недеља, 12. март 2017.

Večera uz Doručak


Ponekad je dobro vratiti se na "staro dobro". Konačno petak i predah. Luda nedelja, nedelja na maksimalnoj brzini, životni stil koji te pokosi na kraju dana. Da se razumemo, to nije moja brzina. Ne volim da živim brzo, da ručam u pekari, da skačem sa jedne na drugu stvar. Ali se dešava da izgubim kontrolu i da kočnice popuste kad nema nikoga u blizini da ih popravi. I to je uredu. Stvarno. Tehnički problemi i "život se dešava". Život se dešava pogotovu kada te već mokru poprska auto koji prolazi, kao da kiša nije dovoljna. Glupo je da mislimo da možemo sve da kotrolišemo. Čak i ako mislite brzo ćete shvatiti koliko je vaše očekivanje preterano. Kao prvo, ne možete da kontrolišete ljude koji ne mogu da uspore kada nailaze na baru.  No, pomenuh neki petak.

Spuštanje torbe uz dug izdah, trk pod tuš i obavezno skidanje šminke, omlet sa začinima, zelenišom i maslinama i tostirani crni hleb za večeru uz "Doručak kod Tifanija". Jedan od najboljih filmova da se opustiš nakon nedelje pune obaveza i u susret još jednoj takvoj nedelji. Holi Golajti je samo površno gledajući luckasta devojka koja živi u Njujorku, a u suštini je duboko tragična  i potpuno izgubljena ličnost sa 99 problema i 101 način da ih potisne. Šampanjac pre doručka? Holi kaže "Da".


Petak je dan za ukusne mackalice te - piling sa medom i smeđim šećerom na usne, maska od meda i kokosovog ulja na lice, nekoliko kapi ulja za telo... Čaj od kamilice pre isključivanja i uranjanja u mirišljavu posteljinu. Tamponi za uši sa resicama i plava maska za spavanje bi bili taj savršeni dodatak za kraj, baš onakvi fini komadi koje nosi  Holi. Ali i obična maska za oči može da posluži, zar ne?


Za kraj, podsetiću vas na scenu kada Holi kaže Polu da pričeka sa čitanjem važnog telegrama dok stavi ruž za usne, jer devojka ne bi trebalo da sluša ozbiljne stvari bez malo ruža na usnama. Parafraziram tačne reči ali vas ohrabrujem da budete barem lepi ako je sve drugo u haosu. Prsnite i malo parfema, na kosu obavezno, zavrtite se oko svoje ose i pustite... Poslušajte Frozen, ili što se mene tiče Linkin Park, i jednostavno - "Let it go". Na kraju krajeva, sada ste takozvana odrasla osoba. Tja. Odrasla osoba od metar i po i još trinaest centimetara i nešto malo i još malkic ako dodate đon od patika.



4 коментара:

  1. Sofijice, veoma interesantan post! Počev od samog naslova, pa sve do ovih jako simpaticnih slika. Uzivala sam u postu, zaista!

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  2. Deefinitivno zelim da gledam ivaj film (vecerqs kad zavrsim s ucenjem?) I definitivni zelim da citam tvoje postove. Wow.
    "Teen Queen"

    ОдговориИзбриши