недеља, 18. август 2013.

Povratak u školske klupe: Uradi sam : Ukrašavanje i personalizovanje školskog pribora!



-Verovatno ste pomislili kako je još uvek rano da se priča o povratku u školske klupe, vraćanju rutini ranog ustajanja i učenja, ali zar nije lepo  da imate u planu predstojeću školsku godinu jer ona svakako dolazi, ne možemo je izbeći i zato sam odlučila da uradim celu seriju postova vezanu za povratak u školu, da vam pomognem da budete malo motivisaniji i da u dane teškog učenja ubacite malo boje! Woo hoo, kod mene sve mora da bude u boji! Najavila sam vam seriju postova za povratak u školu i evo prvog posta.

-Dobro, priznajem da nisam najsrećnija što škola počinje, ali jedna stvar me uvek,činla srećnom i njoj sam se unapred radovala! Kupovina školskog pribora! Sećam se da bi prodavačica iznela brdo sveski a brat, mama i ja bi smo ostajali po sat vremena u knjižari birajući odgovarajuće. Svake godine nova dilema, ovu? Ili onu? Koje bojice, tempere, flomastere, uvijače nalepnice, olovke, gumice? Toliko odluka! Danas kupovina izgleda malo manje dramatično, jednostavno uzmem par sveski sa one gomile, par sa druge, zgrabim par olovaka, uglavnom hemijske jer hvatam beleške i to je to! Posle cele godine kupujem šarene sveske sa lepim omotima i dizajnom, tvrdim koricama, pa onda obične hemijske koje ukrašavam samolepljivim tapetom i washijem. Nemam pojma zašto, valjda jer ih toliko volim! 

- Dosta vas mi je pisalo da bi htelo da vidi još ideja za ukrašavanje sveski kao i drugog školskog pribora, pa sam neke sitnice kupila možda malo pre vremena, ali iskoristiću ih, zar ne!

-Naoružajte se starim časopisima, kartonom, leptkom, papirom, stikerima, washijem, kolaž papirom, šljokicama , lepkom i makazama pa da počnemo sa ukrašavanjem! Proverite moje predhodne postove sa ukrašavanjem školskog pribora OVDE i  OVDE.


-Kako odavno sakupljam isečke iz starih novina i časopisa i lepim ih gde stignem došla sam na ideju da jednu svesku ukrasim istim! Jednostavno isecite slike onoga što volite, lepe dezene i sl. i izlepite po svesci.



-Složićete se da su prvobitne korice na ovoj svesci bile simpatične, ali morala sam da ih prelepim a najviše volim da dodajem stvari koje nemaju veze jedne sa drugima tipa : leptira, usana i violinskog ključa! Da bih osigurala korice od odlepljivanja novinskog materijala dodala sam malo ukrasne nlepljive trake koja ima treansparentu pozadinu i motive rođendanske žurke. Možete je kupiti u Stylos knižari - OVDE.


- Ako vam se sveske, koje nemaju spiralu, ne dopadaju, skinite njihove korice i sami ih napravite od kartona u boji ili scrapbook kartona. Dodajte neki stiker, malo washija ili isečak od kolaž papira. Stranice možete prelepiti i krep papirom koji super prijanja za površinu sveske jer je tanak.  Evo kako sam ja to uradila.


-Za ukrašavanje olovki sam koristila  samolepljivi tapet i washi traku. Ovde nemojte koristiti kolaž pair, jer će se pri dohvatanju isprljati, izbledeti, iscepati, vremenom, i odlepiće se pa će ostati samo beo sloj koji drži lepak. Tako da koristite samolepljivi tapet. Nemojte kupovati celu rolnu tapeta, potražite one radnje koje prodaju na merenje ili tražite u nekoj radji gde izrađuju nalepnice da vam daju višak! 

-Isecite tanke trakice a bušačom za papir napravite raznobojne tufnice i izlepite po olovkama. Ja sam svoju tehničku izlepia viškom od washi traka koji je ostajao od ranijih projekata - ni komad washija se ne baca!


-Ako je matematika dosadna barem kalkulator ne treba da bude! Dodala sam  malo washija i ove samolepljive cirkone. Možete ga ukrasiti isečcima iz novina ili premazati lakom za nokte!



-Šta vam se od ideja najviše dopalo? Pošaljite mi na Facebook stranici ili putem maila vaše radove i školski pribor. Pratite Facebook stranicu za još ideja pred polazak u školu. Uskoro vas očekuje i drugi deo sa frizurama i modnim kombinacijama!

