уторак, 13. децембар 2016.

Pismo Deda Mrazu



Dragi Deda Mraze,

Odavno ti nisam pisala, ufff, pa stvarno odavno. Šta ima? Nagađam, puno posla? Da, ovo je  verovatno glupo pitanje, sad si u sred sezone. Imaš li vremena da odmoriš  nedeljom?
Htela sam samo da ti napišem da mene precrtaš sa liste, nije mi ništa potrebno za narednu godinu. Red je da te neko malo rastereti. Šta znam, kupiću sebi već neki poklon.
Znaš, pre neki dan sam kupila savršenu vatrostalnu posudu koju koristim kao tanjir. Nemoj da me pitas zašto, učim da kuvam i te stvari. Ne, ovo ne pišem da bi pomislio da sad treba da mi ostaviš neki escajg ili zvono-čaše za roze ispod jelke, onako samo pominjem. Stvarno onako, ovo nije kriveni signal slatko uvijen u hiljadu ukrasnih papira koji treba da ti da nagoveštaj šta da mi pokloniš. 

Sećaš se kako sam nekad umela lepo da ti nagovestim šta želim, npr. kad sam jedne godine pevušila kako bih volela da dobijem Jade Bratz lutku. Hvala ti za to, inače. Hvala ti i za neke lekcije. Da, mislim na onaj put kad si  brata i mene podsetio kako ne treba da se svađamo. Ostavio si nam samo po orah u žutoj plastičnoj kesi. Nismo zaslužili da nam posle izmirenja daš super poklon, ali pretpostavljam da to Deda Mraz radi, nagrađuje dobru decu, ili barem onu koja isprave zabrljano. Još jednom - hvala. 
Kao što sam pomenula gore, ove godine mi nije  potrebno ništa, barem ništa što može da stane ispod jelke ili da se ostavi ispred vrata. Ako si mi već namenio poklon onda ga daj nekom drugom kome je možda potrebniji.

Pozdravi Baku Mraz. Toplo se obuci. (Ovo ću da precrtam, on je Deda Mraz Sofija, nije da će da nosi svileni kimono i japanke.)

Poljubac, šljokice i konfeti.



9 коментара:

  1. Meni se iskreno NIKAD nije dogodilo da mi Djed Mraz ništa ne donese jer se zapravo vrijednost poklona računa samo od petnaest dana prije Božića, pa se ja trudim biti dobra. ☺ Drago mi je što si nam se vratila, Sofija, iskreno si mi nedostajala ti i tvoji postovi!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mora da se bude dobar cele godine :3, cak i kada imas 20 godina i kao si strar da te posecuje Deda Mraz. Tu sam ja, samo se ponekad uspavam.

      Избриши
  2. Hahaha... odlično pismo, stvarno, svaka ti čast *-*
    Ako imaš vremena učlani se u moj blog - THIS IS MY LIFE

    ОдговориИзбриши
  3. Sofija draga, prediva post, zaista sam uzivala. Imas jako dobar stil pisanja, ovo pismo je skroz simpaticno

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  4. Jao, kao neko dete pises Deda Mrazu, damo mnogo zrelije i drugacijim stilom. Ovo je predivno, zaista si skromna i zasluzujes taj escajg o kome ne dajes nagovestaja hehe :D ;)
    novi post:Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  5. Divno i originalno, svaka čast! ♥ Poseti moj blog ako želiš: pineapplecakee.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Predivno definitivno:)

    http://sosihappylife.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши