петак, 30. мај 2014.

Styling 101! Home decor.


-Osim Pinteresta, što se nekako podrazumeva, omiljenji sajt na kome mogu da provedem sate je definitivno neki vezan za dizajn. Ne mogu da izdvojim jedan posebno, jer ih u svom bookmarku i kategoriji agende pod BLOGS&SITES imam stvarno mnogo (stvarno mnogo). Špartajući uzduž i popreko, skrolujući na dole pa opet gore da još jednom vidim nešto, pa nasumični klik na link sa strane... Vreme prođe a da ne trepnem! Jednostavno volim lepo uređen prostor, aranžirane bukete, organizaciju po bojama, minimalizam na jednoj, i potpuni (uređeni) haos na drugoj strani. Sve radi lepšeg i ugodnijeg života! 

-Čitalački kutak-


-Od malena vapim za pravom bibliotekom u kući, ali ne onako sumornom gde knjige izgledaju kao da se kupuju na metar u plavoj ili crvenoj boji, da se slažu sa tepihom, Ne! Vedra, osvetljena, puna boje, sa dosta svetiljki i sveća i jednim glavnim stolom u sredini. Pošto je prostor kojim trenutno raspolažem moja soba, onda mi ne preostaje ništa do da se strpim i napravim sebi čitalački kutak!



-Toaletni stočić-


-Centar svakog budoara je naravno toaletni stočić. To je onaj sa velikim ogledalom gde nužno stoji buket ruža, okrugla četka, niska bisera i parfem sa pumpicom. Pošto velika većina ne može da priušti raskošan drveni sto i tapaciranu, kožnu stolicu uz njega, onda je improvicacija ključna reč! Stavite svoj omiljeni parfem na omanji poslužavnik, pridružite mu mirišlajvu sveću, manju vazu sa cvećem i posudicu za onaj nakit koji nosite svakodnevno. Stavite poslužavnik na policu pokraj ogledala sa postoljem. Možete formirati toaletni stočić od garderobera sa fiokama tako što ćete iznad njega okačiti ogledalo.Na kraju, stari radni sto se može restaurirati, prefarbati i poslužiti kao novi toaletni stočić!


-Vedre boje-

-Opšte je poznato da boje u kući utiču na raspoloženje. Ova konstatacija znači samo jedno - let's get crazy!  Ne plašite se da eksperimentišete sa bojama, dezenima i printovima.Ukoliko vam u sobi ili nekoj drugoj prostoriji dominira taman ili potpuno beo nameštaj i stolarija  , onda vedrinu i boju dodajte u vidu dekora. Jastuci, čupavi tepisi, vaze i svetiljke u boji. Poređajte niz malih saksija u različitim bojama na prozor, napravite nisku od sitnih, raznobojnih perlica i okačite kraj zavese... #eksplozijaboja


-Posteljina-


-Najbitnije je da je posteljina čista, ali kako krevet uveče, nesumnjivo, predstavlja mesto za opuštanje, gledanje filmova i čitanje knjige pred spavanje, nekako je lepše kada je zastrt finom posteljinom i prekrivačem u boji, sa nekim dezenom, itd. Udobno se smestite sa laptopom ili knjigom, vrućim kapućinom sa  dosta pene, ili hladnom limunadom sa rendanom koricom limuna i ledom, naravno pazeći da posteljina ne dobije novu šaru u vidu ogromne fleke!


-Bar-


-Prva stvar koju sam stavila na listu "pod obavezno" kada budem imala svoj prostor je bar, barska kolica tačnije. Zlatna ili pastelna boja + stakleni elementi, barska kolica načičkana papirnatim slamčicama, limenkama, čašama, svežom limetom, šampanjcem i drugim pićima! Cheers!


-Nekada  lepe stvari ne moraju da koštaju puno, a nekada i ništa! Restaurirajte stari nameštaj, onu prašnjavu stolicu izvucite iz podruma, ofarbajte u belo, dodajte joj prekrivač u boji i jastuk sa dezenom, i dobićete potpuno nov komad nameštaja, pomalo rustičnog izgleda, koji bi sigurno koštao mnogo više nego kantica bele farbe! Bacite se na posao!


15 коментара:

  1. Posteljina sa cvetnim printom je fenomenalna!
    Takodje mi se dopada kako roze cvece, onako neuredno, daje sjaj sobi.
    Divan post :)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман30. мај 2014. 17:57

    Post je stvarno divan, a i slike su prelepe. I ja sam oduvek želela takav toaltni stočić! Definitivno si u pravu za oko jastuka i posteljina, šarenih boja, svega. Volela bih da posetis i moj blg i da mi napises kako ti se cini, sta bih trebala da ispravim ili poboljsam, hvala unapred! http://fashionandyou94.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман31. мај 2014. 22:53

    Sjajno. Imam ideju za sledeći post: neke ideje za pravljenje sladoleda ili kako uspešno završiti pkosku godinu sa sjajnim ocenama.
    Pitanja:
    1. Kako da blog bude savršen?
    2. Sajt na koji si non stop?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na predlozima, na prvo pitanje nemam odgovor, a sto se tice drugog to je definitivno Pinterest.

      Избриши
  4. Анониман31. мај 2014. 22:57

    Kako si stavila FOLLOW ME na blog?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман1. јун 2014. 11:11

      Ali kako?

      Избриши
    2. Ne mogu da objasnim ovako jer sigurno neces razumeti. Bolje ukucaj how to add social media buttons on Blogger ili nesto slicno tome , na Googlu ili You Tubeu gde ces moci da pratis korak po korak. :

      Избриши
  5. Анониман31. мај 2014. 22:58

    Koje aplikacije imaš na telefonu?
    Čiji pinterest obožavaš?


    Post je sjajan. Isto želim što i ti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Twitter, Facebook, Instagram, Tumblr, narvano Pinterest. Ne mogu da izdvojim sad jednoj usera jer sam na vecinu davno kliknula follow pa se ni ne secam, udji na moj Pinterest pa vidi koji ti se od od onih sto ih pratim dopada.

      Избриши
  6. Анониман1. јун 2014. 13:28

    Zašto si toliko sjajna? Tvoj blog je najbolji.

    ОдговориИзбриши
  7. Citalacka zona *.* Ja vise ne znam sta cu s knjigama, ovakva ideja bi mi dobro dosla :)

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман3. јун 2014. 17:56

    Ja imam toaletni stocic i ne odvajam se od njega.. .

    ОдговориИзбриши