четвртак, 20. август 2015.

Dolce&Gabbana jesen/zima 2015.



Hajde da pricamo o modi. Jesenjoj modi. Hajde da pričamo o pastelnim bojama i cveću. Ne nisam pogrešila kada sam cveće i pastel stavila u isti tabor sa jeseni. Ne. Dolce&Gabbana fall/winter 2015. kolekcija se može opisati sa ove dve reči-pastel i cveće, ruže, preciznije. Samo jedan pogled na novu kolekciju će vas momentalno odvesti u bajkoviti ružinjak ili smestiti u scenografiju neke ruske bajke. Na kraju krajeva koja D&G kolekcija ne ostavlja takav utisak?
Izvezeni natpisi i dečiji crteži krase haljine ravnog kroja i one koje idu uz telo pa sve do kolena i ispod. Savršeni kroj da izduži siluetu. Ako ste mislili da se kolekcija završava na neverovatno romantičnim haljinama tu ste se grdno prevarili. Govorimo o jesenjoj/zimskoj kolekciji koja ne može da prođe bes kaputa, džempera i pelerina, naravno. 
 Modeli su osim mini kovčežića, inače sada već preoznatljivih D&G torbi, nosile bebe čak i trudničke stomake (model Bianca Balti), na reviji održanoj u martu ove godine kada je kolekcija i prezentovana. Zanimljivo je da se na reklamnom posteru najnovije kolekcije nalazi čitava generacija. Od bebe do bake, sve odevene u elegantne Dolce&Gabbana komade protkane luksuznim vezom, čipkom, krznom u boji i sjajnim našivenim aplikacijama. Na posteru su se, između ostalih, našle i prelepa Monica Bellucci, kao i model Asleigh Good sa svojom ćerkicom. Ideja u pozadini reklamne kampanje, kao i čitave kolekcije uostalom, je majčinstvo, pa su komadi zlatnim vezom ispisani porukom "I love you mom", na Engleskom i Je t' aime Maman  na Francuskom. Slavimo tag #DGfamily!



Da li vam se dopada kolekcija?

16 коментара:

  1. Pa zar sve ovo nije tako savršeno?! Moram priznati da ne volim jesen, ne volim je uopšte, ali sve ove boje, sva ova jesenja savršenost koja je smeštena u jednu kolekciju!! Čipka i zlatne poruke... yes pleas!! Perfect... Odličan post koji mi je dao malo razloga da se radujem po ovom kišnom danu!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Tamara :) Ni ja nisam osoba za jesen, dajte mi leto cele godine i zimu od decembra do posle Bozica i ja sam zadovoljna! Kolekcija je :O!

      Избриши
  2. Nešto si mi slabo kreativna kad je u pitanju blog u poslednje vreme ://

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uuu bas cudno da to kazes, feedback na blogu mi je veci nego obicno. :D Strpi se, mozda ti "opet" postanem kreativna. :)

      Избриши
  3. Odličan post :) Baš naprotiv izuzetno si kreativna i od postova se ne zna koji je od kog bolji :) Kolekcija je presavršena :) Ja lično ranu jesen obožavam ali posle kada sve postane 'golo' više mi nije interesantna... :) <3
    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Jesen volim iskljucivo zbog mode. Savrseno mozemo uklopiti razne stvari. Sve izgleda prelepo volela bih da imam makar jednu haljinu u svom ormaru, ali D&G roba je mnogo skupa. Ipak, mozemo sebi prijustiti slicne stvari :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, sve dizajnerske stvari jesu skupe ali s razlogom, Međutim, svi ovi komadi nam mogu poslužiti kao inspiracija za soping po principu style for less.:)

      Избриши
  5. Kolekcija je divna,svi stajlinzi su divni.Poslednja torbica mi se mnogo dopada! :D
    http://sofija1837.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Svaka D&G kolekcija donosi nešto novo i malo drugačije od predhodne. Ova kolekcija, po meni, donosi neku vrstu ozbiljnosti, ali i prefinjenosti, koja je glavni adut svake. Jako lep post!♥

    ОдговориИзбриши
  7. Ovaj nije li ova kolekcija bila izasla ove godine u januaru ili cak prosle godine? Ova Dolce&Gabana kolekcija mi je jedna od najomiljenijih od ovih drugih danasnjih koje uopste nisu kreativne i stalno pokusavaju nesto "novo", pa sam tako zapamtila. Takodje sam bila ocarana temom revije "normalnih" zena koje su majke i zaposlene.
    Sve u svemu svideo mi se ovaj post i zanemari onog ko ti je rekao da nisi kreativna... da nisi preporucila bi nam kariranu kosulju i martinke kao sve blogerke
    Pozzz :***

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O nemam ja problem sa po kojim negativnim komentarom. :) Kolekcija je prezentovana u martu, ali posto je za jesen odlucila sam da o njoj pisem sad. Kampanja je zaista wow, a D&G već nekoliko godina zaredom upošljava "porodice" u kampanjama. Bake, deke, bebe i savršene mame. :)

      Избриши
  8. Sve je prelepo. Najviše mi se sviđa 4 slika. :)

    http://saveti81.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. D&G naravno savrseno, kao i uvek! Odlican post :)

    http://only-for-girls-fashion.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши