петак, 13. март 2015.

B is for Bright



-Ne znam u kom trenutku sam totalno skrenula u dizajn ali esteta u meni se naprasno probudio i počela sam da obraćam pažnju na detalje više nego obično. Možda su na to imali uticaja časopisi o enterijeru i eksterijeru, kako štampani koje se nalaze na našem tržištu (posve siromašno ali šta je tu je) tako i online i to uglavnom ELLE Decoration UK izdanja ili bezbroj pregledanih "at home with" postova na raznim sajtovima. Kopam i tragam za kućnim dekoracijama, jastucima i prekrivačima, čak i posuđem. Kupovina nekretnina i selidba mi još uvek nisu u planu tako da ćemo po ko zna koji put okriviti medije i mamu dizajnera.


-Ovoga puta ostavljam posuđe (ma koliko mi teško bilo da se okanem šoljica) i  skrećem vam pažnju na predivne raznobojne fasade i vrata, drvena okna kao u italijanskim, grčkim, i slovenačkim gradovima ili kubanskim krajevima. Ne žalim se ni na hobitsku rupu i okrugla vrata u tirkiznoj boji. No, ostavimo šalu u hobitskoj rupi i za trenutak zamenimo bela, meni lično ružna, PVC vrata sa drvenim vratima u nekoj jarkoj boji. Fasada u ovom slučaju može da bude krajnje obična, neutralna ili čak ciglena nije bitno. Fokus je na vratima,
-Ljubitelji vrata boje drveta kontrastiraju fasadom u boji (obrnut slučaj od malopre) uz koju (ne)obavezno ide i cvetna puzavica. 
-Trenutak slave za miks fasade i vrata i prozorskih okana u boji.
-Trenutak slave i za orijentalne motive i lučna vrata.


Da li se vama dopada rapsodija boja u eksterijeru? Kada smo već kod boja bacite pogled na novi broj Plezir magazina, tamo vas na 96. strani čeka moj tekst o aksesoarima za proleće. Jasno vam je da je akcenat na bojama!

20 коментара:

  1. Ovako post je odlican. Ali realno, nedostaju mi tvoji oni diy postovi. Jer sada pises o modi po najvise. :D Jedva cekam neki DIY post.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Elsa. Imam previse obaveza da bi pravila raznorazne stvarcice, ali mi je jedan DIY u planu, stvarno nisam odavno. :D

      Избриши
  2. Veoma lepo napisano! Obožavam šarenilo! ♥

    teodorassmallworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Jako je dobar post! Jako, jako je dobar! I ja isto imam oko za detalj, jer po mom misljenju male stvari i sitnice cine cuda :)

    ОдговориИзбриши
  4. Obožavam boje i kada je sve šareno! Odličan post sa prelepim rečenicama i opisivanjima! :)

    Novi post na mom blogu!! :)
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман13. март 2015. 18:56

    Boje su predivneee!!<3ali je tekst malo dosadan nista me ne vuce da ga procitam.(nemoj da se ljutis nisam hejter pratim tvoj blog i jako mi se dopao)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da se ne ljutim, u potpunosti razumem da ljudi vole razlicite stvari. ;)

      Избриши
  6. Predivan post! Trebalo mi je nesto ovakvo u ovim tmurnim danima.
    Gubim se u casopisima o stanovima, dvoristima i bastama, pa volim ovakve postove :D

    ОдговориИзбриши
  7. A S je za savršeni post koji mi je, draga Sofija, neizmerno ulepsao dan. Odmah sam prepoznala sličice sa pinteresta koje služe da ti vrate osmeh uprkos svoj kisi napolju. Još jednom ti hvala i odličan post

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veoma mi je drago da sam ti ulepsala dan! Naravno, Pinterest je tu da se otvori kada je vreme previse ruzno! Doza sarenila! :D

      Избриши
  8. Jaoo koja radosta kad Sofija izbaci novi post.Redki su moram priznati ali su drgaoceni!!!
    Sle savrsene..I da cestitam za clanak u casopisu!! ;-)

    http://feshalafashion.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jano, postove objavljujem u skladu sa slobodnim vremenom, nazalost Mozes prelistati i ranije brojeve, ima mojih tekstova kao i postove za Plezir sajt (link sa desne strane). :)

      Избриши
  9. Predobar post, kao u uvek. Slike su prelepe. :)


    Na mom blogu je giveaway :
    fashionholicyeahh.blogspot.com ♥

    ОдговориИзбриши
  10. Meni tvoji postovi uvek skrenu pažnju na nešto što do tada nisam ni primećivala. I kad god si ti u nekom trenutku zaluđena nečim, i ja se zaludim istim. :D Stvarno prelepe slike! :)

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  11. Obožavam tvoje postove i uvek mi izazovu smešak na licu. Imam tumblr i obično su fotke koje reblogujem ovakvog tipa. Obožavam ovakav dizajn. Sjajan post. :*
    Posetite moj blog ---> http://shineperfection.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши