уторак, 21. март 2017.

5 stvari koje trenutno volim


1. Trenutno omiljena reč - trepuškice
Već određeno vreme kao wallpaper na telefonu držim ilustraciju ovlaš oslikanih trepavica. Trepuškica. Trepuške su za maskaru, za treptanje sporo i umorno, slatko i brzo. Trepuškice su ponekad mokre (poslednja epizoda serije Rim, Lusijus Varinus umire). Mogu da budu i plave i crne i braon i bele... Mogu da budu i veće kad stavite nove naočare za vid. Trep trep

2. Jedan ruž + drugi ruž



Šta raditi kada omiljena nijansa ruža izađe iz ponude. Zauvek. Uvek...uvek...uvek. Dramatičan odjek (Moris iz Pingvina sa Madagaskara). Potrošite novac na tri ruža koja su kao slična ali uopšte nisu, što, naravno, shvatite tek kada ih kupite. Tako sam kupila jedan Avon ruž u Nude nijansi koji mi se činio baš nalik omiljenoj nijansi iz Njihove Perfect Kiss kolekcije koju više ne prodaju. Ruž stigao, uopšte nije sličan. Tamniji, sa više sjaja. Nije to to. Onda sam kupila Alverde ruž, u isto tako bledunjavoj nijasi. Tester na ruci je izgledao kao perfect match, ali naravno da nije perfect match. Kako naivno od mene da poverujem. Onda mi je sinulo. Prvo Alverde u nijansi Dusty Nude + Avon Nude Shine i dobijem skoro 100% istu nijansu. Misija ispunjena!

3. Stabilo pastelni markeri

U zajednici marljivih studenata vest da je Stabilo izbacio liniju pastelnih markera odjeknula je koliko i izbor Trampa za predsednika. Bez šale. Niste student ako malo ne preterujete. U Srbiji sam ih snimila u Bookvar knjižari koju sam vam pominjala više puta i u koju svraćam i više nego što bi trebalo. I ne, niko me ne plaća da ih reklamiram, zapravo ja plaćam jer stalno trošim novac tamo. Ukoliko uočim da su stigli u neku od poznatih lanaca knjižara, ne brinite, javiću vam. Znate da vas uvek pokrivam kada su u pitanju knjižare.  Da li se vama dešava da ne možete da gledate u papir išaran neonskim žutim ili pink markerom kada ga iznesete na dnevno sveto? Sa pastelnim markerima, a Stabilo je lansirao čak 6 boja, nećete imati taj problem. Ili barem ja nemam taj problem, ako sam već jedina koju zaslepi flourescentni marker.

4. Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

Sredina prošlog veka, Hladni rat u u punom jeku, svet u strahu od izbijanja nuklearnog rata između Amerike i Sovjetskog Saveza. Šta se desi kada jedan, ratom i komunizmom opsednuti američki general samoinicijativno izda naređenje za napad na SSSR? Kako zaustaviti napad kada su komunikacije prekinute i kako sprečiti pokretanje sovjetskog razornog oružja koje nosi simboličan naziv "Sudnji dan"? Pogledajte ovaj samo naizgled komičan film koji mnogo govori o rezonu koji je vladao u vreme trke za naoružanjem. Našao se tu i jedan "zalutali" nacista sa smelim planovima šta raditi kada nuklearno oružje razori pola sveta.

5. Dress up games

Jedna od stvari koje nisam prestala da radim još od petog razreda kada smo se priključili na ADSL internet. Generacija koja ne poznaje muku uplaćivanja sati i kuburenja sa sporim internetom i gubitkom telefonske veze dok ste na mreži je veoma srećna. No, od kako sam slučajno, listajući bratov Screenfun okrila igrice presvlačenja i sastavljanja modnih kombinacija zaista nikada nisam prestala da ih igram, sada, naravno, manje često, ali im se i dalje vraćam. Samo 15 minuta ili u proseku tri različite igrice znatno smanjuju stres. Ukoliko, naravno, niste osoba kojoj izbor "šta obući danas"  unosi nervozu. S obzirom da je još pre par godina meni omiljeni sajt posvećen dress up igricama, Roiworld, ugašen, dobre kombinacije možete pronaći na azdressup.

7 коментара:

  1. Veoma neobican i unikatan post, a ipak jako interesantan za citanje. Tema jeste uobicajena ali nacin na koji je ovaj post napisan je sasvim drugaciji na cemu ti cestitam! Zaista sam uzviala citajuci. Skroz simpatcino napisano.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, nadam se da ce ti nesto od ovog mog pisanija i preporuka biti od koristi.

      Избриши
  2. Анониман21. март 2017. 21:27

    Predivan post, draga. Mnogo mi se sviđa kako si ga napisala. I meni se jako sviđaju Stabio markeri, kao i svi drugi proizvodi, a knjižaru nikad nisam posetila, mada verujem da ima mnogo lepe stvarčice.

    laAdda

    ОдговориИзбриши
  3. Sjajno! Moram ti reci da i ja obozavam dress up igrice i takodje mi je bio omiljeni roiworld. Sada obozavam sajt sweetygames.com tople preporuke za njega 😘😘😘

    ОдговориИзбриши
  4. Sjajan post, bas sam uzivala citajuci! :D
    Inace, dressup games - omiljena zanimacija pre 7 godina, omiljena zanimacija danas xD
    Jedva cekam da malo bolje prinjuskam po knjizarama, ne bih li naisla na ivakve markere 😄
    "Teen Queen"

    ОдговориИзбриши
  5. Super post! Ruž ima jako lijepu nijansu! <3
    Imaš moj follow,nadam se da uzvraćaš!
    Novi post je na blogu: https://katysblogblogger.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши