-Već sam vam se pohvalila kako sam nikakva u kuhinji. A sada bih da istaknem da sam se malo poboljšala. Naučila sam pravim kore za tortu i ledene kocke, slane mafine sa tonu susama (jer tako ih volim) i... to je to.
-Baby steps.
-Učim od tetke, mame i food blogerki. Kako domaćih, tako i prekokeanskih. Znate, učim teoriju pa se bacam na praksu. Mada kažu da u kuhinji teorije nema. Žnači mozak na Otavu, ruke u zanat. Praksa, vežba, brašno, Mirno, mesi, mesi, Mirno, razvuci, presavij, spremno da se peče, u rernu!
-Možda malo preterujem.
-Sad da se uozbiljim i pređem na poentu. Kako pratim dosta food blogova, uhvatim po neki savet i ideju tu i tamo, čisto da ostanem motivisana da naučim da kuvam i mesim. Još uvek se držim jednostavnih stvari.
-Ko me poznaje zna da obožavam paradajz. Verujete, malo je reći obožavam. Jedem ga sa svim i svačim, svež i kao sok koji je neizostavan u kombinaciji sa tunom. U tom svom čeprkanju po razno raznim blogovima, shavtila sam da su nekad sama suština nekog jela začini. Zato sam malo "osvežila" tunu i dala joj potpuno novi i bogatiji ukus.
Recept za začinjenu tuna salatu
Potrebno je :
- tuna ( ja koristim tunu u konzervi, komad u salamuri, ako nađete svežu, još bolje)
- kašičica senfa
- kim
- origano
- susam (pre upotrebe ga možete propržiti)
- zelena salata
Priprema :
-Izgnjavite komade tune viljuškom. Dodajte senf i dobro sjedinite. Pospite kimom i oruganom po ukusi i ponovo dobro promešajte. Ponovite isto sa susamom. Salatu služite hladnu na listovima zelene salate, ili salatu možete iscepkati na sitno i umešati u salatu.
-U tunu možete dodati i margarin i iscediti malko limuna, izmiksirati i tako napraviti paštetu. Salata je odlična uz sok od paradajza, slane krekere ili lanene pločice. Ako je hladna savršene leže na prepečeni tost. Bon appetit !
-Ko me poznaje zna da obožavam paradajz. Verujete, malo je reći obožavam. Jedem ga sa svim i svačim, svež i kao sok koji je neizostavan u kombinaciji sa tunom. U tom svom čeprkanju po razno raznim blogovima, shavtila sam da su nekad sama suština nekog jela začini. Zato sam malo "osvežila" tunu i dala joj potpuno novi i bogatiji ukus.
Potrebno je :
- tuna ( ja koristim tunu u konzervi, komad u salamuri, ako nađete svežu, još bolje)
- kašičica senfa
- kim
- origano
- susam (pre upotrebe ga možete propržiti)
- zelena salata
Priprema :
-Izgnjavite komade tune viljuškom. Dodajte senf i dobro sjedinite. Pospite kimom i oruganom po ukusi i ponovo dobro promešajte. Ponovite isto sa susamom. Salatu služite hladnu na listovima zelene salate, ili salatu možete iscepkati na sitno i umešati u salatu.
Recept sam prenela u word, probaću ga već koliko sutra. :D
ОдговориИзбришиObožavam leto između ostalog i zbog paradajza, to je bogovska povrćka. :)
nema ništa lepše od osvežavajućeg paradajza leti :) malo bosiljka i neki sir i savršen mini obrok...
ОдговориИзбришиO da :D
ИзбришиSasvim ti dobro ide :) Em ukusno, em jednostavno, em zdravo!
ОдговориИзбришиSophie poseti moj sajt www.elsinkutak.blogspot.com
ОдговориИзбришиNe znam da li si pravila ovu pastetu, ako jesi, koliko treba margarina za jednu konzervu tunjevine? :)
ОдговориИзбришиNisam pravila, ali probaj da dodajes po malo dok ne dobijes onu strukturu kao kod klasicne pastete. Mislim da bi pola margarina bilo sasvim dovoljno.
ИзбришиSuper post, poseti moj blog: http://ivanasdiary4.blogspot.com/
ОдговориИзбришиSofija,blog ti je odlican!!!! Nastavi tako!!
ОдговориИзбришиhttp://myworldanneforever.blogspot.com/
Great post,i love it,vsit my http://becoolbepositivebeyou.blogspot.com/
ОдговориИзбришиSofija poseti moj sajt www.kreativneiideje.blogspot.com
ОдговориИзбришиNije problem da mi neko objasni šta je kim?
ОдговориИзбришиKim je zacin. :D
Избриши