среда, 27. август 2014.

Shopping guide! School edition.

-Kupovina pred školu je pravo vreme da osvežite garderober i častite se nekim kvalitetnim komadom kao što su npr. jakna ili farmerke, ali i da iskoristite extra džeparac i za poneku sitnicu za neseser.


-Jakne kao što je koledžica gotovo da ne izlaze iz mode, a kako su dostupne u većini boja samo je uskladite sa trenutno aktuelnim koloritom i već imate komad u trendu. Kada već govorimo o neprolaznim trendovima, sigurna sam da ste primetili kako se print sa modnih pista ne miče, samo menja formu i boju, zato nema svrhe školsku modu poistovećivati sa jesenjom, i odustati od cvetnog printa. Ne damo leto i cveće. Majica cvetnog printa sa koledžicom tamne boje ide i uz suknju, i uz farmerke bilo kog kroja i boje. Kako jesenja moda 2014. najavljuje džins kao IT komad, i to onaj sa dodatkom pačvorka (biće to zanimljivo), priuštite sebi kvalitetniji par. Ako ste kao ja, onda ne menjate svoju školsku torbu/ranac često. Mislim da nema svrhe svake godine kupovati novi ranac ukoliko vam je onaj koji već imate sasvim dobar. Ukoliko tek krećete u srednju školu ili na fakultet onda  častite sebe dobrom kožnom torbom ili kvalitetnim sportskim rancem koji će vam poslužiti za godine unapred. Kada je reč o obući za školu  najbolje je izabrati nešto udobno (čitajte patike). Za još tople dane platneni komadi kao što su Vans i Converse, dostupni u dosta boja i printova, za malo kišovitije preporučujem nešto dublje, po mogućstvu vazdušastog i debljeg đona.


- Ako ne tokom godine, onda pred školu sigurno dobijete veću sumu novca za kupovinu, pa možete da opremite i neseser i samim tim osvežite kolekciju šminke. Ne šminkam se kada idem u školu, samo stavim kremu za lice i balzam za usne i to je to, ali taj dodatni priliv novca valja iskoristiti i uložiti u dobru senku ili novi parfem. Znate da je Baby Lips konačno u stigao u Srbiju, u ponudi su šest balzama različitih boja i mirisa a kako nisu skupi možete kupiti nekoliko. Sadrže zaštitni faktor, lepo mirišu a tri sadrže i pigment, pa vam mogu poslužiti i kao zamena za sjaj. 
-Već sam vam pisala o novim Rimmelovim lakovima, pa nećemo dužiti priču, nokti u zanimljivim nijansama provereno popravljaju loše jutarnje raspoloženje koje je tako često od 1. septembra. Ispratite trend lakiranja noktiju u boji slatkiša i bombona, odlučite se za jarke boje, ostavite tamne za kasnu jesen i zimu. 
-Teški puderi i podloge za lice su, barem po mom mišljenju, suvišna karika u celoj priči pripremanja za školu, ali dva-tri dodira sa puderom u prahu nisu na odmet, čisto da sputate suvišan sjaj ili pokrijete nevaljalo crvenilo. Ako želite da uložite u neki komad šminke toplo vam preporučujem Avonove četvorobojne senke. Ja imam onu u nijansi Pink Sands i skoro je na izmaku. Peskovite nijanse i zemljani tonovi su najprihvatljiviji kolorit kada je reč o senkama koje stavljate kada idete u školu. 
-Ne znam za vas, ali obožavam sveže mirise i citrusne note kod parfema, zato su mi omiljeni Moschino parfemi. Moja favoriti su I love love i Pink Bouqet, mirisi koji bude uspomene, podsećaju na početak 2014. moji mirisi kojima se uvek vraćam. Pogotovu I love love. Pošto je pumpica na bočici već počela da prska sa prekidima svoj dodatni džeparac ću sigurno iskoristiti za punu bočicu nekog od ova dva mirisa. 

-Za kraj, ako ste bili vredni preko leta i ako ste zaradili nešto novca sa strane, ili ste nekim slučajem dobili povišicu,  sebi priuštite komad nakita, garderobe, kozmetike ili tehnike, koji se nalazi na vašoj listi želja odavno. Zaslužili ste! 

13 коментара:

  1. Da li bi si nam pokazala svoj (ne)novi ranac za srednju školu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Skroz crven, srednje velicine, sa dzepom napred. Reebok. U sustini nista posebno.

      Избриши
  2. Tvoj blog mi je najomiljeniji,samo tako nastavi!

    ОдговориИзбриши
  3. Da li washi traka ima ovde po Srbiji,bez narucivanja,ovde po nasim knjizarama,ako ima molim te odgovori mi!:*:):D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno, nisam nigde videla da imaju da se kupe u slobodnoj prodaji, samo online na Srecnom Dugmencetu.

      Избриши
  4. Ja svoj ranac mogu da promenim nakon dve godine nosenja.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, meni je to bilo bitno u osnovnoj skoli, sad i nije toliko, a kako dosta stvari kupujem od sopstvenog novca koji ustedim ili zaradim, gledam da ga iskoristim sto bolje i ulozim u nesto sto mi stvarno treba. :)

      Избриши
  5. Odlicne preporuke :)
    http://fashionovertheainbow.blogspot.com/2014/08/nike-heaven.html

    ОдговориИзбриши
  6. Mozes li da podelis sa nama neki nacin da zaradimo sopstveni novac? Vidim da si gore napisala da imas novac koji sama zaradjujes. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja leti uvek radim nesto honorarno ili pomazem babi i dedi koji su voljni da me dobro caste za pomoc. Mozes da pitas u nekom kaficu ili prodavnici da li im treba pomoc.

      Избриши
  7. Predobar post kao i svaki! Zavirite na moj blog, nova sam. :)

    ОдговориИзбриши