среда, 15. јул 2015.

Sa šoljicom kod Sophie: Planer zajednica zauzetih devojaka!


Ovaj sastanak otpočinjem dobrim gutljajem tople kafe iz omiljene šolje na pruge, rano, uz prve zrake sunca koje se sprema da prži čitav dan.  Činija je puna hladne lubenice i svežih malina uz dodatak vrelih adresa posvećenim planerima i organizaciji. Spremite se, doza stikera, washi trake i šarenih planera će vam u glavu udariti jače nego tropska vrućina ili ledeno belo vino. 

Ono što je nekada bio suludi hobi devojaka koje su možda i previše stare da bi se igrale nalepnicama(prosla sam kroz tu fazu) i olovkama u boji, sada je pravi trend koji je zahvatio ženski deo  čitave planete. Ako ste se upitali zašto  uopšte gledate video od deset minuta u kojem neko pokazuje koje je stikere kupio, ne bojte se, niste jedini. Planer zajednica svakim danom postaje sve veća. Etsy radnje, Erin Condren planeri i You Tube su žarište zbivanja. 


Elle Fowler

-Elle Fowler (više puta pominjana ovde "kod nas") je već veteranka što se organizacije tiče, ali je relativno skoro pristupila planiranju sa "teškom artiljerijom". Elle poseduje raznovrsnu i prilično brojnu kolekciju nalepnica i svaku nedelju  u svom Erin Condren planeru brižljivo ukrašava sprem određene teme. Od 0:00 pa sve do kraja snimka pažnju će vam držati njene ruke koje preleću preko nebrojeno listova stikera, ili šarenih stranica planera, i način na koji organizuje svoje vreme! Posetite i njen blog I Heart You Coffee i Instagram nalog posvećen samo planeru @glamplanner

Strange&Charmed

-Alexis Giostra je mlada i veoma uspešna preduzetnica. Vodi blog Strange&Charmed na kojem piše i prodaje svoje digitalne proizvode (čitaj nalepnice, pozadine za računar i telefon, kalendare, dodatke za planere koje možete kupiti i odštampati), kao i You Tube kanal na kojem vam u snimcima, koji  u proseku traju 20 minuta, detaljno objašnjava i daje savete o organizaciji i uspešnom samostalnom biznisu. Njen način organizacije je više minimalnistički i nije opterećen sa previše dekorativnih elemenata, ali je svakako efikasan. Osmislila je projekat Emire Building čiji je cilj da vas uvede u online biznis i pomogne da stanete na noge ukoliko želite da radite od kuće, sami sebi budete i nadređeni i podređeni! 

Paper&Glam

-Lisamarie sa sajta i You Tube kanala Paper&Glam je IT stručnjak koji kreira i prodaje digitalne potrebštine u svojoj online radnji The Glam Shop. Paper&Glam blog je namenjen urbanim i obrazovanim devojkama koje žele da usklade i organizuju svoje vreme i eventualno se bace u vode samostalnog preduzetništva. Među brojnim snimcima o  planiranju i poslovođenju možete pronaći i one o dekoraciji životnog prostora kao i vlogove i odlične preporuke za čitanje u vidu grupnog chata sa drugim ljubiteljima književnosti. Lisamarie je najbolja drugarica sa Alexis sa bloga Strange&Charmed što se može videti po njihovim zajedničkim interesovanjima i ljubavi prema jarkom pink ružu za usne.

Andrea Marie

-Kada govorimo o ozbiljnom ukrašavanju planera kao načina uspešne organizacije neophodno je pomenuti Andreau Marie sa istoimenog You Tube kanala. Naslov ovog posta vam ukazuje da se opsesija planerima pretvorila u zajednicu zagriženih ljubitelja šarene organizacije. Upravo Andrea Marie i Elle Fowler ponekad zajednički osmišljavaju osnovnu dekoraciju nedeljnog planera koji kasnije popunjavaju i dorađuju prema sopstvenim obavezama. Ukoliko vam treba ideja, definitivno je potražite na ovim adresama!



-Erin Condren planeri iz godine u godinu postaju sve traženiji i popularniji (i sama sam bila opsednuta prošlogodišnjim izdanjem), a ove godine je pored vertikalnog izdanja dostipno i horizontalno. Gospođa Condren je poslušala sugestije svojih potrošača i planer za 2015. je odlično ažurirana verzija onog iz 2014. Više motivacionih poruka, horizontalno i vertikalno planiranje, stiker sveščica koju dobijate pride, potpuno čist prostor za nedeljno planiranje (bez dodatnih Morning, Day, Night odeljaka) što omogućava da rasporedite vreme i obaveze kako god vi želite, kao i nova spirala u boji roze zlata kao pojačanje dosadašnjoj srebrnoj i zlatnoj. Erin, udružena sa devojkama sa You Tubea, je već razvila neverovatan biznis!



-Pandan Erin Condren Life Planerima su Kikki K planeri koji rade po sličnom principu kao čuveni Filofax. U pitanju je kožni povez sa spiralnim prstenjem koje vam omogućava da lako dodate ili uklonite višak stranica. Kikki K planeri dolaze u nežnim, pastelnim bojama ali i kobalt plavoj, crvenoj ili bež boji, sa zlatnim metalnim elementima i pogodni su za sve šik poslovne devojke i žene koje bi da poslovni izgled prilagode sopstvenom stilu. Dodatni džepovi sa strane pomažu da sve liste za kupovinu, papire i nalepnice držite na jednom mestu. Kikki K ponuda je bogata pa uz klasične planere možete poručiti i kartice, čestitke, sveske i raznu drugu papirnu galanteriju.
-Planer zajednica je rascepkana između korisnika različitih planera čiji se proizvođači utrkuju na tržištu. Još jedan planer koji je favorit u među planer zaluđenicima je i Happiness planner. Ipak, ovaj planer ima nešto drugačiji koncept u pozadini. Fokus je, kao što i samo ime  donekle kaže, na ispunjavanju i organizovanju vremena na tenane i na  mirnom raspoređivanju obaveza bez preteranog stresa.  Za razliku od drugih, koji su uglavnom godišnji, ovaj planer je namenjen trajanju od 100 dana s tim što stranice nisu datumirane. Ovo vam praktično ostavlja odrešene ruke da sami odaberete koji dan ćete planirati i kako.



-Skladno temi posta, istražujem i #planneradict tag na Tumbleru i Pinterestu i jedno je jasno-nigde bez svog planera/agende, nigde!









Sećate se kako sam i sama isprobala ovaj vid organizacije u ovom postu .

28 коментара:

  1. Super! Ovaj izbor mi se mnogo dopada.
    Hvala ti na savetu u proslom postu, pokusacu da se javim nekoj i. kuci :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican post,slike su prelepee <3!
    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Planer-opsesija svake 3. žene/devojke/devojčice na svetu. Mi - blogeri i youtuberi- smo svakako među njima!! Svaka. čast, predivno napisan post, kao i svaki do sada!! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман16. јул 2015. 01:53

    Odlican post. :)
    Samo bih te zamolila,ako bi mogla da napravis post o svojoj agendi. Znam da si vec pisala o njoj,ali nisi pisala o njenoj unutrasnjosti. Takodje,razumecu ako ne zelis.
    Pozdrav! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :D Vec sam ise puta napisala u komentarima da je unutrasnjost privatna stvar, uvek se nadje po neka mesecna stvaka koja nije "za ceo svet". Hvala na razumevanju. :)

      Избриши
  5. Odlican post, meni nikad ne dosadi da gledam planere, i tako dobijem inspiraciju za svoj! Slike su divne :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jano, i meni tudji planeri koriste za inspiraciju. Saveta za bolju organizaciju nikad dosta! ;)

      Избриши
  6. Odlican post!Planeri su bas lepi,volela bih da imam jedan a ako ne pronadjem jedan verovatno cu ga napraviti.Slike su savrsene! :d
    http://sofija1837.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. U poslednje vreme totalno sam opsednuta planerima i organizacijom.Jako mi je drago sto si napisala ovaj post i kao uvek sve je perfect!
    Stvarno super post!Ako zelis uzvrati folow.
    aleksandrascorner.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман17. јул 2015. 19:13

    Super post kao i uvek veoma inspirativan. Da li bi mogla u nekom narednom postu napisati sta se pise u planeru jer sam gledala i tvoje prethodne postove o njemu al nisam bas najjasnije shavila ili bi mogla da mi samo u komentaru to napises u 2 ili 3 recenice? zelim da sama napravim planer (agendu) ali nisam sigurna. da li mozes da mi das neki savet u vezi toga? Veoma sam zainteresovana. Hvala unapred.Razumecu tvoju odluku.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U planeru organizujes svoje obaveze-to je citava filozofija. Ja moj koristim i kao svesku za ideje. Obelezavam vazne datume, proslave, rodjendane, racune itd... :D

      Избриши
  9. Анониман17. јул 2015. 21:10

    Sta mislis da li bi valjalo da planer napravim od male sveke sa kockicama?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Preporucujem ti da bude ukoricena, jer ako ces planer duze koristiti (godinu dana) moze da se raspadne. Planer mozes da napravis od sveske kakvu god zelis, samo ako tebi funkcionise nije bitno od kakvog je papira.

      Избриши
  10. Анониман18. јул 2015. 12:52

    Gde mogu da se kupe washi trake i post it papirici? Ima li u knjizarama?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Post it ili lepljivi papirici imaju u gotovo svakoj knjizari dok washi traka ne. Kod nas se moze nabaviti na Facebook strancici Sresno dugmence. ;)

      Избриши
  11. Uh, super post! Mislim da planer svako ima, ja ne bi mogla da zamislim dan bez planera :) A ovo je svakako dodatna inspiracija za svakog!

    http://www.adelaacanski.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja vec tri godine aktivno koristim planer, pre toga sam zapisivala na papirice i lepila u rokovnik. :D

      Избриши
  12. Анониман18. јул 2015. 14:39

    Kako dobar post! Ti i Kapege ste mi definitivno najbolje domace lifestyle blogerke :DD

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман18. јул 2015. 21:50

    Mnogo mi se sviđa prva slika u postu, sa čime slikaš?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман19. јул 2015. 23:16

      I moja je 5mpx kamera, ali ni bliyu nisu tako dobre slike kao kod tebe... sa kojim telefonom si slikala ako nije tajna? :-)

      Избриши
    2. LG Optimus L 5 ili Samsung galaxy Grsnd Neo plus, kako kad, ali je kamera ista u mega pikselima. Ja bih rekla da je svetlo u pitanju. :-)

      Избриши