петак, 12. децембар 2014.

It's time for presents!


-Spremam niski start za veliki sprint zvani praznična kupovina.  Uskoro ću biti preplavljena čestitkama i kovertama, ukrasnim papirom i mašnicama. Ne žalim se, samo kažem. Koliko volim da primam poklone toliko volim i da ih dajem. Od onih sitnih poput poruke i čokoladice, preko korpice iznenađenja sve do nekih krupnijih i skupljih stvari. Verujte, nekada kupovina poklona ume toliko da se oduži da je neophodan predah na klupici shopping centra, ili  u kafiću (obično kafiću jer - caffeine keeps me going!). Kada se kupovina privede kraju onda sledi zabavni deo-pakovanje! Tokom cele godine pinujem inspiraciju kako bih napravila lepo i kreativno pakovanje. Gruba hartija da se istufna i upari sa mašnom jarke boje, mix dva različita ukrasna papira, satenska traka, poruka permanentnim markerom... Birajte! Mislim da radnice u knjižarama već vade skuplji i šareniji papir kad me vide da se približavama ulaznim vratima ("Ona garant kupuje celu rolnu"), a uz to na tezgu izbace i neku svesku koja im je tek stigla. U dušu me poznaju.


-Pošto propisno ispraznim novčanik, napravim prostora na podu  kako bih počela sa pakovanjem i svim tim prazničnim haosom koji je, složićete se, mnogo bolji od onog uobičajenog - papiri, beleške, knjige i markeri. Ovde pričamo o šljokicama i ukrasnom papiru. Poklonima. Sednem na pod i ne ustajem dok ne završim. Kad mi zafali ukrasnog papira bez problema isečem naslovnu stranu časopisa ili reklamu iz unutrašnjosti magazina i njome uvijem kutiju sa poklonom. Čisto sumnjam da će se neko požaliti na Chanel 5 ili Prada Candy papir. Zar ne? Prilepim mašnicu ili uvežem kanapom i prosledim. +Ovakva pakovanja su sjajan dekor za sobu. +Reciklirate stare časopise. 3u1. Nek sad neko kaže da ne umem sa novcem. Vidite da ekonomišem. Ponekad. Na kraju krajeva u pitanju je sezona poklanjanja i radosti, ko još broji "sitne" novce?!


P.S. Nemojte zanemariti ukrasne kese. Ostavite ukrasni papir da štrči iz kesice i dobićete divno dekorativno pakovanje. Kada vam ponestane energije ovakav vid pakovanja poklona je odličan. Brzo a lepo. 


7 коментара: