петак, 19. децембар 2014.

Sa šoljicom kod Sophie - Uzavrela praznična mreža



-Moj dugo očekivani decembar je prevalio polovinu a ja nikad zatrpanija obavezama. Više ne znam šta je slobodno vreme, kad ustajem a kad ležem. Dokaz je moja pasivnost na Instagramu. Zahvalimo bogu na beležnici i olovci i na vreme zapisanim adresama za ovu rubriku na blogu. Šta bih da mi nije odeljka Blogs and Sites u agendi. Verovatno danas ne biste čitali ovaj post. Ali ga čitate! Šoljice u ruke! Ako ne volite kafu praznična sezona je dovoljan izgovor da se počastite šampanjcem ili rozeom sa zaleđenim malinama. Čajoljupci, ne štedite na cimetu i vanili. Osecite veće parče tarta sa šumskim voćem. Novo druženje uz dobre adrese počinje!

BLOGOVI/SAJTOVI


Blake Lively-PRESERVE


http://www.preserve.us

-Blake Lively je rođena da prati i postavlja trendove pa je odlučila da ne zaostaje za svim poznatim ličnostima kada je reč o blogovanju. Na svom blogu PRESERVE Blake se dohvatila pitanja stila (naravno), uređenja doma, zdravog života i intime, kulture itd. U sklopu bloga se nalazi i online prodavnica koja prodaje garderobu, kožnu galanteriju, aksesoare i stvari za kuću sa potpisima različitih kompanija i dizajnera.


KATE SPADE TUMBLR
http://katespadeny.tumblr.com
-Omiljeni brend zauzima dobro parče online prostora. Osim bloga u okviru oficijalnog sajta, Kate Spade tim vodi i Tumblr blog, krajnje simpatičan online kutak na koji volim da svratim s vremena na vreme. Zavirite "iza zavese" KSNY i biće vam jasno zašto ovaj brend uzimam za tako neodoljiv.

PLEZIR DECEMBAR 2014.
http://plezirmagazin.net/plezir-decembar-2014/

-Vickast i neodoljiv, decembarski broj Plezira je posvećen bradonjama. Mogu da se pohvalim da sam dala mali doprinos poslednjem broju u 2014. izdvojivši najsimpatičnije i najzanimljivije Instagram profile modernih bradonja (64str.). Između ostalog pročitajte i nekoliko intervjua, pronađite jedan divan prznični Uradi sam, pročitajte Minjinu šaljvu kolumnu na temu zašto ona voli bradonje. Pristrasna sam, priznajem, ali broj je stvarno fenomenalan!
GARANCE DORE
http://www.garancedore.fr/en/

-Interesantno je da veoma dugo pratim blog Garance Dore a da se nije našao ni u jednom od postova Sa šoljicom. Ali bolje ikad nego nikad. Kada mi nije ni do čega obično zaglavim na Garancinom blogu tražeći inspiraciju u beskrajno interesantnim i iskrenim postovima i simpatičnim ilustracijama. Često se izgubim u LIFESTYLE sekciji pogotovo weekend inspiration postovima. Šta ću, ja sam osoba za petak, subotu i nedelju. Ne osuđujte me.

INSTAGRAM


THE WOODNOTE PHOTOGRAPHY
http://instagram.com/teamwoodnote/

 -Caroline i Jayden Lee stoje iza sajta Woodnote Photography koji je jedan od onih online kutaka za koji ćete se zapitati kako je moguće da vam je promakao. Ako ste oduševljeni fotografijama ovog bračnog para  zapratite njihov Instagram profil po hitnom postupku. Za dnevnu dozu ružičaste i još odlične fotografije. Favorit.

CHANDON
http://instagram.com/chandonusa/

-Zvuci praznika: "pup" (pampur ode u vazduh), "kšššuuuš" (šampanjac se toči sa visine), "guc" (dva, tri, pet, šest). Instagram profil Chandona je jedan od onih koji morate zapratiti koliko sad. Limitirane bele boce penušca sa zlatnom folijom i natpisom Pour on the Fun, praznična euforija i fotke sa Chandon promocija. O da!

MANOLO BLAHNIK
http://instagram.com/manoloblahnikhq/

-Trenutak kada Big zaprosi Carrie dok joj na nogu obuva satensku salonku sa svetlucavom kopčom mi je omiljeni deo filma Sex and the City, a ja čak nisam romatična. Nije reč o bilo kakvim salonkama već Manolo Blahnik salonkama. Divne cipele ovog dizajnera našle su svoje mesto i na Instagramu i u mom tekstu za Plezir.

LULU NA MOSTU
http://instagram.com/lulunamostu/

-Slavica Živanović je LULUNAMOSTU i multitalentovana devojka koja stoji iza bloga Pickpocket Design. Oduševićete se njenim fotografijama, ilustracijama i nakitom. Domaći favorit za ovaj mesec.


PINTEREST/TUMBLR

-Izbor fotografija sa Pinteresta i Tumblera, je zaglavljen između realnosti i praznične imaginacije u mojoj glavi. Dok zamišljam iskre od upaljenih prskalica, mehuriće tek natočenog šampanjca, sjajnice koje se troše sa novogodišnjih nakita, ležim glave pobijene u jastuk. Šoljice kafe više ne brojim. Tražim energetsku alternativu, ali zeleni čaj nekako nije - my cup of tea. Probaću sa vizuelnom kofein dozom (ispinovala sam popriličan broj šoljica kafe,kapućina i espresa samo da ih sve pregledam odjedom), možda upali. A možda je vreme da mi novogodišnja odluka bude joga ili neki alternativni oblik vežbanja radi opuštanja i sticanja dovoljno energije. Hm. (Ovo staviti pod - razmisliti).






7 коментара: