петак, 23. септембар 2016.

Chez moi!


Cupkam sa noge na nogu. Dosadno. Nema gore vrste dosade od one koja vas tera da se okrećete oko sebe i tražite nešto. Šta to? Zabavu. Nešto za raditi, valjda. Onda vam naprasno padne na pamet da biste mogli da pozovete nekoga u goste ili odete nekom u goste, kako god. Sjajna ideja. Brz telefonski poziv ili grupni čet na Messengeru (koji jedna osoba uvek propusti da pročita). Kada pozovete prijatelje onda se setite da baš nemate čime da ih poslužite. Hmm... Poručivanje pice? Zar opet? Nikako!

Odlučila sam da sa što manje novca trknem do super marketa, pokupujem nešto namirnica i pripremim posluženje za prijatelje. Krekeri, orašasti plodovi, grožđe i sir, samo to je dovoljno za ukusan zalogaj koji prska i topi se u ustima. Ne zaboravite da prepečete hleb za one koji ne vole slane krekere. Ne preferiram dvopek koji se kupuje, previše je tvrd i lomi se, gotovo ništa ne možete da namažete a da se ne raspadne u rukama. Pasirani paradajz za one koji vole ukus pice, i džem od kajsija za one koji obožavaju slatko-slanu kombinaciju. Prva stajem u red da namažem tanak sloj džema preka sira. Gledajte me čudno jer volim sendvič sa pršutom, jabukom i tvrdim sirom, ali to je istina.

Dekoracija od sušenog cveća i trave kao i pink žbunastog cveća za dašak boje.  Ukrasne salvete se podrazumevaju. Pored običnih, jednobojnih koje koristim svakodnevno, uvek imam dodatno pakovanje šarenih salveta jer - nikada ne znate kada će neko da zakuca na vrata. Dekorativne salvete su odličan pratilac čaša s pićem, pogotovo ako su obične ili je piće s ledom.


Razbuktajte kreativnost i kada je piće u pitanju.
U ogromnu teglu sam ubacila zamrznute borovnice i maline (možete koristiti bilo koje zamrznuto bobičasto voće) a potom preko njih sipala dva Somersbija od borovnice i jednu meru kisele vode, 2:1. Možete dodati i limun i ekstra kockice leda. Ukusno i osvežavajuće. Samo se čuvajte osica. Šta da vam kažem - loše stvari se događaju dobrim ljudima.

Znate šta se još događa u realnom životu? Da zaboravite da poslužite seckani peršun i bosiljak. To možete kad vas neko upita da mu dodate začin kojeg nema na stolu. Iz tog razloga je dobro da vam pri ruci budu namirnice kako biste napunili posudu ili tanjir koji se isprazne ili dodali ono što ste zaboravili.

Sedeljku uz zakusku sam organizovala na terasi, uz zavesu sa tropskim printom kao zaklon od laganog vetra koji je duvao tog dana, ali i živopisni wallpaper za poslednje dane leta. No, kako su dani sve hladniji, a jesen je u međuvrmenu i stigla, savetujem vam da druženje premestite unutra, ali negde gde ima puno svetlosti. Napolju je hladno ali sunce još uvek sija, uživajte u njemu dok možete, makar kroz prozor.

Dodatni savet: Ako u supermarketu vidite plavi sir kupite dva pakovanja, sledeći put će verovatno nestati, baš kad vama treba. No, za hitne slučajeve bilo koji sirni namaz je uredu. Ne brinite previše oko toga da sve bude pod konac, kada radite u žurbi i ne može da bude, a i nije poenta u tome da salvete budu pod odrećenim uglom, bitna je zabava, ta salveta će i onako završti u kanti za otpatke.



8 коментара:

  1. Sofija draga, nikada do sada nisam citala poklon slican ovome tako da je malo reci da sam se odusevila dok sam ga citala. Neverovatno dobre slike, zaista sam odusevljena. Veliki lajk za ovaj post.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno. :* Ideje su tu da bi se delile, volim kad moja ispadne vredna na kraju. :D Jos jednom, hvala na komentaru.

      Избриши
  2. Prelepe slike,Sofija!Bas sam ogladnela,hehe!❤:D

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  3. Jao, sad sam ogladnela. Ne ogladnela u faxonu' jede mi se nesto kaloricno', vec gladna tako da mi se prosto jedu krekeri, lagani dzem i malo sira haha :D
    Divna je kombinacija, moram priznati. Iako me mama cudno gleda svaki put kad iz frizidera vadim sir i dzem haha :D
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Grisine u krem, prsut oko jabuke i sir i dzemic, slatko-slano je :O.

      Избриши
    2. Cuti, jela sam euro krem i cajnu kobasicu. Sto je najhore, svidelo mi se. Inace, to je vrhunac mog eksperimentisanja xD

      Избриши
    3. Hhahah, slatko si me nasmejala. Moram da priznam da to ne bih probala. :)

      Избриши