четвртак, 21. август 2014.

Raspberry cheseecake recipe!


- Kad leto konačno odluči da se pojavi u pravom ruhu, bez nekog izručivanja 30 l kiše po kvadratnom metru,  kada se dobro oznojimo, živa pređe trideseti podeok i kada lepeza više ne pomaže, grabimo sve što može da posluži kao instant osveženje. Sladoled, lubenica, limunada ili čizkejk sa malinom. Iskoristite dva letnja imperativa kada je reč o hrani : sveže i hladno, i priremite omiljeni dezert! 

-Potrebno je :

(Ja sam koristila kalup od 11 cm jer nisam mogla da pronađem veći, ali sam vam zapisala mere za onaj standardni od 20 cm)

-125 g mlevenog keksa 
-60 g putera ili margarina
-250 ml slatke pavlake
-250 g neslanog krem sira ili krem putera
-kesica želatina
-maline
-kristal šećer

-Mleveni keks i dve kašike šećera u prahu u posudi sjedninite sa otopljenim puterom. Kalup obložite papairom za pečenje i smesu keksa i putera rasporedite po dnu kalupa tako što ćete je prstima dobro pritisnuti dok je ne sabijete na dno. Ostavite da se ohladi i stegne oko sat vremena. 

-Umutite slatku pavlaku, a u drugoj posudi pomešajte neslani sir i ostatak prah šećera. Sjedinite obe smese, umutite mikserom i prespite u kalup preko sada već prohlađene korice od keksa. 

-Pripremite želatin prema upustvima sa kesice. U šerpu stavite zamrznute ili sveže maline prethodno ugnječene viljuškom, pospite ih sa šećerom (količina zavisi od toga koliko slatko volite, ja sam dodala samo jednu kašiku jer volim da maline budu kisele, kao kontrast slatkom filu i korici.)  Skuvanom voćnom sirupu dodajte želatin. (Kako ne volim želatin ja sam od cele kesice i kasnije gotovog želatina dodala polovinu kafene kašičice, na mali kalup, za veći će vam sigurno trebati više.)Prohlađenu (ne hladnu!) masu prespite u kalup preko fila, i ostavite u frižider da se ohladi barem 4 sata pre vađenja iz kalupa, a nakon toga još dva sata da se kolač lepo stegne.

-Odlična zamena za voćni želatin je naravno sveže voće posuto prah šećerom!




-Čizkejk poslužite sa svežim voćem, a odlično ide i sa kapućinom ili čokoladom! Prijatno!

8 коментара: