четвртак, 29. јануар 2015.

Sa šoljicom kod Sophie: Online journey!


-Praznici nikada ne mogu da izgube čar. Porodica, ukusna hrana, dobri filmovi. Atmosfera za lenjost i odmor. Ne tražim ništa više. Navučem tople papučice, ogrnem bade mantil, preko pidžame razume se, šetam sa šoljom kafe po kući i tražim dovoljno veliku jabuku i prikladno mesto da sednem. Ušuškam se a potom sat vremena trčkaram po zanimljivim online mestima ne pomerajući se iz udobnog položaja. Nebrojeno pređenih virtuelnih kilometara. Amerika i Australija (koja ima neki poseban šmek baš zato što je na njenoj hemisferi sada leto), Evropa! Dopunim šolju, jabuku zamenim mandarinom i posedim još pola sata... Posle se prihvatim nekog štiva, listam i čitam, pravim liste, planiram za manje lenje dane.
-Prvi pasus je napisan oko Božića i moram da priznam da me hvata nostalgija za tim bezbrižnim periodom. Vreme sam opet prebacila na punu brzinu, pidžamu i papučice sam odbacila jer se ipak treba prikladno obući za školu. Adrese koje sam pokupila na svom virtuelnom zimskom putovanju vam prilažem ispod i nadam se da ćete vi imati vremena da u njima uživate jer ja, nažalost, sve više gubim ono što se zove slobodno vreme. Tja, dešava se ta svađa sa dobrim prijateljima. Neko pametan je zaključio da maturant i slobodno vreme nekako nisu jedno za drugo. Dok ja ne izgladim odnose vi uživajte!


-Otkriće meseca je časopis Harpers Bazaar Interiors. Znate koliko volim ELLE Decoration, tako da me je Bazarovo izdanje o enterijeru posebno oduševilo. Vrhunski dizajn, najnovije vesti, profili dizajnera i rubrike "Kod kuće sa...". Potvrdno klimam glavom na neko domaće izdanje Interiors magazina.


-Obradujem se kad iskopam neki novi Lifestyle blog. Recepti. Žurke. Uradi sam. Food Femininity je blog koji vodi Erin Phraner, njujorška  FOOD urednica Good Housekeeping magazina, a na mnogim blogovima se oglašava kao gostujući bloger. Sa svojim momkom deli pasioniranost u vezi hrane tako da se na njenom blogu nalaze fenomenalni i veoma jednostavni recepti. Zavirite i u sekciju sa koktelima!



-Oh, hajde da budemo najbolji prijatelji po slatkom i kremastom filu. Sajt simpatičnog naziva zapravo nije još jedan food blog, kako bi ste mogli pogrešno zaključiti upravo na osnovu imena. Reč je o sajtu mešovitog karaktera, pravi kaleidoskop saveta i dobre fotografije. Enterijer frik kao ja ne može a da ne zaglavi na HOME i OFFICE TOUR kategoriji. Best friends for frosting je moj izbor meseca.



-Poznati sajt The Coveteur koji se bavi modom, lepotom i životnim stilom ima fenomenalan Tumblr nalog. Fotografije cipela i aksesoara, modnih ikona i odlične garderobe, nešto kao online verzija kancelarije Anne Wintour. Šta reći osim I Follow, Follow.





-Ima li šta bolje od blogerke s okom za fotografiju, darom za pisanje i ukusom za modu i gastronomiju, ukratko rečeno-savršeno estetski osvešćene? Shini Park, koja potpisuje Park&Cube, je upravo takva blogerka! Modni uradi sam projekti, ušuškana, svetla fotografija, London, nedelja mode... Treba li da pominjem da padam na fotografije šolja s kapućinom? Ne, to je valjda opštepoznato.



-Hrvatski ogranak ruskog Buro-a 24/h pratim odavno, i na sajtu i na Instagramu. Zaplivajte u najnovije modne vesti sa svetske, ali i reginionalne modne scene. Kreativan i profesionalan pristup ne podrazumeva samo obradu modih tema, već i  iz oblasti javnog života, kulture i životnog stila. Ispratite najaktuelnije trendove i dogaćaje, pročitajte intervjue s istaknutim ličnostima, informišite se o atraktivnim mestima za kafu, ručak ili izlazak....





