петак, 15. август 2014.

It's time to do that homework!



- Iako još uvek nije zvanično počelo vreme gomilanja knjiga i papira i rađenja domaćih zadataka, i to će jednom doći, a kad se završi, doćiće opet. Ne očajvajte već se pomirite sa situacijom i učinite je mnogo lakšom. Negde na Pineterstu sam naletela na fotografiju poslužavnika sa šminkom perfekcionistički organizovanom pod konac, pa sam dobila ideju da to isto uradim samo sa školskim priborom, ali i ostalim potrebštinama koje nam zatrebaju baš onda kada zauzmemo najudobniji položaj i kada nam je koncentracija na maksimumu. Zato je bolje sve staviti ispred sebe da bi izbegli nepotrebno ustajanje i odvlačenje pažnje, čemu smo priznaćete svi skloni.



-Polovinu plastične flaše sam ukrasila washi trakom i u nju stavila onaj pisaći pribor koji najviše koristim. Dva neon markera, dve hemijske, jedan tanki flomaster i dve šljokičaste olovke.(Imajte u vidu da se od prvog septembra čaša sa olovkama uvek (pre) napuni  jer prosto dva markera nisu dovoljna!)



-Kartonsku kutijicu sam takođe ukrasila washijem, uklonila joj poklopac i malo sasekla jednu stranu kako bih lakše posegnula za mini sveskama, lepljivim papirićima i obeleživačima stranica. 


-Nastavljamo sa reciklažom i polovinu istrošene rolne toalet papira pretvaramo u posudicu za spajalice i štipaljke, gumice za brisanje i zarezače.(Merkate li moju brkastu gumicu? Ako slučajno znate mesto gde imaj da se kupe slične, pošto sam ovu dobila, javljajte!)


-U staklenu posudu namenjenu za dezerte poput sladoleda ili žita sa šlagom, sam stavila ništa manje slatke balzame za usne Maybelline Baby Lips i Avon naturals sa pčelinjim voskom, potom mint gumicu na pruge i malu šnalu sa sve zlatnom mašnicom, da osveže usne od čitanja naglas, i sklone  kosu sa lica.


- Generalno pijem dosta vode, pa mi je flašica iste uvek u blizini, a kako je hidratacija bitna nisam mogla da izuzmem da šarenom poslužavniku pridružim i kremu za ruke koje se od pisanja često suše, pogotovu desna. Naravno da sam morala da privučem i svoju omiljenu šolju koja inače stoji na radnom stolu ili negde oko kompjutera, a u nju sam stavila kesicu omiljene instant kafe. To je za one trenutke kada ipak moram da se odvojim od stola i knjige, da skuvam kafu, isečem jabuku ili neko drugo voće jer ne mogu da zamislim dan bez propisne porcije voća i salate, spremim laganu užinu ili zgrabim omiljeni Wellnes sa suvim groždjem ili O' cake sa čokoladom ili bademom, koje inače  volim da zovem kafeni kolačići. Tu se našlo i jedno ogledalce, sa plavim šljokicama i printom mosta iz San Franciska koje sam dobila kao suvenir iz Amerike. Ogledalce čisto da proverim da li su mi oči isuviše nadute od silnog učenja ili nekim slučajem zacakljene od spoja šećera i kofeina. Umalo da zaboravim heftalicu koja se ugurala između vode i kreme a koja je bitan faktor kada su moja ogranizacija i učenje u pitanju. Često iscepim datu oblast iz knjige (to nije dobro, ne radite to!) i zaheftam stranice kako mi ranac ili torba ne bi bili preteški, ili spojim beleške koje sam pisala po papirima ako se desi da zaboravim svesku.


I za kraj jedan instant Uradi sam! Svesku A4 formata sam isekla na šest delova i od njih napravila mini sveščice pomoću heftalice, lepka i scrapbook papira. Naravno dodala sam malo washija da začinim celu stvar. Ovakve sveščice možete koristiti za bilo šta kao što su npr. liste za kupovinu, stvari "za obaviti, raspored učenja ili uostalom sa sve žvrljotine i stvari koje vam padnu na pamet! .D

-Da li vam se dopada ideja poslužavnika sa školskim priborom i sitnim  a neophodnim stvarčicama? -

22 коментара:

  1. Ja sam iz BiH pa znam gdje se ima kupiti takva gumica,ali za Srbiju ne znam :) Post je odličan,a može li sljedeći da bude npr. kako napraviti vlastitu veliku svesku kao one iz radnje? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :) Imas cak nekoliko postova na blogu sa tom temom, a takav je i jedan od prethodnih za Uradi sam Tumblr sveske.

      Избриши
  2. Sjajan post. Organizacija radnog prostora je prosto neophodna za ucenje (u haosu nema koncentracije).

    http://designlife1.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Post je odličan ako možeš u sledećem postu pisati kako da napravimo planer

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Pogledaj neki od postova o organizaciji moje agende, mozda ti posluzi kao inspiracija, a razmislicu i o tvom prelogu. :)

      Избриши
  4. Gumice mozes da nadjes u knjizarama Vulkan i Laguna. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Uvek me odusevis postovima i odlicnim idejama :) Odlicnu si mi sugestiju dala prosli put gde mogu da nabavim te slatke trakice a sad i kako da organizujem sve svoje sitnice oko saranja i pribora :) Bravo :)
    Shopping on SALE post + my BIRTHDAY PRESENTS <3

    http://fashionovertheainbow.blogspot.com/2014/08/shopping-on-sale-birthday-presents.html

    ОдговориИзбриши
  6. Super si. :-*
    Mozes li da mi das link te agende ili planera. Msm na post, htela bih da napravim tako nesto... :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, naravno. :) http://sofijinkutak.blogspot.com/2014/05/my-agenda.html (Ukoliko ne mozes da kopiras link zbog onemogucavanja kopiranja teksta sa bloga, idi u arhivu sa strane i pronadji post u maju koji se zove My agenda!)

      Избриши
  7. Super post, kao i uvek! ♥ Posto vidim da imas baby lips, gde si ga kupila i po kojoj ceni? ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :), Baby Lips sam kupila u parfimeriji, ali videla sam da ima i po apotekama, a zasigurno ih prodaju Lilly i DM. Cena je oko 250 din, zavisi gde, ja sam npr. platila 225, a negde sam videla za 240. Uglavnom ispod 300 din.

      Избриши
  8. Najbolji blog ever. :) Ti ces sada cetvrtu godinu srednje?

    http://girlsspaceka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Post je odlican! Moracu sebi da napravim nesto ovako. :-)

    ОдговориИзбриши
  10. Kada ce sledeci post? Ovaj je odlican!

    ОдговориИзбриши
  11. Ideja sa podelom svesaka je odlicna, cak cu je i ja probati :)
    Hvala :)

    ОдговориИзбриши
  12. Predobar post! Inace,ja sam svoj Baby Lips platila 199 u Lilliju. Inspiracija za skolu dolazii♥

    ОдговориИзбриши
  13. Zdravo, gde si kupila ove stipaljkice?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobila sam ih prilicno davno, ali mislilm da imaju da de kupe u kineskim radnjama, samo jednibojne.

      Избриши