недеља, 8. новембар 2015.

Radni prostor, opet i opet.


Po koji put pričamo o radnom prostoru? 123.455.990? Uredu, ne moramo biti baš toliko precizni. Tek po polasku na studije sam shvatila koliko je, barem meni lično, radni prostor zaista bitan. Neću da vas podsećam koliko koliko polažem na estetiku. Bitno mi je u šta i čime pišem, ne samo šta jedem već iz čega, to se odnosi i na piće. Kafa se jednostavno ne pije iz tamo neke, već iz posebne šoljice, često je izbor porcelana u skladu sa raspoloženjem. Nisam snob i materijalista samo volim lepo. A lepo ne mora da bude skupo. Jednostavno. Ovaj obrazac možete primeniti i na radni prostor. Bezličan radni prostor  mi produktivnost i motivaciju srozava do minimuma. Uživljavajući se do kraja u ulogu naučnika istraživača koji barata brojkama, uzrocima i rezultatima i čime sve ne, moram da pomenem kako mnogo bolje pamtim i kako mi je koncetracija na višem podeoku kada sam u svojoj sobi, kod kuće. Uspela sam donekle da novu sobu u iznajmljenom stanu prilagodim svojim potrebama, ali učinak nije isti. Polako, privikavam se. Pokušavam da novi radni prostor maksimalno moguće uredim kako bi bila dodatno motivisana za predan rad. Te zato pravac Pinterest i magazini enterijera. 


Prst pomera točkić na dole, prst lista novu stranu časopisa. Druga ruka je zaposlena zapisivanjem. Ideja je previše! Eto razloga zašto nebrojeni put pričam o radnom prostoru. Nepresušni izvor ideja. Krivite internet i dizajnere, vlasnike ovih inspirativnih radnih soba, ne mene. Guilty free.


U današnjem postu akcenat stavljam na drugačiji radni prostor. Nazvaću ga-kreativni radni prostor pri čemu ne mislim samo na prostor u kom rade slikari ili dizajneri. Ne, nije atelje ni foto studio u pitanju. Reč je o prostoru u kom se haos kosi sa kreativnošu a skupa su dobitna kombinacija za motivaciju. Stvari nisu "baš" složene pod konac niti nužno strateški uparene, ali sve opet izgleda kao da treba da se nalazi baš na tom mestu, tako da umorne oči mogu da se odmore na zidu punom porukica i ilustracija, čak i čestitki, čija je svrha čisto dekorativna, na predivnoj teksturi drveta radnog stola, na pletenoj hoklici od ratana ili tepihu sa orijentalnim motivima. Različito i spontano nikada nije zvučalo bolje.


19 коментара:

  1. Moj ''radni'' prostor je uglavnom u haosu,odličan post.:)


    http://moon-brunette.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se trudim da svoj odrzim urednim, haos i ja se ne slazemo bas najbolje, ali daleko od toga da je uvek cakum pakum. Hvala. ;D

      Избриши
  2. Nekada sam bila dosta zaokupljena tim lepo uredjenim radnim prostorom. Prestala sam onda kada sam shavila de je ucenje mnogo delovatnije kada menjam mesto. Svoj mracni radni sto ne koristim, sto ne znaci da ne volim da procitam jedan ovako lep post. Odlican post. Nego da iskoristim priliku i pitam te kako ti je na fakultetu, posto ja razmatram upisivanje istog? Post je prelep kao i ove slicice. Pinterest je pitnerest.

    http://svetjednedevojke.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Tamara. :) Na faksu je za sada sve okej, prilicno sam zadovoljna i predavanjima i profesorima i kolegama, gradiva ima puno, ali to je sasvim logicno s obzirom da je fakultet u pitanju. Jos uvek se privikavam, a kako je malo vremena proslo ne mogu da ti kazem nista o ispitima i kolokvijumima, Drzim ti palceve za upis! ;D

      Избриши
  3. Obozavam ovakve postove, posebno kada su tvoji :-)
    Odlicna si, i ja smatram da ces jednog dana biti jedna od najpopularnijih blogerki sveta :-)

    https://barbiegirl06.wordpress.com/about/ posetite moj blog :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala najlepse. Meni je dosta da imam ekipicu koja me stalno cita, koja navraca "ovde kod mene", popularnost je... tja... nebitna. Hvala u svakom slucaju. :)

      Избриши
  4. Jedina blogerka čiji me tekst ne smara. Toliko inspirišeš, ne samo slikama(lepe slike vidjam svuda pa ništa) nego tvoj teks, meni lično kao da proradi adrenalin kad pročitam, proradi mi mašta, pogledam na svoj radni sto i dobijem neke ideje koje mi nikad nisu pale na pamet.
    Svaka čast, po stoti put ti pišem da prelepo pišeš, ali svaka ti čast jer mislim da na sve ljude preneseš neku energiju.
    Veliki pozz!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala hvala hvala. Da ti samo znas koliko ovakvi komentari mene inspirisu. Dovoljno je da ti kazem da si mi ulepsala jednu napornu nedelju. Veliki pozdrav od mene!:D

      Избриши
  5. Sofija,obozavam tvoj blog.Samo nastavi tako odlicna si !Jedva cekam sledeci post♥
    Pogledaj i moj blog ako zelis ♥
    https://ilanna07.wordpress.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Odličaaaan post, jako mi se svidja način na koji ih pišeš ,baš si originalna♥
    Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se, značilo bi mi ,i ja ću na tvoj takođe :**
    http://smizlica11.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan post kao i uvek! Ja se trudim da mi uvek bude sređena soba pošto u njoj najviše provodim vremena. Slike su ti odlične. :)

    http://saveti81.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  8. Slike su prelepee! Vrlo često ,,pinujem" slike radnog prostora, jednostavno je prelepo! ☺

    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Super post! Slike su super, ako zelis uclani se na moj blog i komentar!

    ОдговориИзбриши
  10. Predivne su slike. I post je super, naravno...

    miaswoorld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Prvii put sa na rvim blogu i mogu ti reci da me nacin na koji pises odusevljava! Stvarno mi se svidja tvoj stil, a naravno i ovaj post! Svaka cast! :D
    Poseti moj blog ako zelis, nov je i uclani se, ako ti se svidi. <3---> http://blogteenqueen.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  12. Slazem se sa tobom u potpunosti i meni je jako vazno da sve oko mene bude lepo,dino i ostalo,priznajem,jesam "kraljica haosa",ali kada je ucenje u pitanju sve oko mene mora da blista :D
    A Pinterest je nesto najbolje :)
    p.s. slike su divneee
    Nova sam,pa bi mi znacilo da pogledate i komentarisete moj blog http://katarinakataleja.blogspot.rs/
    Hvala unapred :)

    ОдговориИзбриши