петак, 16. септембар 2016.

Šta možete raditi i gledati ovog vikenda? Pa... Svašta nešto



Evo me u još jednoj misiji da vama i sebi ispunim vikend! Radni dani su upravo to - radni dani. Vikend je, nažalost ne svima, vreme koje se izjednačava sa odmorom. Radni vs odmorni dani. Šta možete raditi predstojeća dva odmorna dana? Evo predloga:


1.Gledajte:

 Charmed


Nemojte mi reći da nemate neki film ili seriju koja vas automatski vraća u detinjstvo. U mom slučaju to je serija Charmed. Tri sestre, tri dobre veštice koje se bore sa demonima, vešcima, lošim vešticama i svim ostalim, zlim stvorenjima. Osim što svojim moćima spašavaju dan, šire gledano i budućnost čitavog čovečanstva, pokušavaju da vode normalan život a to znači i borbu sa svim uobičajenim stvarima. Dupli posao za super devojke! Posao, računi, ljubav... Kada sam pre nekoliko dana na svom Facebook profilu izbacila fotografiju jednog od glavnih parova u seriji, Fibi i Kola, privukla je veliku pažnju što mi samo potvrđuje da ima još onih koji su obožavali ovu seriju kada se prvi put emitovala kod nas pre nekih deset godina. Tada nisam obraćala previše pažnje na to kako su veštice obučene, ali sada... oh... Špageti bretele, sandale sa kaiščićima, čouker ogrlice, krop topovi, suknje sečene ispod kolena, Fibine neobične frizure... 


Vogue serijal - What on earth is wellness


Ne možete da se snađete sa svim sadržajem koji prati popularnu psihologiju ovih dana? Joga, meditacija, akupunktura, kristali, čakre... Ni ja! Okvirno mi je sve to jasno, ali nisam sasvim sigurna kako funkcioniše. Posle serijala o modnom biznisu sa Aleksom Čang, stigao je nov dokumentarni materijal iz Vogue UK kuhinje na čelu sa Kamilom Rouve. U pet epizoda Kamila nas vodi putevima wellnessa, upoznaje sa različitim načinima da dnevnim praksama  pomognemo sebi da se osećamo bolje i zdravije. Na vama je da li ćete natrpati džepove kristalima, početi da vežbate jogu, promeniti ishranu ili samo proširiti znanje na još jednu sferu.



2. Slušajte - OneRepublic Kids



Sve što ću vam reći je - ponovo, ponovo i još jednom! Repeat.

3. Skrolujte Tumblr tag - studyblr



Bliži se nova fakultetska godina, neki su već krenuli u školu. Ako ste još uvek pod letnjim sindromom možda je vreme da se drmnete malo. Znam da vam ovo govori osoba za koju znate da joj je dijagnostikovan ovaj sindrom, ali realnost je realnost. Ulogujte se na svoje Tumblr naloge i kucajte "studyblr" i otkrićete čitavu zajednicu vrednih studenata i đaka koji vas podržavaju na putu obrazovanja. Evo iza ekrana još jednog! Inspirišite se lepim i urednim beleškama i tuđim uspesima. Ne budite ljubomorni na tuđi uspeh već ga iskoristite kao pogonsko gorivo. Znate da ovo znači da ćete morati da skoknete do knjižare po neke stvarčice. Rekla sam vam da ću vam uvek naći opravdanje da trošite novac u knjižarama. Ššš... Učite vredno i brinite o sebi! 



4. Vozite rolere



Uhvatite poslednje dane sa više slobodnog vremena i provozajte rolere. Odlična vežba za noge ali i način da razbistrite mozak. Iako više volim bicikl, moram da priznam da se mnogo više opustim dok rošlujem. Obično biram mesto gde nema saobraćaja, park je odličan izbor, kako ne bih preterano morala da pazim da ne ugrozim i svoj i tuđi život, kad smo već kod toga. Znam da smo na pragu jeseni i da svima malo popuste kočnice jer iz kratkih pantalonica uskačemo u duge, ali nemojte da vam pokrivenost tela bude razlog da ne vežbate. Ja ne idem u teretanu, ne trčim, ne praktikujem nijedan sport redovno, ali zato šetam, votim rolere, igram, svakodnevno radim vežbe sa tegom i hranim se što zdravije (ovo isključuje babin pasulj (nije mit, babin pasulj je stvarno najbolji) i prženu ribu, tu sam slaba). Dobro, varam i kad je kapućino u pitanju, ali to se ne računa.

5. Uradi sam projekat - miris za kuću



Uvek je dobro sačuvati nešto novca a uradi sam projekti su vrhunac štenje, ali se visoko kotiraju i na skali zabave. Šta kažete na domaći mirisni sprej za kuću? Nisam ljubitelj osveživača za vazduh jer mi se čini da samo zagušuju vazduh. Sobu osvežavam otvorenim prozorom. No, daleko od toga da sam protivnik lepog mirisa, to nikako. Design Love Fest nam donosi recept za miris u spreju koji veoma lako možete napraviti kod kuće. Upotrebljivo i dekorativno.

P.S. Jeste li bacili pogled na novi broj Plezira? Moj tekst vas čeka na 116. str. rođendanskog broja koji je posvećen hrani. Ja vam pišem o ishrani TV junaka, o otvaranju kutija sa slatkišima, novim kulinarskim knjigama koje stižu iz kuhinje dve poznate YouTuberke, i još ponečemu. Ukusan i mljackav od prve do poslednje digitalne korice, takav je novi Plezir!



10 коментара:

  1. Divan post, Sof! Odlicni predlozi dase provede vikend, ali mislimda cu vecunu vremena yciti :(
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ana. :) Nista zato, u pauzi od ucenja provozaj rolere pola sata, istusiraj se i nazad pred knjigu, tako ces razbistriti mozak za bolje pamcenje.

      Избриши
  2. hvala na idejama :)
    http://thewhiteandgold.blogspot.rs/2016/09/my-5-favorites_16.html

    ОдговориИзбриши
  3. Sjajne ideje si mi dala za ovaj vikend. Pre svega serija "Charmed" koju sam gledala dok sam bila mlađa i jako sam je volela. Sigurno ću ovog vikenda pogledati bar nekoliko epizoda. A i ideja za rolere mi je jako primamljiva. :)

    Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala lepo. Ja sam jedan dan zaglavila sa pet uzastopnih epizoda i previse indijskih oraha. Ups. ;)

      Избриши
  4. Sofija draga, odlični predlozi. Iako je sada kasno da ih upotrebim, bice mi korisni za sutra. Posebno ovo sa parfemima, moracu da eksperimentišem malo sutra.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Kako savrsen post draga. ♥ Odlicni predlozi ali sam sigurna da vevinu necu ispuniti sa obzirom da meni vikend prodje u dve sekunde i da bar polovinu provedem u krevetu. :D Ali cu zasigurno probati da napravim onaj sprej. :) I idem da pogledam Prezir sada, ne sumnjam da je clanak sjajan. ♥

    eslyisworldview.blogsport.com - utisci iz Grcke! ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nadja, hajde skaci iz kreveta i uhvati jos malo sunca dok ga ima. ;) Ceo broj Plezira je sjajan, i ukusan.

      Избриши