понедељак, 17. август 2015.

Lina Danam Nisam ja takva


Moram da budem potpuno iskrena i kažem vam da mi se knjiga u početku nije dopala. Čak i kada sam stigla do sredine ostavljala je nekako mlak doživljaj već pročitanog, nešto kao spoj Princezinih dnevinika i Seks i grada. Tinejdž roman sa eksplicitnim detaljma. Ali sam se prevarila. Javno se izvinjavam Lini Danam što sam na njenu knjigu prilepila takvu etiketu. Tek kad pročitate knjigu u celini shvatite koliko je zapravo dobra. Odmah da napomenem da nisam oduševljena knjigom (u smislu da ceo dan pričam o njoj i ljude zamaram pročitanim, a ja to radim), ali me je svakako ostavila zadovoljnom pošto sam je pročitala, a meni je to sasvim dovoljno.
Čitava knjiga je izdeljena na pet delova: Ljubav i seks, Telo, Prijateljstvo, Posao i Šira slika. U svakom delu Lina priča o svom odrastanju, napredovanju, sazrevanju, priča o onome što ju je život dosada naučio. Možda sam na početku očekivala knjigu iz žanra romantične komedije ali sam se setila da ja čitam knjigu Line Danam, scenariste, glumice, mlade feministkinje i velikog buntovnika. Šta sam za ime Boga drugo očekivala do potpunu realnost prožetu Lininim smislom za humor. Knjiga je lagana i pitka ali opet intrigantna i ozbiljna. Ovo je knjiga o odrastanju jedne devojčice, devojke, adolescentkinje, sada već uspešne poslovne žene koja dobro zarađuje, odrastanju jedne Njujorčanke. Prvi momci, zaljubljivanje, honorarni poslovi, nesigurnost u sopstveno telo, anksioznost, letnji kampovi, porodica, film... Da, ovo je još jedna knjiga o odrastanju, ali iz pera Line Danam, a to je razlika.

Izdavač: Urban Reads

17 коментара:

  1. Nisam ranije čula za ovu knjigu :/, ali ti si je tako dobro predstavila da si mi zagolicala maštu i dobila sam veliku želju da je pročitam.
    P.S. Fotografije su ti predivne, uvek se oduševim kad ih vidim *_*
    http://ljubavnaprvocitanje.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam kupila knjigu jer sam cula da je dobra ali onda kada sam pocela da je citam nije mi se nesto bas svidela i odustala sam.Medjutim sad posle ovog tvog posta dobila sam zelju da dovrsim knjigu do kraja,ko zna mozda me iznenadi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao sto sam napisala, na pocetku je utisak zaista bio mlak, osrednji, ali u celini, sve u svemu, knjiga je dobra. :)

      Избриши
  3. Nakon Ane Karenjine i Don Kihota svakako mi je trebalo nešto lagano i slatko da završim ovaj avgust. Volim knjige koje su pisane na osnovu životnog iskustva, a pogotovu ovako uspešne Line Danam. Hvala ti na preporuci.
    Bilo bi mi drago ako bi posetila ovo moje malo mesto, među svim tim divnim online stranicama. Uverena sam da će ti oduzeti samo par minuta dragocenog vremena, a meni mnogo znači!! Hvala ti u napred:

    svetjednedevojke.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je najbolji nacin da se cita- ozbiljno stivo ps onda nesto lagano i tako u krug. Ja sam npr. citala Lininu knjigu i Volterovog Kandida jednu za drugom. :D P.S. Udjem ja na vase blogove s vremena na vreme.

      Избриши
  4. Odličan post :) Tvoje slike su kao i uvek prelepe ,i sa nestrpljenjem iščekujem novi post :)
    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Cula sam za knjigu, i svi kazu da je dobra. Rado bih je procitala, ali imam jos par knjiga da procitam do kraja raspusta, tako da ako budem isla na sajam knjiga, sigurno cu je kupiti! Jako lep post, slike su savrsene♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jano :) Moja lista sa knjigama je takodje puna. Previse knjiga premalo vremena.

      Избриши
  6. Ja obožavam da čitam knjige, ali svi počeci knjiga su mi mučni. Uglavnom prvih 50 strana razvlačim i čitam nedelju dana, a onda ostatak knjige pročitam za dva. Nisam čitala ovu knjigu, ali volela bih, jer volim da pročitam knjige tog tipa :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, slazem se, pocetak ume da bude mucan, ali neki pisci to odrade majstorski pa je cak i pocetak zanimljiv. Teze je uhvatiti paznju onog ko cita u knjigama ovog tipa, koje su izdeljene na delove jer ce te svakako neki deo interesovati vise od drugog. :)

      Избриши
    2. Da, slazem se, pocetak ume da bude mucan, ali neki pisci to odrade majstorski pa je cak i pocetak zanimljiv. Teze je uhvatiti paznju onog ko cita u knjigama ovog tipa, koje su izdeljene na delove jer ce te svakako neki deo interesovati vise od drugog. :)

      Избриши
  7. Da li si pročitala deo u kome Lena govori o eksperimentisanju sa svojom sestrom? Nisam čitala knjigu, pa smatram da nemam pravo da govorim o tome da li je knjiga kao knjiga dobra ili loša ali se sećam da je skoro izazvala pometnju na društvenim mrežama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, procitala sam knjigu u celini ali mi je trebalo par sekundi da se setimbo kom delu pricas. Lina je sama po sebi veoma kontroverzna i mislim da joj je i bio cilj da sokira javnost i izazove polemiku, meni taj deo nije bio narocito zanimlji a osim toga bio je kratak. :)

      Избриши
    2. Da, procitala sam knjigu u celini ali mi je trebalo par sekundi da se setimbo kom delu pricas. Lina je sama po sebi veoma kontroverzna i mislim da joj je i bio cilj da sokira javnost i izazove polemiku, meni taj deo nije bio narocito zanimlji a osim toga bio je kratak. :)

      Избриши