четвртак, 15. октобар 2015.

Šta možete raditi ovog vikenda #2


Kada vas neko pita da li ste slobodni za vikend, pretpostavljam da odgovarate da ste zauzeti do daljnjeg? Međutim, ako bih ovu rubriku stalno otpočinjala tešeći vas da će biti bolje upala bih u takvo  kolo ponavljanja da bih na kraju završila sa glavoboljom. Svi imamo obaveze, ali moramo da pronađemo balans. Evo, primera radi, ovo kucam u pauzi čitanja Herodota, Tukidida i Likurga. Stoga, još preporuka za slobodno vreme koje ne podrazmevaju da ste online. Nikako! Za ovo vam čak nije potreban pun WiFi signal. Nemoguće? Ma dajte, naravno da je moguće, samo kad hoćete!

1.Prepisujte recepte koje ćete  stvarno, ali stvarno, isprobati. 

Budimo realni, stepen perfekcije u poslastičarstvu, poznat kao-francuski makarunsi, neću dostići tako lako. Međutim, od nečeg mora da se pođe, te zato svešćica i olovka! Moram da zahvalim tetki koja je bila dovoljno draga da mi iz Francuske pošalje mini set za izradu ovih ukusnih kolačića, u kojem se našla i ova knjiga. Učim se poslastičarstvu a uporedo pečem i Francuski jezik. Multipraktik! To bi bila još jedna reč iz kuhnje, zar ne? Tako domaćice zovu secko-blener? Vidite, već mi ide dobro. Sad ozbiljno, pišite recepte!



2.Ušuškajte se uz filmski klasik. Potpuno sami. Neka grickalica ili ukusan srk su dozvoljeni.
 
Ugođaj za vikend veče. Ukoliko ne planirate izlazak u grad, onda je subota veče-filmski maraton veče. Tu nema dalje rasprave. Možete sve to sprovesti u grupnoj verziji, sa prijateljima, ali je za maksimalno opuštanje solo verzija, po mom mišljenju, mnogo bolja. Tako možete da ridate i cmizdrite potpuno slobodno, naravno, ako ste uopšte tip koji plače uz filmove. Ja nisam, mada jesam malo zaplakala u finalu Vimbldona pre par godina, kada je Federer izgubio od Nadala. Još uvek neprežaljen meč.

3. Napišite pismo/čestitku


Verovatno ste primetili da vas često podsećam da bi trebalo da pišete nešto. Da. Ne preterujem kada kažem da ljudi zaboravljaju KAKO da pišu (uredu je ako zaboravite po koje pisano slovo latinice, svima se to dešava). Dnevnik, pismo, najobičnija čestitka ili kratka poruka, makar i na frižideru. Častite sebe setom lepih kartica ili elegantnom penkalom, što da ne! Pišite vitičastu ćirilicu, igrajte se tipografijom, rekreirajte slova/fontove iz novina i časopisa, ili papirnih šolja za kafu u mom slučaju.


4. Šetnja

Ma koliko mi bilo teško da se pomirim s činjenicom da je leto prohujalo, ona stoji. Ne mrda. Najbolji način da ne zapadnete u jesenju depresiju je šetnja, a sivilo razbijte printom, sa dosta printa! Geometrijski, cvetni, prugasti ili tufnasti. Izađite iz zone sigrunosti koja jesen izjednačava sa tamnijim nijansama bobičastog voća i zagasitim tonovima, unesite malo živosti i drugim bojama. Ostavite ćebence i mekani jorgan, sveže jutro je idealno da protegnete noge i pobedite ono za šta postoji engleska kovanica  fall blues. Ne zaboravite kapicu ili šešir, vetar je nemilosrdan.

5. Igrajte se senkama




Igranje senkama zvuči podjednako tako umetnićki i tako detinjasto. S jedne strane, kao igra dece pred spavanje, a s druge  kao vid umetničkog izražavanja slikara ili fotografa recimo. Budite dete, slikar ili fotograf, nije bitno. Super zabavno!


21 коментар:

  1. Mislim da sam te videla na faksu pre neki dan :) Srećno sa čitanjem, kad se sve obavi (pročita u celosti) na vreme, ima vremena i za sve ove svari koje si nabrojala :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Javi se sledeci put, koleginice :D Daaa, ima da citamo i citamooo.

      Избриши
    2. Ovo je tek početak, štivo postaje sve obimnije i obimnije. Imamo IKS zajedno ako se ne varam :)

      Избриши
    3. To si upravu. Nee, ja sam na Politickoj istoriji Jugoslavije.

      Избриши
  2. Ideje su odlicnee ! :)

    http://jfashionlover.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  3. Odlican postt!!!!!
    joxykutak.blogspot.com
    myworld2121.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post.:)
    Obožavam tvoj blog,mogu reći da je jedan od najboljih.

    http://modernhunterss.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Tvoj nacin pisanja me sve vise ocarava :3
    Jako kreativne ideje.

    ОдговориИзбриши
  6. Obozavam ovakve postove, inspirativni su i uvek nove ideje. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Divan post,predivno i prelepo pises.
    Ako zelis prijavi se za takmicenje na mom blogu:http://anasworld7.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  8. Predivan post! Ideje su ti super. :)

    http://saveti81.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  9. Odličan post i mnogo mi se dopadaju fotografije!

    http://www.fashionpumpkin.com

    ОдговориИзбриши
  10. Odlican post i prelepe slike! Ako zelis uclani se na moj blog i komentasisi
    http://alway1slove1d.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  11. Divne ideje! Maloprije pronašla sam tvoj blog i oduševila se! Samo tako nastavi! ♥

    Pogledaj moj blog i učlani se ako želiš ---------> allforyou23.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Odlican post! Ne mogu da verujem da se jos neko, osim mene igra senkama! XD

    http://thetalesoffluff.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши