петак, 30. септембар 2016.

Muć muć i čestitka!


Kvalitetan papir za slikanje i kaligrafija vodenim bojama. Dodamo omiljene sastojke u šejker, muć-muć pored desnog uva, isti proces pokraj levog, otvorim šejker i iz njega ispadne - čestitka! Koliko volim ručno rađene decentne kartice i čestitke, znate i sami, toliko da će na kraju postati moj zaštitni znak ili dosadno opšte mesto na ovom blogu. Kako god bilo, danas ne idemo u kupovinu već slikamo. 

Par poteza četkicom umočenom u vodene boje i imate divnu karticu koju možete ćušnuti u nečiji džep, upariti sa poklonom, ostaviti na radnom stolu kolege, na noćnom stočiću člana porodice... Opcije su brojne i nepresušne. Kaseta od automobila, još jedna ideja. Evo još samo jedne - zadžepak od kofera, ako se neko sprema na put. Osim toga, mogu vam poslužiti i kao dekoracija. Jesam li vam ovo dala još jednu ideju? Eto, rekoh vam ja da se opcije nalaze u bunaru čije se dno ne može sagledati. Zavucite ruku, malo promešajte i izvucite jednu. Nemojte se naginjati previše, ako upadnete padaćete kao Alisa i biće vam teško da se snađete sa gomilom ideja. Na kraju ćete završiti uplakani sa bolnom rukom i umazanim prstima. Iskušenje da ceo dan slikate i poklanjate ljudima čestitke je ogromno! Danas se ograničavamo na dve.


P.S. Knjige sa lepom fotografijom su dobar izvor inspiracije za odabir boja.

16 коментара:

  1. Aa... fantastičan post draga! Ove čestitke su prepredobree *-* Stvarno originalno i fantastično izgledaju!
    Ako imaš vremena posjeti moj blog i učlani se: This is my life

    ОдговориИзбриши
  2. Nisi ni svesna koliko je tvoj blog inspirativan. Najbolja blogerka u Srbiji <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo mogu da kazem hvala ;D. I da - cilj mi je da vas inspirisem tako da mi je veoma drago da citam ovakav komentar.

      Избриши
  3. Ja sam odusevljena. Jako kreativno, i vrlo lepo! Zaista je jednostavno i lako napraviti ove cestitke, a savrsene su. Veliki lajk za kreativnost i trud.

    https://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Boze, koliko inspirativan post! Pa svaka ti cast, Sofija, na idejama koje delis sa nama. Stvarno si sjajna! ♡
    Poseti:Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  5. Sjajan post,jako slatko si ga napisala,posebno ovo sa Alisom,a cestitke su savrsene. :)
    The Boho Diary

    ОдговориИзбриши
  6. Одговори
    1. Hvala Luna draga. Konkretno ovaj sam uzela na sajtu Papirni svet,Fabriano blok je u pitanju. Pogledaj njihovu ponudu umetnickih blokova, odlicni su. ;)

      Избриши
  7. Prelep post draga. ♥ Ne znam kako, ali uvek nekako uspes da iznenadis sa svojim kreativnim temama i sa nacinom na koji pises. :) Cestitke su preslatko ispale. ♥

    eslyisworldview.blogsport.com - novi post

    ОдговориИзбриши