-Oficijalni You Tube kanal američkog izdanja modne biblije VOGUE vam nudi pregršt snimaka sa slavnim ličnostima i modelima. Pogledajte kako top modeli pripremaju zelene šejkove, kako modne ikone kao što su Anna Wintour, Sara Jessica Parker ili Blake Lively odgovaraju na 73 pitanja, zavirite iz scene popularnih filmova... Opis kanala u tri reči-video modni insajder. Vogue je Vogue.


-Verovatno ste primetili kako u ovoj turi kafenisanja nismo prošpartali odličnim Instagram nalozima. Razlog tome je što sam se (sramota me je zbog toga) pasivizirala i uspavala na Instagramu. Nadajmo se kvalitetnom sadržaju u sledećoj rundi. Sledi izbor sa Pinteresta i Tumblera, da dodatno zasladimo prethodne modne adrese. Lifestyle i Fashion koncept.


25 коментара:

  1. Divan post Sofija.Sigurno cu pogledati sve sajtove :}

    ОдговориИзбриши
  2. Predobar post! ☺
    teodorassmallworld.blogspot.com0

    ОдговориИзбриши
  3. Super post!♥
    Moram pogledati neki sajt! Posebno me interesuje Best friends for frosting! Možda zbog imena!☺♥

    http://beautytipsbymt.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Bravo. Odlichan post. Obozavam the coveteur tumblr stranu. Reblogovao sam gomilu slika. :)

    alexacidillustrations.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Aleksandre, isti slucaj je bio i kod mene kada sam prvi put naletela na Coveteur.

      Избриши
  5. Jako dobar post! Mnogo nam se svidja :)♥

    http://cornerr13.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Best friend for frosting je, pored ovog bloga, jedana od omiljenih adresa. Jos jedan sjajan post sa odlicnim predlozima. Sve čestitke.

    ОдговориИзбриши
  7. Još jedan predivan post, od tebe se ništa manje i ne očekuje. :) Zahvaljujući tebi, zavolela sam blogove i pratim ih mnoštvo, mada si uvek ti ispred svih drugih. :) Volela bih da znam šta planiraš da upišeš sada, nakon srednje škole? U svakom slučaju ti želim puno sreće, šta god to bilo! :)

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  8. Sofija,najbolja si. Stalno iščekujem ovakve postove da saznam za još neke odlične sajtove i blogove. E da,moram ti predložiti blog ''TUULA'' by Jessica Stein. Veruj mi,oduševićeš se. Ostani najbolja. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Jako lep post ti uvek imas najlepse prve uvodne slike za post :)


    lepotaodaleks.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Vrlo lep post, obozavam ovakve jer otkrijem mnogo zanimljivih sajtova. Obozavam blogove sa lepim fotografijama, a ovaj food & femininity me je otpuno oborio s nogu! Imaju savrsene fotografije. Ma, to je mala rec za tu lepotu! Ni ostali sajtovi nisu nista manje lepi, ali ovaj mi se nekako najvise dopao. :D


    girlyworld07.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Super post,definitivno cu da pogledam neke od ovih sajtova. Molim te da pogledas moj novi blog: marijasmagazine.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Kao i uvek Sofija je je tu sa još jednim predobrim postom, u kome, čitajući ga, apsolutno uživam. :)

    POSETITE MOJ BLOG NOVI POST JE TU!
    http://shineperfection.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  13. Moram priznati da dugo cekam tvoj post <3
    Ali kad doje imam sta da procitam stvarno se trudis BRAVO <3
    Posetite moj blog: http://jananikolic.blogspot.com/
    ;-)

    ОдговориИзбриши
  14. Ja necu da kazem "predivan post" jer sam, mozda, pomalo dosadna, posto mi se jaaaako dopada 90% tvojih postova. Ono sto mene zanima je gde si kupila casu za kafu i koliko je kostala, posto ne mogu da nadjem takvu. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Luna, nadam se da ce ti se dopadati i buduci postovi. ;) Casu sam porucila iy neke specijalne AVON brosure i bila je 900 ili 800 din, ne secam se vise. Sad sam cekirala na sajtu Delfi knjizara imaju zaista lepe za 990 din, mozes i da porucis. :D

      Избриши