недеља, 19. март 2017.

Izvini sa stilom i savršena kartica


Koliko puta vam se desilo da vam u afektu "izleti" nešto što nikada ne biste rekli pri normalnom pulsu? Svima nam se desilo ma koliko se trudili da održavamo oreolčić iznad glave. I nakon što gruba reč izleti, crvenilo sa obraza prođe, dođe naplata. U takvim situacijama nema gore stvari nego da samo odšetate sa osećajem krivice. Rekli ste, to stoji, ali sad to počistite. Ne možete da idete okolo, da razbacujete otpatke a da ne pokupite za sobom, ne ide. Počistite to sa stilom. Uzmite finu olovku, još finiju čestitku i napišite izvinjenje, potpišite se i doturite osobi koju ste uvredili. SMS poruka je previše... (traženje fine reči)... Recimo da je izvinjenje preko SMS-a nedovoljno, izgleda kao da vam uopšte nije stalo, kao da samo odrađujete obavezu. Ništa nam neće faliti da rukom ispišemo - izvini. Apsolutno. Ništa.

Pošto sam vam dala jedan moralni savet, hajde da izaberemo tu čestitku. Ako je vaša reakcija "opet ova sa nekim čestitkama" onda moram da vas razočaram. Opet! Stvar je u tome da želim da vas podsetim da se radujete sitnicama.


Nije u pitanju bilo kakva čestitka/kartica, o nikako! Pogledajte to malo božanstvo. Da je ovo dečiji film na njoj bi bile zapisane magične reči koje vode do čarobnog paralelnog univerzuma (nešto kao ormar u Narniji ili peron 9 i 3/4 u Hari Poteru). Nije li ljupka? Ne preterujem kad kažem da mi je kupovina ovog komada papira ulepšala dan. Zaista ne preterujem. Kod ovakvih stvari je u potpunosti tačno da je za sreću dovoljno jako malo. Svega  4cm širine i 6cm dužine. Ako ste bili dobri onda napišite porukicu samomesebi i stavite karticu u novčanik. Zovite me čudnom (iako preferiram da me obeleže čudnovatom) ali ja to radim stalno. Zakopam papirče u neku pregradu novčanika koju ne koristim često a onda se silno obradujem kad posle dva meseca izvučem komadić papira na koji sam potpuno zaboravila.

4 коментара:

  1. Анониман19. март 2017. 16:31

    Danas su SMS-ovi toliko česti da kad dobijemo pismo, ili u ovom slučaju, neku malenu čestitkicu ili karticu, to je baš od srca i znamo da se osoba potrudila! Prekrasan post s lijepom poukom. Zapratila sam te.

    kalxpsia.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Ma daj, ja sam odusevljena ovom 'čestitkom' izmirenja. Zaista je preslatka i mislim da ne postoji onaj ko bi joj odoleo. Veoma itneresantan post draga Sofija.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  3. Jedna si od najoriginalnijih bligerki koje pratim, i mnogo mi je drago sto imam priliku da te citam. Eto, toliko od mene ♡
    "Teen Queen"

    ОдговориИзбриши