петак, 2. мај 2014.

Smoothie od maline i vanile!



-Leto 2013-te mi  je prošlo u ukusu Frikomovog sladoleda King Panna Cotta malina. Predivan ukus maline sa šmekom vanile, kremasto a opet kiselasto i ne previše slatko. Duplu dozu molim! Čokolada ostaje za neke manje tople dane, sunce konačno stiže i potrebno mi je nešto brzo i osvežavajuće a pritom i zdravo! Ideju za ovaj recept sam pronašla na jednom od food blogova koje pratim - Milin Kuvar, samo što je moja verzija sa malinama,a ne sa jagodama, pošto ih više volim. Moraću da isprobam i recept za panna cottu, iz aprilskog broja magazina ELLE!

Potrebno je  :





-150 ml grčkog jogurta
-šaka malina (kupina, borovnica, jagoda)
-štapić vanile
-šećer i med, po izboru
-listić nane i prstohvat bibera , po izboru

Priprema:

-Izblendirajte maline u blenderu ili električnoj seckalici, a možete ih ugnjaviti i viljuškom. U grški jogurt nastružite  deo štapića vanile, u zavisnosti od toga koliko jak ukus vanile želite. Meni odgovara jedna petina. Ako stavljate šećer ili med, dodajte ih u jogurt, blago promečajte i izručite u blender.Dodajte listić nane i  blendirajte dok se sastojci ne sjedine i boja se ne izjednači. Ako volite nešto jači ukus dodajte i prstohvat bibera. Smoothie he spreman za služenje! A ko voli maline kao i ja nek doda extra porciju preko!

IDEJA PLUS: Za još kremastiji ukus dodajte i slatku pavlaku, zaledite i poslužite kao sladoled!



14 коментара:

  1. Ja baš nisam nešto vešta u kuhinji, ali ću ovo definitivno pokušati da napravim. :)
    Pratim te. :)
    tara-blunt.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam nikada probala smoothie sa jogurtom. Moraću, deluje preukusno. :) Super post. :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Grcki jogurt ima bogatiji ukus nego obican, nekako je kremast! Inace, ja mleko retko pijem, ali zato jogurt na sve nacine.

      Избриши
  3. post je sjajan!!!
    a Belina strana sveta???

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nekako uvek smetnem taj post sa uma. Kad ideja dodje i Bela ce sa njim. Hvala!

      Избриши
  4. Sviđa mi se. Deluje ukusno. Probaću!!

    http://myworldanneforever.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман3. мај 2014. 08:35

    Odliican post,jedan od najboljih do sada.Fotografije su prelepe!Zanima me slikas li telefonom ili fotoaparatom?I mozes li da mi otkrijes neki od trikova kako nam fotografija moze bolje ispasti (volela bih da napises post na tu temu:) ) i zanima me da li ispod stavis npr.beli papir pa preko sve ostalo i onda pozadina ispadne bela i tako.Nadam se da si me razumela.♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na divnim recima. Koristim telefon i slikam na beloj pozadini. U poslednje vreme istrazujem po pitanju fotografije i planiram da napisem post vezan za tu temu cim pronadjem jos trikova. Inace sve je u svetlosti, i to dnevnoj. :D

      Избриши
    2. Анониман26. мај 2014. 20:41

      Posto ti slike iygledaju bas profesinalno,zanima me koji telefon imas?
      P.S. Extra ti je blog! <3 :*

      Избриши
  6. Baš mi se sviđa, i izgleda veeeoma ukusno. Samo molim te posti moj blog micikinkutak.blogspot.com, molim te učlani se u moj blog i komentariši neke postove. Samo da znaš da sam se učlanila u tvoj blog. Hvala unapred :)

    ОдговориИзбриши
  7. Fantastičan recept, ovo ću svakako morati isprobati! :D

    ОдговориИзбриши