четвртак, 9. март 2017.

Šta raditi kada se osećate kao mala besna čivava?


Samopouzdanje nije instan kafa u kesici ali ima trikova koji vam mogu popraviti raspoloženje te samim tim i samopouzdanje. Toliko je lako da toga niste ni svesni. Šetnja brzim tempom ili lagano trčanje, tako da osetite da vam lupa srce i da se puls sve više i više ubrzava. Tuširanje nakon preznojavanja, prirodni sapun za lice i bogato mleko za telo, a potom energetska užina  - banana, jogurt, malo ovsa i oraha. Zdrav desert od voća može poslužiti kao alternativu. Toliko jednostavan recept da morate da pomislite - da li je zaista tako lako? Jeste. Ne bih vam pisala da se stalno ne vraćam ovoj recepturi. 

Kakve veze ovo ima sa samopouzdanjem? Ima. Fizička aktivnost je odlična kada se osećate - ljuti, besni, čak i agresivni (naravno na ženstven i sladak način, nešto kao ljuta čivava). To će vam pomoći da se smirite, a nega tela mirišljavim sastojcima (još ako su prirodni tu ste uboli dobitnu kombinaciju) će vam popraviti sliku o sebi. Obrazac je posve prost - kada se osećate čisto i lepo imate i više samopouzdanja. Ovo nije rečenica jednog narcisa, verujte mi, ali - osećam se toliko lepo kada namirisana izađem iz kupatila sa još uvek vlažnom kosom koju pustim da se osuši sama od sebe. Te neobavezne lokne i umorne oči (spadam među one sa tamnim predelom oko očiju ma koliko da spavam) neopterećene bilo kakvom šminkom i opušteno telo mi uvek poprave raspoloženje. Nema brige oko dugačkog mantila koji se izgužvao od sedenja, košulje koju je pojas na kaputu naborao, niti nameštanja kose raščupane od vetra (spadam među one koji se svakodnevno rvu sa dlačicama svih mogućih dužina koje se lepe po licu, upadaju u usta, lepe se na sjaj za usne, umešaju u trepavice...). Lagana kao perce.

6 коментара:

  1. Kratak post, ali jako sadrzajan i poučan! Vrlo lep način da se sve ove edukativne stvari stave na jedno mesto. Uzivala sam citajuci, i dodala bih da se apsolutno slazem sa svim sto si rekla.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lako je da zaboravimo na tako jednostavne stvari koje mogu mnogo da nam pomognu. Hvala :)

      Избриши
  2. Draga Sofija, draga moja imenjakinjo, ja sam oduševljena. Zaista sam uživala. Uradila si nešto pametno i poučno; u ovako ajmo reći kratak post, napisala mnogo stvari i to mi se dopada. Inspiritivan i poučan post i priznajem da se slažem sa svime što si napisala i da podržavam tvoje mišljenje. Smatram da fizička aktivnost mnogo pomaže kada ste ljuti da se jednostavno opustite:)

    http://sosihappylife.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Ali ti mene uvek naprosto iznenadis svojik idejama, pre svega naslovima, a onda i fantasticnim postovima koje nam donosis! Prekrasna si i jedna si mi od omiljenih blogerki, draga Sofija! Slazem se da je fizicka aktivnosy sjajna za podizanje raspolozenja, samim tim sto se tada luci hormon srece :D
    "Teen Queen"

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala draga Ana na krasnim recima #blushhh. Dobra muzika i dobro preznojavanje za dobro raspolozenje!

    ОдговориИзбриши