уторак, 12. јануар 2016.

Misaone crtice


Ono kad si iscrpljen. Potpuno. Ne možeš da kuckaš, ni da škljocaš. Mozgu treba potpuni OFF. Kako isključiti mozak kad su baterije na upravljaču prazne? Ček, ček. Da, i rezervoar kreativnosti se malo ispraznio. Gde se tutnula vazda vesela Sofija? Tu je, samo joj treba dooobar odmor. Malo sam rano počela da razmišljam o letu i odmoru, ali pakovanje, selidba, prva predavanja, kolokvijumi, ispiti...  A tu je i ona stvar koju treba izbegavati kao pominjanje Voldemora (pardon, onoga čije se ime ne pominje)-STRES! Kakva glupost! Do pre tri godine nisam ni znala šta je to. Ali kada se prstohvat tog gorkog sastojka baci na tebe malo nisi sav svoj. Da, shvatam da je ovo zvučalo kao reklama za Snikers. Ha, ovo je sad bio sarkazam. Ipak je Sofija tu. 


Te razmišljanje o letu, odmoru, lenčarenju... Da vi znate koliko mi nedostaje moj preplanuli ten u kombinaciji sa plavim lakom za nokte (pomenuto više puta, znam, ali to je dokaz koliko je ovo dobitna kombinacija da Sofka bude srećna). Prestajem patetično da listam svoj Instagram. Stvarno.

Sveska i olovka. Sveska na kvadratiće jer ne volim da pišem u onu na linije. Hemijska što tanko piše (o,4mm-pun pogodak) i što zbijeniji tekst. Često pišem kroki tekstova ili postova na papiru. Opuštajuće. Haos iz sveske preneti na beo ekran na kom treperi kursor. E to je posao! Kao kad središ garderobu posle zimske sezone. Džemperi-ćao, dugi rukavi-pozdrav do jeseni, šalovi i kapice-uredno u kutiju... Zameniš duge nogavice kratkim, tako zameniš prustovske rečenice kraćim, ali sočnijim.


Kucam ovaj post dok sedim na podu u spavaćici. Temperatura u sobi je na visokom podeoku jer se pravim da je leto. Dobra improvizacija, zar ne? Uperiš lampu sa ružnom žutom sijalicom i eto ti sunca. Nije loše za januar mesec, nije. Skrolujem Pinterestom privlačne letnje i lenje fotke i pokušavam da se opustim između dve lekcije. Ostati pozitivan. Guramo dalje! Završiti obaveze pa onda navaliti na dokolicu! Halapljivo. Bez upotrebe pribora i u velikim porcijama, uz neku dobru stvar na džuboksu (telefonu ili računaru u realnosti ali pustite me da budem poetična).



9 коментара:

  1. Super post, Sofija! I ja jedva čekam leto! ❤☺

    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Baš znam kako ti je, kad nema predaha, pa ne znam ni šta da ti napišem, sem da te nakon velikog truda uvek čeka lep, zaslužen odmor. Srećno sa ispitima :)
    Lilo and Iv

    ОдговориИзбриши
  3. Joj ja obozavam citati tvoje postove,bas predivno pises. I ja takodje ne mogu docekati ljeto,ustvari ne mogu docekati pocetak sledece skolske godine jer bih valjda tad trebala na ekskurziju,Spanija,Francuska i Italija i nekako zivim za tih 7 dana eks. ako se nesto ne promjeni do tad. :)

    http://peacelovechic17.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  4. Ispitni rok je u toku, normalno je biti pod stresom, i ja samo zelim leto i odmor. Potpuno te razumem.

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam student, ali jesam gimnazijalac i vec sad ne mogu da se zasitim obavezama! Ehh, to leto..:) Odlican post kao i uvek!
    https://barbiegirl06.wordpress.com/

    ОдговориИзбриши