понедељак, 22. август 2016.

Online inspiracija - "nabudžite" školski pribor
Za sve vas, pčelice radilice, koji, kao i ja, volite da ukrašavate sveske i ne zadovoljavate se sa "dam pare i dobijem svesku i ostavim je tako dosadnu" prozujala sam internetom da nam pronađem inspiraciju. Kupiti običnu jednobojnu svesku a potom je ukrasiti je jedno od mojih omiljenih aktivnosti, što vam je verovatno poznato ako pratite ovaj blog duže vreme. Ne, ne mogu da se iskontrolišem, a i zašto bih. Raspuhnuti maštu i "nabudžiti" svesku tako da poželite da štrikate lepim rukopisom a potom naučite sve to. Da, da. Zato je omiljena reč - inspiracija (prstohvat ove i već ste za peticu / desetku)!

Kate Spade - niste videli da ovo dolazi. Naravno da jeste.
Moram da iskoristim reč svoje babe - dućite se (dućiti se kao baciti na krevet i dići sve četiri u vis ili se jednostavno udobno smestiti) na stolicu dok vam Flower market jastučić podupire leđa. Prav stav sa stilom. Sad, ne možete samo da sedite tako, pravo je vreme da se kuju planovi i ispisuju goals liste. Kate Spade u ponudi uvek ima elegantne beležnice i planere, iskoristite ih kao ideju za ukrašavanje svezaka. Čak vam i dizajn vodenim bojama na jastučiću može biti od pomoći. Vodene boje i čiste korice sveske znače malo magije sa slikarskom kičicom, da budem poetična.

Paper Chase - back to school ponuda je vrela, užarena!

Agenda sa koricama od tamne, grube hartije sa ogromnim zlatnim tufnama, ovo me je kupilo. Veoma lako možete napraviti nešto slično koristeči papirnu kesu i zlatni permanentni marker. Preobucite običnu svesku ili planer u elegantno odelce. Za sve kolege blogere koji se nalik meni grčevito drže leto i prkose kiši i jeseni nema ničeg boljeg od blogger agende sa tropskom florom. Eto još jedne ideje za slikanje vodenim bojama, temperama ili akrilnim bojama. Mali savet - ukoliko ne koristite akrilne boje onda pomešajte boju sa lepkom za drvo pa potom slikajte, tako ćete dobiti sjajan premaz koji je otporan na vodu.
Cegeri nisu samo praktični za pijacu ili odlazak u supermarket. Stavite udžbenike, sveske, papiriće, pisaći pribor i užinu u jedan (pogotovu ako ima ogromne tufne) i spremni ste za čitaonicu. Cegeri su praktiči a možete da ih napravite sami. Proverite i sajtove koji štampaju na platnenim cegerima kako biste dobili baš onakav kakav želite.
ETSY - sveto mesto svih ljubitelja ručnih radova.

Sigurna sam da imate gomilu sveski od prethodnih godina i semestara koje niste ispisali do kraja. Uredno iscepajte ostatak sveske a prvi deo spojite spajalicom ili klipom ako je reč o korisnim beleškama koje će vam trebati kasnije. Od papira napravite nove, tanke beležnice koje ćete koristiti za pojmove, liste za uraditi, kupovinu... Dovoljno je da papir povežete heftalicom ili prošijete, ručno ili na mašini, a korice možete napraviti od kartona (u prodaji je obično tanak karton A4 formata u različitim bojama) koji ćete ukrasiti po želji. Dekupaž tehnika i ukrasni papir su osnova uradi sam projekata, imajte to na umu.


HMarchant Illustrates

NOmeo

ChaCom Letras

Riffle Paper Co - jer su monogrami tako kul.
Lično obožavam da na fascikle i planere ispisujem svoje inicijale. Zlatnim slovima naškrabano SM. RPC u ponudi ima divne sveske i koverte sa ogromnim monogramima oko kojih se uvija divlje cveće. Jasno vam je - nije nimalo narcisoidno da na sred sveske napišene početno slovo svog imena, štaviše - poželjno je! Ako inicijali nisu vaš stil, ali  biste i dalje da na unikatan način personalizujete svesku, doslovno joj date lični žig onda pokušajte da oslikate autoportret na svesci jednobojnih korica. Kruži, dve tačkice, crtica, malo kose - čiča gliša stil. Ako ne vladate ni ovim osnovama crtanja, neka vas neko  drugi naslika, ili se poslužite jednom od aplikacija koje fotografiju pretvaraju u umetničko delo, odštampajte je i prilepite na svesku. Odlična ideja, zar ne?
Koja ideja vam se najviše dopada?


Fotografije: Kate Spade, Riffle Paper Co, Etsy, Pinterest, Paper Chase


8 коментара:

 1. Fantastičan post! Jako mi se sviđaju sveske, ali se stvarno nemogu odlučiti koja je najljepša zato što su sve predivne i mislim da bi i ja odabrala takve *-*

  Ako imaš vremena, pročitaj i komentiraj novi post na mojem blogu: petra-s-life-blog.blogspot.hr

  ОдговориИзбриши
 2.  Super ideja za kupovini.:D
  Prelepo je sve, i bas sareno, ali sa stilom, kakvo ja volim :D
  Teen Queen

  ОдговориИзбриши
 3. Prelep post! ♥ Takodje nisam tip osobe koji samo kupi sveske i cao zdravo, vec skaka mora da ima ponesto moje. :D Paper Chase ponuda mi se najvise dopada. :)
  <333333333333333333333333333333333333

  eslyisworldview.blogsport.com - storytime iz Grcke

  ОдговориИзбриши
 4. Divan post. Paper chase mi se najviše sviđa. :)

  Učlani se na moj blog ako želiš, uzvratiću-----> Fashion, Beauty and Style

  ОдговориИзбриши