30 коментара:

  1. Hvala Andji i anonimnom citaocu, nadam se da ce vam ideje posluziti. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Mozes li da mi objasnis sta je to Washi papir,scrapbook i samolepljivi dapet?
    Hvala!

    Sajt ti je super!Pun je idea i veoma je zanimljivo raditi jer smo se konacno odaljili od Facebook-a,igrica i ostalih stvari..
    Super si.Samo tako nastavi!

    ОдговориИзбриши
  3. Washi je traka, ukrasna, krep (papirna) traka sa lepim dezenima, samolepljivi tapet je ono sto se kupuje da se oblepe zidovi, prave se nalepnice za automobile, motore, izloge, kao kolaz papir sam masnije a scrapbook papir je ustvari deblji papir, vise kao karton sa nekom sarom ili dezenom. :D Hvala na lepim recima, drago mi je da sam vam dala inspiraciju!

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo je super ideja. Malo kreativnosti i slobodnog vremena, samo nam to treba. Možemo izlepiti i sličice omiljenih zvezda. Zamislite svesku sa Harry-jem ili Zayn-om. :D Sofija tebi želim puno uspeha u daljem kako da kažem postavljanju člankova jer zaista imaju smisla i sviđa mi se sve. Već nam je svima dosadio fejsbuk, gledanje slika na primer hamburgera iz Meka i ostalog. Mene igrice dugo smaraju. Puno sreće! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Sofija sve pohvale.Odkad sam pre nekoliko dana saznala za tvoj sajte ne skidam se njega.Razne kreativne ideje,modni saveti o stosta ostalo!Bilo bi super kada bi makr svaki dan do pocetka skole postavila ovakav jedan post jer su ove ideje stvarno korisne!Unapred hvala i puno srece u daljem radu!♥♥♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Volela bih da mogu, ali jedan post zahteva dosta vremena. Treba napraviti , pa slikati, editovati svaku sliku i jos napisati tekst. Postujem sto cesce mogu, nazalost kako pocne skola trudim se da to bude post svake nedelje jer ima mnogo da se uci! Hvala na lepim recima, potrudicu se da objavljujem kvalitetan sadrzaj. :D

      Избриши
  6. Svaka cast stvarno si kreativna sve pohvale mozes li mi samo reci gde kupujes Washi papir,scrapbook i samolepljivi tapet?

    ОдговориИзбриши
  7. Софија Екстра је Можеш ли ми рећи где купујеш самолепљиви тапет и Васхи папир?

    ОдговориИзбриши
  8. Svaka cast ali moze mala pomoc gdje odprilike mogu nac samoljepljivi tapet.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Trebalo bi da ima u knjizari, proveri ima ili lokalna stamparija ili prodavnica kucne opreme. Ja sam imala ove jednobojne isecke odavno. :D

      Избриши
  9. Koliko imaš godina? :) Inače sajt je odličan...

    ОдговориИзбриши
  10. Mogu li se samo krep papirom ukrasiti sveske i olovke i na koji nacin najbolje to uraditi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moze. Posto je tanak koristi dekupaz tehniku tj. premazi olovku smesom lepka za drvo i vode i preko nalepi papir. Isto mozes i sa salvetom. :D

      Избриши
  11. Hvala ti, ne skidam se sa njega,dosadio je facebook.
    Ako možeš jednom nam objasni kako se prave nakiti :)

    ОдговориИзбриши
  12. od koga si dobila washi trakice

    ОдговориИзбриши
  13. predobre ideje! Planiram da nabavim Washi trakei ovako ukrasim svoje sveske I olovke! :)

    ОдговориИзбриши
  14. Sofija, jel' ti Danijela Mirčetić neka rođaka? :D

    ОдговориИзбриши
  15. Gde mogu nabaviti scrapbook papir i dekorativni konopac za scrapbook?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imas sajt Creatinas Creativ hobby shop, oni prodaju scrapbook papir, a za konopac ne znam, ja sam ovaj nabavila u inostranstvu1 Ako saznas, javi! :D

      Избриши
  16. Predobar blog :* Na kom programu si napravila ovo Sophie?? Molim te pomozi!!!

    ОдговориИзбриши
  17. Ako me nisi razumela mislim na ime koje stavljas na kraju svakog posta (SOPHIE)

    ОдговориИзбриши
  18. Sajt je preesuper! Ajde objavi neki post o dekoracijama spavaće sobe za teenagere

    ОдговориИзбриши