петак, 25. децембар 2015.

Još jedan odjavnik.


-Rekla sam da neću da se pravdam. Neću. Pojele su me obaveze. Znam da je krajnje vreme da uzmem pajalicu sa dugačkim peruškama i malo pometem svoj blog. Talog prašine. Paučina između prethodnog i ovog posta. Jao bre Sofija! U svoju odbranu ću vas jedino uputiti na link decembarskog broja Plezir Magazina koji pršti od prazničnih ideja i euforije, a kojem sam i ja dala svoj skromni doprinos (na 62. strani). Možda nisam odslušala nijednu prazničnu pesmu (oh, stid me je, i da, upravo to nadoknađujem dok kucam ovaj post) i nisam okitila jelku, ali zato sam se potrudila da vi ne zaostajete sa prazničnim dužnostima. 
-Decembar polako klizi ka velikoj završnici. Došlo vreme da se piše još jedan odjavnik ( i da se spremaju ispiti za zimski rok, u mom slučaju). Već smo u četvrtoj godini blogovanja. Da, da. Ja vam naravno želim uspešnu godinu, barem u meri u kojoj je meni bila 2015. A bila je, nije da nije.
-Kao i svake godine u velikoj završnici lista želja je prilično obimna. Kad bacim pogled na listu vidim da je većina stvari takvog tipa da mi ih Deda Mraz ne može prosto doneti, predati u ruke. "Evo Sofija, bila si dobra..." Ne. Za većinu stvari ću morati svojski da se potrudim da bih mogla da ih precrtam sa liste. Jel to znak da sam sazrela pa je manje stavki tipa crnog  Dodge Challegera iz '67, otprilike svakog Kate Spade artikla, godišnje pretplate na sve moguće inostrane magazine, specijalnih izdanja knjiga, avionskih karti za svaki punkt planete... Ne, naravno da ima i tih bezobraznih, materijalnih stvari. Naravno. Da ne kažem ono izlizano "ljudi smo".  Đinđuve, džidža bidže, sitnice, šljokice, tvrde korice i masan sjajan papir, kvalitetna štampa, fin materijal... Sve je tu na spisku! Ne mogu da se otmem šarenoj ponudi. Neću. I ove godine dižemo čašu, nazdravljamo i otvaramo novu godinu. Glatko kao ono "psšššss" kad otvoris limenku gaziranog pića ili skineš foliju sa ganc novog telefona. Lagano, sa puno želja i nade. Ne znam da li mi verujete ali prva stvar na listi želja je sneg za Božić. Vi koji me poznajete, znate da više volim visoki + na termometru nego - ali krupne pahulje su krupne pahulje i tu nema spora "voliš-ne voliš". Voliš. Tačka. 


4 коментара:

 1. Divan post Sofija,bas mi je drago sto si posle toliko vremena napisala post!Tvoji postovi me usrece i nekako umire svaki put kad ih citam.I ja sam kako rastem sve manje pocela da trazim materijalne stvari za Novu godinu...Slazem se za sneg <3!Predivno!

  perfecthigh136.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 2. Fotografije su divnee. A tekst me je nasmejao ali ima istine u tome :) <3

  http://jfashionlover.blogspot.rs

  ОдговориИзбриши
 3. Divan post Sofija! Sve 10ke na fakultetu su ti moje zelje! Jedva čekam sledeći post.

  http://oonly4girlss.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 4. Moram priznati da se i moja lista zelja oduzila ali imam osecaj da snega ove godine nece biti..mozda male pahulje one koje se tope cim ih dotaknes,ali se iskreno nadam da ce biti i onih velikog!

  amourheros.blogspot.com

  ОдговориИзбриши