среда, 27. јануар 2016.

Kad dostigneš stanje fully charged


Moj recept za savršen dan može nekima zvučati suviše jednostavno, ali nije li ono najlepše upravo i najjednostavnije? Te, minimalizam. Malo jutarnje protezanje. Pidžama koju samo diskretna plava mašnica odaje da je pidžama pa je zato prekriješ malo dužom koledžicom, preko navučeš jaknu, kosu prebacis na jednu stranu, obuješ kanađanke i možeš da prođeš kao neko ko je ležerno i dobro obučen (Pssttt za pidžamu). Uostalom, na ulici verovatno i nema puno ljudi s obzirom da je 07.30. Sveže štampana Politika čeka na štandu, baget se taman ohladio da korica bude krckava. 


Pošto obavite tehnički deo postavljanja stola, pristavite kafu i izvadite puter, najfiniji, samo punomasni se podrazumeva, da se ohladi kako bi se lagano mazao na francuski "lebac", crni i sa dodatnim semenkama. Kafa jaka, što jača i u velikoj šolji. Seckana jabuka sorte Greni Smit (reklame za super markete bi bile ponosne na mene da znaju kako precizno navodim sortu, fali jos samo 90,99 din). U pozadini postaviti da svira Rains of Castamere ali u dugoj verziji. O da, prethodno se oslobodite dodatne garderobe, pidžamica (mašna sme da se vidi) i lagani gornji deo, na dugmiće ili bez su sve što je potrebno. Možete dodati mekane čarape. Razbarušena kosa kako bi sve izgledalo u skladu sa Tumblr idilom. List po list dnevne Politike, a sve još bolje kad se dopuni aktuelnim brojem Zabavnika.


 Maz, zalogaj i dug srk da se sve lepo rastopi, pa onda protezanje. Malo gledaš kroz prozor, pa se ponovo posvetiš obedu. Kraljevski, jer zaslužuješ. Onako kako voliš, navijeno na tvoju vodenicu. A mozak? Mozak je sebi dopustio da stvarno ne razmišlja previše. Smelo je preskočio članke o predstojećim izborima, još terorističkih napada, okrenuo na kulturu i feljton, beogradska dešavanja i, verovali ili ne, sport, deo dnevnog lista koji retko pogledam ukoliko u toku nije Svetsko prvenstvo, Olimpijske igre ili važan teniski turnir. Samo lagane teme. Ostatak dana prolazi u krajnjem lenstvovanju i pripremama za udobno veče. Kokice i topla čokolada? Ne, domaća ovsena kaša sa puno mleka, kokosa i oraha. 


Auntie Mame na laptopu i protegnute noge. Bezbrižnost tog trenutka ne mogu da vam opišem. Dan završavam uz Avicii-a, koji je moj izbor za djusku kad sam sama kod kuće (što možda, a možda i ne, uključuje pokrete nalik plesnim sposobnostima kralja Džulijana iz Pingvina sa Madagaskara i pevanje sa varjačom. Možda, kažem). Tuširanje i mackanje sa obilnom količinom mleka za telo. Masaža stopala kremom sa bobičastim voćem i vanilom, i topao krevet. Mozak i dalje bezbrižan a baterije su do ujuto već do kraja napunjenje da slobodno možete da izvučete kabl iz struje, fully charged. Novi dan i sve te obaveze mogu ponovo da počnu. Recept je uspeo! Kao kolaćići koji su još ukusni i pošto se ohlade i prenoće.


Fotografije: Pinterest, Tumblr


13 коментара:

  1. Stvarno predivan post. Obožavam te lenje, jednostavne i bezbrižne dane kada mogu potpuno da se opustim i uživam u, takoreći, samoj sebi. Nažalost, zbog škole o obaveza, malo ih je i mogu sebi dopustiti da tako upotpunosti uživam samo ako je raspust.
    Tvoje teme za pisanje kao i tvoj stil pisanja su stvarno originalni i vidi se kako si zrela, ali i kako i dalje čuvaš ono dete u sebi (kralj Džulijan, moj omiljeni!!! XD ). Samo tako nastavi! ♥♥♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala najlepse. Iskreno ti preporucujuem da uzivas dok si jos u skoli. Ja sam sebi dozvolila ovaj jedan lenji dan nakon cetiri meseca studija i polozena dva ispita. Nagrada za naporan rad. :) Kralj Dzulijan <3

      Избриши
  2. Divan post i jako inspirativan...Bravo Sofija ❤

    ОдговориИзбриши
  3. Način na koji ti pišeš je prelep. Za mene dođe terapeutski da pročitam tvoje postove zbog tolike posvećenosti sa kojom ih pišeš. Jednostavno prelepo!

    ОдговориИзбриши
  4. Uf tek nakon citanja ovog posta ukapirala sam koliko nemam vremena za sebe! :O Hvala ti sto si me podsetila i potrudicu se da neke od tvojih predloga ubacim kao jednomesecnu rutinu :D Obozavam tvoje postove i zahvaljujuci tebi sam zavolela blogove,sarenilo i razne druge stvari. :)

    http://dizinsvet.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Naravno da barem jedan dan u mesecu traba da posvetis sebi, to svi treba da ubelezimo u agende. Tako bitna stvar, a tako se lako zaboravi. :)

      Избриши
  5. Odlično.Oduševila sam se.Djeluje mi da pišeš takvom lakoćom.Udubila sam se potpuno u post.Ostavila si me bez komentara i drago mi je da se na bloggeru mogu naći ovako dobri blogovi (i postovi) poput tvog.
    I'm LM!

    ОдговориИзбриши
  6. Super je post, skroz zanimljivo! Uzivala sam citajci

    poljubac Adela Acanski

    ОдговориИзбриши