уторак, 20. август 2013.

Povratak u školske klupe : Dve unikatne frizure i tri modne kombinacije !



-Verujem da vam kada ustanete iz kreveta oko pola sedam nije do pravljenja frizure i sređivanja, znam po sebi, zato su mi pletenice  omiljene, bilo da se radi o običnoj, ribljoj kosti, pletenici kao rajf ili ribljem repu, obožavam ih! Lake su za pravljnje, neke oduzimaju manje, nekae malo više vremena ali složićete se da su najjednostavnije.  Našla sam ideju koju sam morala da isprobam  pa ću vam pokazati kako da začinite običnu pletenicu tj. dve!?

-Prebacite kosu na stranu, uzmite maramu i vežite je na stranu tako da vam krajevi padaju iza uva a potom podelite kosu na dva dela. Uzmite jedan deo i podelite ga na još dva dela, pa uzmite jedan kraj marame i počnite da pletete pletenicu sa krajem marame kao da je treći pramen kose ! Ponovite isto sa drugim delom kose a zatim povežite dve pletenice!



-Druga pletenica je poznata kao riblji rep i mnogo ju je lakše napraviti nego što to izgleda.A ako vam je moj opis bio nejasan samo ukucajte u pretraživaču : How to make a fishtail braid ?
- Prebacite kosu na stranu i vežite u rep. Podelite rep na dva dela i počnite da pletete tako što će te pramenove sa kraja jednog dela ubacivati ka prostoru između dva dela kose, tj. u unutrašnjost. Isto ponavljate i sa pramenom na drugom delu i tako sve do dna! Osigurajte gumicom, a onu na vrhu kojom ste vezali rep možete da skinete jer je koristila samo da pletenica bude urednija i lakša za pravljenje. Ukrasite mašnicom ili cvetom!

-Pošto je frizura gotova da se bacimo na garderobu! Kreirala sam tri modne kombinacije koje su pre svega udodne, kako ceo dan u školi sedite. Sve tri su kombinacije sa farmerkama jer to najčešće nosimo u školu, a i naše škole nisu tako slobone kao zapadnjačke pa da dozvoljavaju šorceve, kraće suknje i majice na bretele. Ali navikli smo se već! Nadam se da će vam neka poslužiti za inspiraciju! Šta vi obično oblačite u školu?










-Koja vam je omiljena kombinacija od ove tri?

5 коментара:

  1. Lepe su ti i frizure i kombinacije ♥

    ОдговориИзбриши
  2. Mnogo mi se svidja tvoj blog, svakog dana ga pogledam. Imaš odlične ideje, neke od njih sam isprobala. (:

    ОдговориИзбриши
  3. ~ Blog ti je strava. Ispobala sam ideje kao sto su pravljenje magneta za frizider i balzama za usne. Imas unikatne ideje, a ipak lake za pravljenje! ^_^

    ОдговориИзбриши
  4. NAjvise mi se svidjaju zadnja i prva kombinacija,sto se tic e odece,a frizure samo prva.

    ОдговориИзбриши