovka i papir su pored, za vas koji ste krenuli da pitate. Zaista, probajte! Telefon na airplane mod, hladna čaša i misli koje lete svuda. Ponešto od toga može i da se zapiše. Ako baš niste za tišinu i vlastite misli, ništa zato. Napravite kokice i pustite maraton Igre prestola, odvrnite muziku i potvrdite draž rečenice - "Igraj kao da niko ne gleda".

3. Šetnja pre svih - ukradite im pogled

Ustanite radno. Koliko rano, verovatno se pitate. Dovoljno radno da vam bude pomalo hladno čak iako najavljuju 34 stepena u najtoplije doba dana. Gradski park zvuči kao odlično rešenje, a šetnja kraj vode je pravo blago. Sebično ukradite pogled na ogledanje sunčevih zraka u vodi.

4. Izađite sa tatom - Daddy and his girl moment




Moj partner u ispijanju gorke kafe i preveliki kritičar espesa (ne, nije profesionalni barista, samo voli da ocenjuje kafu iz gradskih kafića). Valjda sam i ja tako postala osetljiva na bućkuriš. Šta da se radi, roditelji su ti koji delom vaspitavaju. Letnje veče, sredina nedelje, terasa omiljenog restorana i milion tema da se o njima priča uz srkutanje iz mini šolja. "Jesi li gledala taj i taj film? Ne? Pobogu Sofka..." I onda se priča nastavlja i nastavlja. Osetite se ponovo kao devojčica koja upija sve što tata ima da kaže. Postavljajte pitanja, radoznalo klimajte glavom, učite. 

5. Igrajte badminton - da ne kažem baGminton


Dok život nije prešao na opasnu brzinu, leta su se provodila isključivo napolju, a jedino što je bilo brzo su zamasi reketa, okretanje pedala i trčanje. Sve isključivo iz zabave. Badminton se igrao po više sati. Levo - desno preko mreže, perjana loptica i laki reketi, neki izmišljeni potezi. Pravda za badminton i podcenjeni letnji sport. Badminton na pesku? Dobro razmišljate! Kupite jeftini set od dva reketa i loptice, kreirajte Facebook event i pozovite prijatelje na okršaj, vreme je da ukrstite rekete.

Fotografije: Pinterest, Tumblr i @sophiemircetic


5 коментара:

  1. Odličan post. Saveti su odlični. Sigurno ću pogledati ova dva filmova.

    blogfromdreamgirl.blogspot.com - Novi post

    ОдговориИзбриши
  2. Divan post, obozavam da igram baGminton xD
    Ja obozavam da nekad sama odem negdje ili prosetam ;-)
    janaxxbhdreamers-coul.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Stvarno sjajne ideje. ☺ Filmovi deluju odlično, posebno prvi. ❤ Obožavam badminton i redovno ga igram sa bratom ili prijateljima, posebno sada leti. ❤
    <3333333333333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogspot.com

    ОдговориИзбриши